שתף קטע נבחר

היעד: תוכנית מתגלגלת להפלת שלטון החמאס

כשהוא נתון ללחץ מימין ומשמאל, וללחץ בינלאומי ממדינות העולם, יכנס הבוקר אולמרט את הממשלה ויכריז על ניתוק היחסים עם הרשות: הזרמת הכספים תיפסק, הפועלים יורחקו מישראל, והחזית הבינלאומית נגד כספים לפלסטינים תורחב. ומה כשתושבע ממשלת חמאס? לבני וייסגלס ומופז הכינו בנק תגובות שכולל עצירת פרוייקטים משותפים בתחום המים והביוב וביטול הנמל הימי. הפעילות ההומניטרית תימשך

חמאס נשבע אמונים בפרלמנט הפלסטיני ובישראל מטכסים עצה: אחרי סוף שבוע קדחתני של התייעצויות תתכנס הבוקר (יום א') הממשלה לישיבתה השבועית. ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא צפוי להכריז מלחמה כוללת בפלסטינים. עם זאת, בישיבת הממשלה, שתכריע בתגובת ישראל להשבעת החמאס ברמאללה ובעזה, צפוי אולמרט לצאת בהכרזה תקיפה נגד רשות החמאס החדשה. "לא יהיה כל דיאלוג בין ישראל לרשות שממשלתה מורכבת על ידי החמאס", יאמר אולמרט וינקוב בתג המחיר: "מצור כלכלי מוגבל נגד הרשות, אך לא נגד האזרחים הפלסטינים".

 

אבו-מאזן בפרלמנט החמאסי:
הסכם אוסלו מחייב / עלי ואקד, רמאללה
רמאללה ועזה לבשו חג, עם השבעת 132 חברי המועצה המחוקקת. ראש הרשות: חמאס ירכיב את הממשלה הבאה - וההסכמים עם ישראל יחייבו אותו. סלים זענון: לפי הבנות רבין-ערפאת, אש"ף מנהל את מדיניות החוץ. דובר חמאס: שומרים על זכות ה"התנגדות", אין מו"מ עם כיבוש
לכתבה המלאה

 

אולמרט נמצא בימים אלה בין הפטיש לסדן. הליכוד הוא הפטיש, שראשו - נתניהו - מזהיר ממדיניות פשרנית כלפי "מדינת חמאסטן" ותובע מדיניות נחרצת "לדיכוי הסרטן הצומח ביהודה, שומרון ועזה עד לצמצומו לאפס". הסדן הוא מדינות העולם, בראשן ארצות הברית, יחד עם השכנות מצרים וירדן, שאינן רוצות לשמוע את אולמרט בסוף ישיבת המממשלה מכריז על מלחמת חורמה ברשות.

 

נוסחת הפשרה של אולמרט תהיה מחר, להערכת מקורביו, אמירה חד משמעית נגד הרשות הפלסטינית הנשלטת על ידי החמאס. אמירה תקיפה. מאידך, הצעדים של ישראל יהיו מדודים, מתונים ומתגלגלים. תג המחיר על השבעת הפרלמנט יהיה אי העברת כספי המיסים והמכס, מניעת כניסת פועלים פלסטינים, ולחץ כלכלי בינלאומי על פי דרישת ישראל, דוגמת התביעה שהשמיע בסוף השבוע נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש, לפיה על אבו מאזן להשיב 50 מיליוני דולרים שניתנו כסיוע.

 

עם השבעת הממשלה, ככל הנראה בראשותו של איסמעיל הנייה מהחמאס, יישלפו מבנק התגובות שהוכנו בצוותים בראשותם של שרת החוץ ציפי לבני, שר הביטחון שאול מופז, היועץ דב וייסגלס וראש המועצה לביטחון לאומי גיורא איילנד, צעדים נוספים דוגמת עצירת בניית הנמל הימי בעזה ושדה התעופה בדהנייה, ועצירת פרוייקטים משותפים בתחומי המים והביוב. במקביל תכביד ישראל את לחצה על הקוורטט (הרביעיה הבינלאומית) ומדינות אחרות בעולם, המסייעים לפלסטינים לעצור את הזרמת הכספים המיועדים לרשות החמאסית.

 

השורה התחתונה, אם כן, תהיה מחד אמירה של אולמרט לפיה ישראל לא תקיים מעתה שום דיאלוג עם מדינה שהחמאס ירכיב את ממשלתה. מאידך, הצעדים שינקטו יהיו מוגבלים

בהיקפם. על פי הגדרת היועץ, דב וייסגלס: "לגרום להם (לפלסטינים – ר.ס.) לרזות, אך לא למות". בטווח הארוך אמור הלחץ להביא לנפילת הממשלה החמאסית העתידית, אך לצד הלחץ תמשיך ישראל לגלות הבנה לצרכים ההומינטריים של האוכלוסיה הפלסטינית. אולמרט אינו רוצה תמונות של אוכלוסיה פלסטינית רעבה ומתפרעת ערב בחירות, תמונה שתערער את תמיכת ארה"ב, אירופה והאו"ם במועמדותו לראשות ממשלת ישראל.

 

במהלך סוף השבוע שמר אהוד אולמרט את הקלפים סמוך לחזהו. יתרה מכך, ממלא מקום ראש הממשלה הנחה את כל שריו והיועצים שהשתתפו בשורת הדיונים בשבוע שעבר, שלא להתבטא בעניין עד ישיבת הממשלה ביום ראשון. המטרה היא לייצר תדמית אחידה, תקיפה אך גם הומנית, של ממשלה המנוהלת על ידיו מול מדינת החמאס הצומחת מול עינינו. השרים, בניגוד לפלסטינים ולחלק ממדינות העולם שפורצות את המצור המדיני שביקש אולמרט להטיל על "חמאסטן", מצייתים לפי שעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בין הפטיש לסדן. אולמרט
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
תג מחיר להשבעה. חמאס ברמאללה
צילום: איי אף פי
מומלצים