שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הפלאפל הכי טוב - מצפון ועד דרום
    יעל גרטי מספרת מדוע היא נמנעה מלאכול פלאפל במשך 17 שנה, מגייסת את חברי פורום אוכל וממליצה על פלאפליות שוות במיוחד מכל רחבי הארץ. הדפיסו ושימרו
    תל-אביב ירושלים חיפה נתניה 
    באר שבע אשדוד אילת וכך תכינו בבית 

    יש ימים, בהם מביט אדם לאחור, משקיף על חייו ועורך חשבונות נפש. ביום שכזה אני מביטה לאחור, ומה אני מגלה? א. ששכחתי לנגב אבק במדף השמאלי. ב. שהצל שלי גדול משחשבתי. ג. שלא אכלתי פלאפל 17 שנה.

     

    איך זה קרה. ובכן, היה זה יום חורפי. אמא שלי לקחה את אחיי ואותי לרמתיים, העיר הגדולה (להלן: הוד השרון). רצה הגורל והייתי חולה באותו יום בשפעת קשה. אמי קנתה לכולנו פלאפל ולא יכלה להעלות על הדעת שהשפעת תסב לי כזאת בחילה מהפלאפל עד שתגרום לי להיפרד ממנו למשך 17 שנים תמימות.

     

    ואיך זה נגמר? כשהתגוררתי בפאריס, לפני כעשור, חזרתי לאכול פלאפל. ככה סתם, בהלכי באיזור ה"מארה" קניתי מנת פלאפל ב"שה מריאן" ולא היה גבול לאושרי. כצמחונית, מצאתי את הבשר שלי.

     

    יש פלאפל מרובע

     

    אני מתה על פלאפל: כדורים פיקנטיים, עשירים בעשבי תיבול, אדומים, ירוקים. לאחרונה גיליתי שיש גם פלאפל מרובע, ברשת "פלאפל בריבוע" המונה שלושה סניפים (רמת החייל, רמה"ש וראשל"צ) שנוסדה לפני עשור. מי שהקים אותה היה גיא יקר, שמאס בפלאפליות מטונפות הסופגות את זהמת הרחוב והחליט להקים פלאפל נקי ואיכותי בסביבה סטרילית. אם לא די במהפכת הפלאפל המרובע יש גם מי שהחליט לקרוא תגר על הפיתות: מדובר בדוכן כחול בשם "גוזל וציונה" (רח' גיסין 10, פ"ת) המציע פלאפל בתוך שליש כיכר לחם לבן, עם שקשוקה.

     

    דרור פילץ מכתיר

     

    ביקשתי מדרור פילץ, בשלן וכותב ידוע, המסתובב ברחבי הארץ ושולט במכמני האוכל שלה, להכתיר את הפלאפל הטוב בעיניו. במקום הראשון מיקם פילץ את "פלאפל דיאנא"- מול מסעדת דיאנא בנצרת, במקום השני את "פלאפל מישל" בואדי ניסנס בחיפה, במקום השלישי את הפלאפל ב"קצבים בעמק" ברמת ישי ובמקום הרביעי את "פלאפל ארפי" בכניסה לשוק בעכו.

     

    פלאפליות שוות ברחבי המדינה

     

    ביקשתי מכמה מחבריי מפורום האוכל של YNET לבחור את הפלאפל שלהם. התוצאות לפניכם, מסודרות על פי ערים.

     


    מנה ביתית. פלאפל                                                  (צילום: חיה אלפי) 

     

    שכחנו מישהו? רוצים להמליץ על הפלאפל שלכם? שתפו אותנו בתגובות

     

     

    תל-אביב

    הנה הפלאפליות החביבות עלי באיזור ת"א

     

    פלאפל ג'ינה - שנים אני מדמיינת שמאחורי פלאפל ג'ינה מסתתרת דמות נשית שופעת מסוגה של ג'ינה לולובריג'ידה, השולטת ביד רמה בפיתות התפוחות כמו גם בצוות העובדים הזריז. כעת מתברר שג'ינה הוא כינוי שדבק מילדות במייסד הפלאפל, יעקב אגמון. אם עד עכשיו פלאפל ג'ינה היה תירוץ טוב להגיע לדרום העיר או פשוט כתובת טובה ברחוב שוקן, עכשיו מדובר ברשת: לאחרונה קמו סניפים חדשים ליד עזריאלי וביפו בניהולם של הבנים של ג'ינה: אורן ושלומי אגמון. כדורי הפלאפל מעולים, הפיתות הנאפות בעבודת יד במקום הן חוויה קולינרית בפני עצמה (שאפשר לקחת הביתה במחיר של 9 שקלים ל-10 פיתות) והשרות מהיר מאוד ואדיב.

