שתף קטע נבחר

נציגי החמאס הוזמנו לדרום אפריקה

עוד בקע בחזית הבינלאומית מול משטר החמאס ברשות הפלסטינית: נציגי חמאס, שמחר אמורים לצאת לביקור במוסקבה, דיווחו היום על הזמנה שקיבלו גם מדרום אפריקה. עוד בתוכנית: ביקור בונצואלה

החזית הבינלאומית ממשיכה להיסדק: דובר החמאס, סמי אבו זוהורי, מסר אחר הצהריים (יום ה') כי נציגי התנועה הוזמנו לביקור בדרום אפריקה לשיחות עם נציגים רשמיים. גם משרד החוץ ביוהנסבורג אישר את דבר הביקור, אולם עדיין לא פורסם לוח זמנים רשמי בדבר יציאת משלחת החמאס לדרום אפריקה. 

 

משלחת של החמאס מתוכננת לצאת מחר לביקור במוסקבה, לשם הוזמנו על ידי נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. הנציגים ייפגשו עם שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, ולפי אבו זוהורי יבקשו ממנו סיוע כלכלי ופוליטי. לקראת ביקור המשלחת, אמר נציג הרשות הפלסטינית במוסקבה ואיש הפתח, באקיר עבדל מונם, כי "בשעה שהחמאס קושר בין סוגיית ההכרה בישראל לבין סיום כיבוש השטחים הפלסטיניים, עליו לשפר את העמדות שלו בנוגע לאינטרסים של העם הפלסטיני בכללותו".

 

גם ונצואלה, שבראשה עומד הנשיא הוגו צ'אבז המצוי במחלוקת ארוכה עם האמריקנים, הזמינה את ראשי החמאס לביקור. בחודש שעבר יצאה משלחת של החמאס, בראשות מנהיג התנועה חאלד משעל, לטורקיה שם נועדה עם נציגים רשמיים מטעם משרד החוץ ומפלגת השלטון הטורקית (מפלגת הצדק והפיתוח - אפ"ק). היה זה ביקורם הראשון של נציגי חמאס במדינה שאינה ערבית, מאז הניצחון בבחירות לפרלמנט הפלסטיני ב-25 בינואר.

 

ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, התייחס היום לחזית הבינלאומית מול החמאס בפגישה שערך עם הנשיא, משה קצב, בבית הנשיא בירושלים. אולמרט, שדיבר על רקע ביקור המשלחת של חמאס במוסקבה, הבהיר במסיבת עיתונאים שקיים שם כי יש חזית בינלאומית אחידה כנגד החמאס, על פי תפיסת ישראל. לדברי אולמרט, הוא קיבל מסרים אישיים מהנשיא הרוסי ולדימיר פוטין, לפיהם רוסיה עומדת מאחורי החלטות הקוורטט והמדיניות של הקהילה הבינלאומית.

 

הנשיא קצב אמר בפגישה שהוא חש שיש במדינת ישראל הסכמה לאומית רחבה, חוצת מפלגות שלא לקיים משא ומתן עם החמאס, אלא אם עמד בשלושת תנאי הסף אותם קבעה ישראל. בתשובה לשאלה, אם מדינות ערב במזרח התיכון ערוכות לקיים משטרים דמוקרטים, אמר הנשיא: "הרבה מהמשטרים הקיצוניים שהגיעו לשלטון בזכות הדמוקרטיה, לא מכירים בערכיה".

 

באותו עניין אמר אולמרט כי "דמוקרטיה שבנויה על טרור, מפוקפקת בעיני מלכתחילה. לומר שמדינות ערביות לא יכולות תהליך של דמוקרטיזציה זה גורף מדי. חובת ההוכחה מוטלת עליהם וחובת הזהירות מוטלת עלינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בדרך לאפריקה? הנייה
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
הפרלמנט החמאסי. החזית מתפוררת?
צילום: רויטרס
מומלצים