שתף קטע נבחר

חדש מאפל: מק מיני סלוני ומערכת סטריאו iPod

החברה מסתערת על הסלון הביתי עם Mac Mini חדש ומערכת סטריאו iPod, שתשווק כתחליף למערכת הסטריאו הרגילה. והמחירים - לא גבוהים מדי

חברת אפל חשפה אתמול מחשב מיני חדש המיועד לשמש כמרכז הבידור הדיגיטלי בסלון ומערכת סטריאו המתממשקת לנגן ה-iPod.

 

מנכ"ל החברה, סטיב ג'ובס, הדגים את הדור החדש של ה-Mac Mini ואת ה-iPod Hi-Fi במסיבת עיתונאים במפקדת החברה בקופרטינו, קליפורניה. ה-Mac Mini החדש הוא התשובה של אפל לפלטפורמת
mac mini
Windows Media Center של מיקרוסופט, אף הוא מחשב סלוני המיועד לניגון מוזיקה, סרטים וצפייה באלבומי תמונות.

 

כצפוי, ה-Mac Mini החדש יפעל על מעבדים של אינטל, בהתאם להחלטת אפל להעביר את כל מחשבי החברה לשבבי אינטל, תהליך שיושלם עד סוף השנה, על פי מנכ"ל החברה, סטיב ג'ובס.מחיר מחשב עם מעבד יחיד (Mac Mini Solo) נקבע ל-599 דולרים ומעבד דו-ליבתי (Mac Mini Duo) הוא 799 דולרים.

 

ג'ובס הראה כיצד אפשר ליצור קישור בין ה-Mac Mini למכשירים אחרים של אפל בבית בעזרת שלט רחוק ותוכנה בשם Bonjour.

 

המאבק על הסלון הדיגיטלי

 

"אפל, מיקרוסופט ויצרני אלקטרוניקה בידורית נאבקים על נתח בשוק המדיה בסלון", אומר הארי בלאונט, אנליסט ב- Lehman Brothers, "אפל כבר מפעילה פורטל מדיה רב עוצמה (itunes), כך שרצונה להתרחב לתחום הבידור בסלון מובן מאליו". על פי בלאונט, אפל מעוניינת להפוך
את מוצריה למרכז הבידור הדיגיטלי בכל הבית - לצורך צפייה בסרטים, בתמונות, האזנה למוזיקה ועוד.

 

לאפל יש סיבה לאופטימיות. יותר מ-42 מיליון נגני iPod נמכרו ברחבי העולם, ו-iTunes, חנות המדיה המקוונת של החברה, מכרה לאחרונה את השיר המיליארד. נגני ה-iPod מקיפים כ-78 אחוז משוק נגני המוזיקה בארה"ב, על פי אפל.

 

עם זאת, ה-Mac Mini החדש עדיין אינו מחשב קולנוע ביתי (HTPC) של ממש, קובע בלאונט.
iPod Hi-Fi
לשם כך, על החברה לשלב במחשב תוכנה להקלטת וידאו דיגיטלי. בשלב זה, בלאונט סבור כי אפל מקדימה את מיקרוסופט במאמציה, אך יתרון זה עשוי להיאבד כשתצא מערכת ההפעלה Windows Vista בסוף השנה. ההדגמות האחרונות של Vista כוללות יכולת הקלטה דיגיטלית ותכנות הקלטת תוכניות מהטלוויזיה.

 

ג'ובס לא היסס לתאר את ה-iPod Hi-Fi כמערכת סטריאו ביתית עם iPod, שיכולה להחליף את מערכת הסטריאו הרגילה בסלון. "יש מתחת למכסה של המחשב הרבה יותר מכפי שנדמה", אמר ג'ובס, "אני אודיופיל, והשקעתי הרבה במערכות סטריאו. כעת אני חושב להיפטר ממערכת הסטריאו שלי לטובת ה-iPod החדש". עם זאת, בלאונט, ומומחים נוספים, התרשמו הרבה פחות מהאיכות. מחיר ה-iPod Hi-Fi נקבע ל-349 דולרים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
iPod Hi-Fi. תחליף לסטריאו?
iPod Hi-Fi. תחליף לסטריאו?
מומלצים