     

    • "פלאפל ג'ינה", רחוב שוקן 22, ת"א. דרך מנחם בגין 126 (ליד קניון עזריאלי), ת"א. רחוב שלבים 6 (ליד בלומפילד), יפו.

     

     

    פלאפל מבורך - בימים בהם הרעבתי את עצמי ופנטזתי על כדורי פלאפל בשרניים וגדולים - הכתובת היתה מבורך. מקום קטן ומעולה בצפון אבן גבירול שמספק זה זמן רב פלאפל מעולה וחומוס משובח שניתן לקנות הביתה. לא בכדי צץ בסמוך אליו מי שמנסה להנות מהמוניטין שלו- שווארמה מבורך- ואין כל קשר בין השניים.

     

    • "פלאפל מבורך", רחוב אבן גבירול 191, ת"א.

     

     

    פלאפל הכיכר - השלט מצהיר: "יש פלאפל שאנשים קונים ויש פלאפל שקונה אנשים" ושלט נוסף מצהיר: "פלאפל לעשות זה לא פשוט, פלאפל לעשות- זו אומנות". אין ספק, הפלאפל עלה להם לראש, ובצדק. פלאפל פיקנטי טעים מאוד, בתוך פיתות תימניות מיוחדות בעבודת יד, תפוחות וטעימות. בעמדת הסלטים מתנוססות שלוש תלוליות רמות של סלטי כרוב בצבעים שונים, אפשר לקחת לבד עמבה וחמוצים, את כל השאר צריך לבקש. אפשר לקנות במקום 10 פיתות ב-12 שקל וגם חמוצים תוצרת בית.

     

    • "פלאפל הכיכר", רחוב אבן גבירול 79, ליד כיכר רבין, ת"א.

     

    חזור למעלה
    ירושלים

    אורני ממליצה על פלאפליות ירושלמיות

     

    פלאפל שלמה - הפלאפליה המיתולוגית שנפתחה ב- 1946 שינתה את פניה לאחרונה כאשר שלמה, מייסדה, העביר את השרביט לדור ההמשך. הלה פתח בצמוד

    מסעדה בשרית, אך הפלאפל נשאר משובח כשהיה. למרבה השמחה, הכוחות הרעננים מאפשרים פעילות הנמשכת עד 16:00 ולא עד הצהרים בלבד כפי שהיה עד כה. מדי פעם עשויה ליפול בחלקך הזכות לפגוש את שלמה, היושב בצד ומשגיח שהכל יעבוד כמו פעם. מדובר בחנות קטנה וצנועה. כדורי הפלאפל האווריריים נחשבים בעיני רבים לטעימים בירושלים. לצדם מוצעות התוספות הרגילות: חילבה, סחוג וכו'. הפיתות הטריות מגיעות ממאפיה תימנית סמוכה. התור קצת ארוך, שווה לחכות. כשר למהדרין.

     

    • "פלאפל שלמה", רחוב מוסאיוף 9, שכונת הבוכרים, ירושלים.

     

     

    שר האופים - המקום, שהחל את דרכו כמאפיית פיתות בסגנון תימני שניחוחה נדף למרחקים, הרחיב את פעילותו בעקבות הדרישה הרבה, ובשנים האחרונות נמכר במקום גם פלאפל טעים טעים. התור לא קטן, כיאות למקום השוכן בלב אזור המשרדים החדש והאופנתי של ירושלים, והמלאי מתחלף בתדירות רבה. הכל טרי טרי. כדורי הפלאפל חמים, פריכים ואווריריים, הפיתות יצאו ממש כרגע מהתנור ואת חריפות הסחוג, מרגיע סלט מהסוג שבדרך כלל מהווה בן לוויה לג'חנון. אם כבר הגעתם למקום, כדאי להצטייד בפיתות, לחוח, סלוף וכיו"ב. כשר למהדרין.

     

    • "שר האופים", רחוב כנפי נשרים 15, גבעת שאול, ירושלים.

