שתף קטע נבחר

מנוע החיפוש האקדמי Google Scholar הגיע לארץ

מנוע החיפוש כולל רק מאמרים אקדמיים ומחקרים ברשת ומיועד לאפשר לסטודנטים וחוקרים לגשת למידע הרלוונטי ביותר לתחום המחקר שלהם

מנוע החיפוש האקדמי Google Scholar מאפשר כעת לחפש מאמרים אקדמיים ומחקרים ברשת גם בספריות של אוניברסיטאות בישראל.

 

Google Scholar, שהושק בנובמבר, 2004, מפנה למאמרים אקדמיים ומחקרים בלבד, ומיועד לאפשר לסטודנטים וחוקרים לגשת למידע הרלוונטי ביותר לתחום המחקר שלהם. תוצאות החיפוש, המבוססות על מאגרים של אוניברסיטאות ומוסדות מחקר אחרים, מציינות את שנת פרסום המאמר ומקורו, ועבור חלק מהמאמרים מוצמד אזכור של מספר הציטוטים מתוכם ברחבי הרשת. 

 

גוגל הרחיבה לאחרונה את אינדקס החיפוש והוא כעת מקיף ספריות אקדמיות בשש מדינות: שוויץ, שוודיה, פורטוגל, איסלנד, הונגריה וישראל, כתב כריסטיאן דיקרלו בבלוג הרשמי של צוות Google Scholar.

 

כיצד לחפש מאמרים מספריות בישראל? מקלידים את נושא המחקר באנגלית (למשל, language - שפה). מתחת לחלק מתוצאות החיפוש מופיע הקישור Find in Israel ULI (מצא ב-ULI - מערכת מלמ"ד - המרכז לשירותי מידע דיגיטליים, השייך למחב"א). לחיצה על הקישור תציג את אזכורי המאמר המבוקש בספריות אקדמיות בישראל. המאגר כולל את כל המאגרים הביביליוגרפיים של ספריות האקדמיות בישראל, וזמין גם בכתובת הזו.

 

גוגל הכריזה בעבר כי אין בכוונתה לגבות כסף עבור השימוש ב-Google Scholar, ולא מתכוונת להציג בדפי התוצאות מודעות טקסט המופיעות במנוע החיפוש הרגיל.

 

אלחנן אדלר, סגן מנהל הספריה הלאומית לטכנולוגיות מידע, והאחראי על ULI, אומר ל-ynet כי Google Scholar מעדכן אחת לחודש את מאגר הספריות בישראל על בסיס מידע שנמסר מה-ULI. סטודנטים שמפנטזים על קריאת מאמרים און ליין - בתשלום או חינם - יוכלו לחפש בכתבי עת אקדמיים באנגלית. כתבי עת בעברית יש להמשיך לחפש במנוע החיפוש גוגל הרגיל מאחר ו-Google Scholar עדיין לא תומך בעברית. (דרך "שווה קריאה").

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים