שתף קטע נבחר

יומן מסע: שלישי ל' בשבט

"עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו, ועל כל ישראל, ואִמרו אמן"

 

ביום השני למסע, שנע בהרי אילת, צעדו כ-85 נשים וגברים, אנשים שונים כל-כך אלה מאלה. יש בינינו קבוצה של כ-25 הולכים קבועים שישתתפו בכל המסע וישנים בשטח באוהלים (אנחנו קוראים להם בחיבה קבוצת "כל השביל"), והולכים מזדמנים שהצטרפו ליום או יומיים. יש בינינו צעירים לפני גיוסם כמו שני, הלומדת במכינה קדם צבאית, ואנשים מבוגרים כמו ד"ר יחיעם שלזינגר, חוקר ימי מאילת, שבמקרה שמע על המסע והחליט להצטרף מהיום להיום.

 

יש בינינו הולכים מנוסים, בהם מייקל בן ה-70, אדם מרתק שהספיק לצעוד בהרי האפאלצ'ים, והולכים מתחילים דוגמת איילין, העובדת עם ילדים אוטיסטים ואת חייה חולקת בין ישראל וסן פרנסיסקו. המסע לא קל לה, לאיילין, אבל היא לא מוותרת, נעזרת מידי פעם בחבר'ה הצעירים יותר. הולכים איתנו גם זוהר ותות, שני הכלבים של עדה ממזכרת בתיה. הם חמודים מאוד ומשעשעים אותנו במהלך הדרך.

 

את המסע כולו מנהל נחום ברוכי, חבר קיבוץ בארות יצחק שצעד ברגל לאורך שביל ישראל עוד לפני שהוא בכלל סומן רשמית. אז, לפני למעלה מ-40 שנה, המסע ממטולה בצפון לאילת בדרום, היה מעשה נועז מאוד. ברוכי מנהל את המסע בנינוחות מופלגת, ממאן להילחץ מהתקלות הבלתי צפויות המשבשות

היום השני למסע מסע נפגשים בשביל ישראל

את שגרת המסע: רכב שנתקע, קבוצה שנעלמה לרגע בדרך או מי השתייה שאזלו, אינם מפירים את שלוותו.

 

את יום ההליכה השני התחלנו בחניון הר יורם. לאחר שקראנו את ברכת היום, וציינו את שמות הנופלים שאנו הולכים לזכרם, ירדנו לכיוון עין נטפים שם התרגשתי לפגוש שם את קבוצת המטיילים מקיבוץ עלומים, בו התגוררה משפחתי שנים רבות.

 

המשכנו לצעוד במורד נחל נטפים עד לצניר הגדול, שם התיישבנו בצל הסלעים לסדנה שעסקה בשלום בימינו. התחלקנו לחברותות של אנשים שאינם מכירים אלה את אלה, וקראנו טקסטים של הרבי נחמן מברסלב, הרב קוק ומנחם בגין. עד-כדי-כך התפתחו הדיונים, עד-כדי-כך מרתקים הם היו, שכאשר הגיע הזמן להמשיך במסע התקשינו להפסיק. כל-אחד מאיתנו, אנשים שעד אתמול לא הכירו אחד את השני, הרגיש צורך להמשיך ולדבר על משמעות השלום בעיניו.

 

ובכל זאת, צריך להמשיך. לקול שירת "עושה שלום במרומיו" טיפסנו דרך הגיא האבוד קשה להר שחורת, ובהמשך ירדנו לקניון שחורת הנפלא. חלק מהקבוצה המשיכה לעמודי עמרם, אך מרבית המשתתפים נשארו בקניון ונפגשו עם עודד שני מ"רשות הטבע והגנים", שדיבר על השלום עם הטבע ועל עבודת אנשי הרשות.

 

בסוף היום נפרדנו מקבוצת "כל השביל" שנשארה לישון בשטח, מקבוצת הנשים הנמרצות מקיבוץ בארות יצחק ומאנשים נוספים שהבטיחו להצטרף בהמשך המסע.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חמודים מאוד ומשעשעים אותנו במהלך הדרך". עדה ממזכרת בתיה והכלבים זוהר ותות
"חמודים מאוד ומשעשעים אותנו במהלך הדרך". עדה ממזכרת בתיה והכלבים זוהר ותות
"מנהל את המסע בנינוחות מופלגת". נחום ברוכי
"מנהל את המסע בנינוחות מופלגת". נחום ברוכי
מומלצים