     

     

    פלאפל האחים לוי - גם כאן תמיד יש תור, אבל כל אחד יודע שיש למה לחכות. על הכנת המנות מופקד בכיר האחים, גבוה וחמור סבר, וסביבו 2 עוזרים קבועים ועוד כמה בטלני שוק מתחלפים שתמיד יושבים בעומק החנות. הלקוחות, כבשתי הפלאפליות הקודמות, אוכלים בעמידה, מחוץ לחנות. כבשאר מקומות הומי סועדים, גם כאן הכל מתחלף בתדירות גבוהה. גם השוק שמסביב מבטיח טריות ללא פשרות. הפיתות מגיעות ממאפיה סמוכה, הכדורים תמיד חמים וטריים אבל כנראה שכאן אוהבים אותם פחות אווריריים. הטחינה טעימה ומשובחת במיוחד. לקוחות רבים, בעיקר נשים, קונים כאן כמה וכמה מנות למשפחה שמחכה בבית, ובינתיים זוללים מנה אחת להנאתם. מגוון הלקוחות משקף חתך אוכלוסיה רחב במיוחד.

     

    • "פלאפל האחים לוי". רחוב מחנה יהודה 51 (חנות אחת לפני מפגש הרחוב עם אגריפס), ירושלים.

     

    חזור למעלה
    חיפה

    עידית המקורית ופריטי (דורית אמסטר) ממליצות על פלאפל מצוין בחיפה

     

    פלאפל זוהר - מאז שגיליתי את פלאפל זוהר אני לא מחליפה אותו בשום פלאפליה אחרת. מדובר במקום קטנטן המנוהל ע"י משפחה ישראלית שורשית. המקום נקי בצורה יוצאת דופן והפלאפל משובח. הפיתות, תוצרת בית יחודית, בעלות מרקם תפוח ורך, מעולות ! אין הרבה תוספות, אך אלה מוצעות בנדיבות: קצת סלטים, זיתים מעולים ומחמצים שונים.

     

    • "פלאפל זוהר", מרכז זיו, שדרות טרומפלדור, שכונת נווה שאנן, חיפה.

     

     

    פלאפל הזקנים - מוסד ותיק וידוע ויש טוענים שמדובר בפלאפל הטוב ביותר בארץ. מדובר בפלאפליה קטנה, הממוקמת בסמטה קטנה וצפופה. בכניסה אתה מסתנוור
    תחילה מהנקיון ובהמשך מחיוכו של בעל הבית. די בכך בכדי להגיע לכאן, ולגלות שמדובר באי של שפיות. נחמד גם לדעת ש"פלאפל הזקנים", או בשמו המקורי "נג'לה", מציע פלאפל מצוין שעומד בסטנדרט גבוה כבר מיום הווסדו. הפלאפל, המבוסס על מתכון סודי, ירוק, פריך, חם וטרי. בעל הבית מכבד אותך מיד בכניסה בכדור חם טבול בטחינה חמצמצה ונהדרת. מבחר הסלטים אינו גדול, אך אין צורך ביותר מכדורים חמים עגלגלים וירוקים, שוחים בכמות נדיבה של טחינה מושלמת, וקצת סלט ירקות.

     

    • "פלאפל הזקנים", רחוב הואדי 18, חיפה.

     

     

    חזור למעלה
    נתניה

    שרוני מספרת על הפלאפל האהוב עליה בנתניה

     

    פלאפל מוסא - לדעתי מדובר על הפלאפל המנצח בנתניה. מי שממתין למנה שלו מתכבד בינתיים בכדורי פלאפל בנדיבות. יש גם קציצות מנגולד מדהימות ופול חם עם כמון וביצה קשה. בחוץ ממוקמים שני ספסלי פיקניק המאפשרים לי להתפנק עם מנה טעימה לפני שאני מתחילה את מסע הקניות בשוק.

     

    • "פלאפל מוסא", שדרות בנימין, בכניסה לשוק מרחוב ויצמן, נתניה.

     

    פלאפל יעל - הפלאפל הזה ממוקם אצלי במקום השני. ככל שהוא פשוט - ככה הוא טעים. מקום קטן ונחמד.

     

    • "פלאפל יעל", רחוב פתח תקווה 82, נתניה.

     

    חזור למעלה
    באר שבע

    קיצי (חיה אלפי) מספרת על הפלאפל האהוד עליה בבאר שבע

     

     

    הפלאפל הירוק - הפלאפליה הזו נוסדה בפחון ירוק, ומכאן שמה. כיום מדובר בפלאפליה מסודרת, חנות קטנה של ממש והכל טעים טעים.

     

    • "הפלאפל הירוק", רחוב קק”ל פינת טרומפלדור, באר-שבע.

     

     

    ג'ק מלך הפול והפלאפל - מדובר במוסד שקיים זה עשרות שנים, מייסדי הדוכן כבר אינם עמנו והצאצאים מחזיקים כיום את המקום. כדורי הפלאפל גדולים יחסית ומאוד מיוחדים בטעמם. גם הצ'יפס והחציל המטוגנים בבלילה טעימים מאוד.

     

    • "ג'ק מלך הפול והפלאפל", בכניסה לשוק, ב"ש.

     

    חזור למעלה
    אשדוד

    יפנית בוחרת את הפלאפל שהיא הכי אוהבת באשדוד

     

    • פלאפל צנעני - צנעני הוא שם חזק באשדוד: מספר חנויות ובתי אוכל נושאים שם זה, אך לא כולם קשורים לאותם בעלים. פלאפל צנעני, בבעלותם של שלושת האחים: מלכיאל, כרמי ושי, קיים כבר עשרים שנה ונמצא מזה 13 שנים במיקום הנוכחי. הפלאפל נהנה מקהל לקוחות נאמן הודות למסירותם של האחים צנעני, המאמינים בקשר ישיר עם לקוחותיהם ואינם מעסיקים אנשים נוספים. הכנת התערובת לפלאפל מופקדת בידיו האמונות של מלכיאל ואיש מלבדו אינו עוסק בכך, מה שמסביר בוודאי את האיכות והטעם, פלאפל מקורי המצטיין "בטעם של פעם". כדורי הפלאפל מכילים גרגירי חומוס בלבד, ללא תוספות של פול או חומרים אחרים. מנת הפלאפל מלווה בצ'יפס וסלט ירקות טרי ויש גם סחוג תימני ירוק ואדום, עגבניות מגוררות, פלפל חריף, רוטב עמבה וטחינה המיוצרת במקום.הפיתות הן פיתות תימניות העשויות באש תנור במאפיית צנעני (איך לא?), טעימות ותפוחות.

     

    • "פלאפל צנעני", מרכז ה' - פארק סנטר, חנות מס' 16 (מול קניון לב אשדוד), אשדוד.

     

    חזור למעלה
    אילת

    גדי המל מכתיר את הפלאפלים הטובים של אילת

     

    הלב הרחב - פלאפליה ותיקה מאד המציעה פלאפל איכותי. זו הכתובת של כל האילתים וגם יודעי דבר המגיעים לעיר. בשעות העומס המקום הופך לבית חרושת של ממש.

     

    • "הלב הרחב", מרכז סולל בונה, אילת.

     

     

    פלאפל שלושת הטעמים - פלאפליה קטנה וסודית למדי המציעה כדורי פלאפל פיקנטיים ולצדם שלל סלטים, ירקות ורטבים כגון פסטו ורוקט. הפלאפל מטוגן במיוחד עבור כל לקוח, מה שמסביר את איטיות השרות. אך הסבלנות משתלמת: הכל טעים מאוד. המקום חדש יחסית והוא ממוקם בשכונה מרובת תושבים דתיים, מה שמסביר את היותו גלאט כושר.

     

    • "פלאפל שלושת הטעמים", מרכז חנויות הדקל, אילת.

     

    חזור למעלה
    וכך תכינו בבית

    לא רוצים לצאת מהבית? מתחשק לכם להכין פלאפל לבד? הנה מתכון של קיצי (חיה אלפי) מפורום האוכל, שניסיתי ואהבתי מאוד.

     

    הפלאפל של קיצי (חיה אלפי)

     

    המרכיבים (כ-40 כדורים):

    1/2  ק"ג חומוס יבש, מושרה ללילה

    1/4 צרור פטרוזיליה טריה

    1/4 צרור כוסברה טריה

    1 בצל יבש, גדול

    2 כפות שום טרי, כתוש

    1 פלפל ירוק חריף

    1כף גרגרי כוסברה

    1 כף כמון

    קורט ציפורן טחון

    קורט קינמון

    מלח

    פלפל שחור לפי הטעם

    1 שקיק אבקת אפיה

    2 פיתות מושרות וסחוטות

    לטיגון: שמן סויה או קנולה

     

    אופן ההכנה:
    1. טוחנים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון.
    2. יוצרים כדורים באמצעות הידיים.
    3. מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים כדורים עד להשחמה. מניחים על צלחת עם נייר סופג ומגישים מיד.

     

    חזור למעלה
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים