הגור עושה צרות? לכו לקבוצת תמיכה
הגור החדש שאימצתם מחרב את הבית ומהלך עליכם אימים? ביחידה המיוחדת לאילוף כלבים ממש לא מתרגשים. "רוב הבעיות עם גורים נובעות מטעויות של בעליהם", הסבירו למאמצת המותשת שלנו במפגש של קבוצת תמיכה לבעלי גורים, "אבל אין טעות שלא הצלחנו לתקן"
לולי, כלבה מעורבת בת חודש וחצי, נראתה כמו הדבר הכי תמים עלי אדמות: מלאכית רגועה, עם עיניים שעדיין לא נפתחו. אלא שאוכל טוב והרבה אהבה עשו כנראה את שלהם, ותוך חודש הפכה התינוקת למכונת מלחמה שמשתינה בלי הפוגה (ורצוי על השטיח), נושכת כל מה שזז וקופצת על הספה כדי - ניחשתם - להשתין גם עליה. בירור קצר בגינה השכונתית העלה מסקנה משמחת: לולי נורמלית, וככה מתנהגים גורים. השאלה מה עושים איתי, לפני שאני מאבדת את השפיות.
קבוצת תמיכה לאנשים במצבי התכנסה ביום שני שעבר בקליניקה הכפר-סבאית "ד"ר די", השייכת לווטרינר ד"ר סיני דברת. את הערב הנחה ניר הרמן מ"היחידה המיוחדת לאילוף כלבים", יוצא יחידת הכלבנים הצה"לית עוקץ. בנועם ובסבלנות הסביר הרמן לנוכחים שלכל בעלי הגורים יש את אותן הבעיות: כולם מסתבכים עם הצרכים, עם הקפיצות, הנשיכות וההרס. "לכן", מייעץ הגורו הרמן, "דבר ראשון, צריך להירגע".
הדבר החשוב השני שצריך להבין הוא, שרוב הבעיות עם גורים נובעות מטעויות של בעליהם. "אבל", מרגיע הרמן, "אין טעות שלא ראינו, או כזו שלא הצלחנו לתקן". ובכן רבותיי, העיקרון פשוט: בהנחה שלא מדובר בלאסי ובעזית הכלבה הצנחנית, הרי שגורים הם לא יצורים מתוחכמים. למעשה, הזיכרון שלהם נע בין שלוש לשבע שניות. מה שאומר שאם הגור שלכם עשה פיפי, או סתם אכל נעל, וגיליתם את זה אחרי חצי שעה, אין טעם לצעוק עליו, כי הוא לא יבין מה אתם רוצים.
לכן השיטה היא לא לכעוס או להעניש, אלא לנסות לחנך, באחת מעשרות שיטות, במותאם לגור. "אנחנו לא רוצים להפוך את הכלב לבן-אדם", מדגיש הרמן, "אלא לגרום לו להתנהג בצורה סבירה לבית שבו הוא חי. ברוב המקרים יספיקו לכך ארבעה שיעורי אילוף".
"היחידה המיוחדת לאילוף כלבים" פועלת בכמה ערים מרכזיות בגוש דן ובשרון ומציעה מגוון פתרונות אילוף לגורים ובוגרים: מפגש אי - נדווידואלי בבית הלקוח עולה 150 שקל. סדרה של עשרה מפגשים שעניינם הקניית משמעת עולה 800 שקל ומתקיימת רק בתל-אביב, הרצל יה ורמת השרון. ניתן להתארגן לקבוצות אילוף, כשהמינימום הוא שבעה כלבים לקבוצה. בנוסף, מציעה היחידה מענה טלפוני לשאלות דחופות, כי לדבריהם "לא תמיד צריך אילוף". פרטים נוספים באתר היחידה.