שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    תוסיף לי קצת ורדים לוודקה, בבקשה

    סירופ, גם כשהוא קנוי, יכול להיות הרבה יותר מאשר בסיס לגזוז ולהוות תרומה משמעותית למגוון משקאות אלכוהוליים. גיא קידר מספר על "מונין"

    סירופ. הקונוטציה הראשונה של המילה, עשויה לשגר אותנו למסע בזמן לתקופה צעירה ותמימה יותר בה, במקרה הטוב, 'סירופ' לצד 'גזוז' היוו את תמצית הווייתנו השתיינית, ובמקרה הרע, כפית גדושה בנוזל סמיך ומריר שהתיימר למגר את החיידקים מגרוננו החולה (אם טעיתי, ואילו אינם חיידקים, אצטדק בכך שאיני רופא, וגם שזה היה ממש מזמן). אבל סירופ, גם כשהוא קנוי, יכול להיות יותר מאשר רק נוזל סמיך ובעל טעם חזק. הוא יכול להוות תרומה משמעותית למגוון משקאות וגם מאכלים. וכשהסירופ איכותי הכל נראה טוב יותר.

     

    המותג הצרפתי "מונין" (Monin) נוסד בצרפת בשנת 1912 ומייצר מאז סירופים במגוון טעמים וכשאני אומר "מגוון" אני מדבר בלשון המעטה. למונין למעלה מ-100 טעמים שונים של סירופים, אותם מייעדת החברה לשמש כתוספי קפה, קוקטיילים אלכוהוליים ולא אלכוהוליים וגם לבישול ולאפיה. הסירופים של מונין הינם בעלי ריכוז גבוה ורמת הדילול המומלצת להם היא 1-8, כלומר, לתוספת קטנה של סירופ יש השפעה גדולה על הטעם והיות ורבים מהם מתאפיינים גם בארומטיות עזה - גם על ניחוח המשקה.

     

    משפחת מונין, שעדיין מנהלת את העסק (כבר 3 דורות), רואה בסירופ דבר רציני ביותר. הסירופים מיוצרים מחומרים טבעיים בלבד - פירות, תבלינים, פרחים, וסוכר לא מעובד, אותם מקבצת המשפחה מ-22 ארצות שונות ברחבי העולם ומאיכות מעולה. גם תהליך העיבוד של החומרים לכדי סירופ נעשה ללא שימוש בתוספי מזון, או חומרים משמרים וכל ההקפדה הזו ניכרת בתוצר הסופי. המדובר בסירופים מעולים.

      

    אז מה עושים איתו?

     

    המונין יכול להשתלב באין ספור קוקטיילים, תוך שהוא לוקח תפקיד ראשי יותר או רק תורם במעט נוכחות עדינה. הוא יכול להצטרף לשמפניה, למשל על ידי מזיגת 20 מ"ל מונין ורדים (או פסיפלורה) לכוס שמפניה ומילוייה בשמפניה אשר צוננה היטב.

     

    למרטיני אוכמניות - מוזגים לשייקר ובו מספר קוביות קרח 10 מ"ל מונין אוכמניות, 10 מ"ל מונין ורדים ו-60 מ"ל מרטיני יבש. מנערים ומוזגים לכוס מרטיני. את המשקה ניתן לקשט עם אוכמניות, אם זו העונה.

     

    לוודקה - מערבבים 100 מ"ל וודקה עם 40 מ"ל מונין מלון (או כמות גדולה יותר תוך שמירה על היחס), מקררים ומגישים בכוסות שוט קפואות.  וודקה תפוזים - מוסיפים 10 מ"ל מונין תפוח ירוק ו-10 מ"ל מונין וניל לכוס ובה 50 מ"ל מיץ תפוזים ו-60 מ"ל וודקה

     

    הוא יכול להעשיר קוקטיילים כגון מוחיטו - 30 מ"ל מונין גי'נג'רברד למרכיבי מנת מוחיטו, למשל ואפילו יכול ללוות קוניאק (להוסיף 15 מ"ל מונין תפוחים ירוקים ל-40 מ"ל קוניאק), או בירה (20 מ"ל מונין אפרסק להמתקת בירה בהירה וקלה).

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים