קל ומהיר: סלט עדשים ועשבי תיבול
הנה מתכון מנצח לסלט עדשים - בטעם חמצמץ ומרענן, עם הרבה עשבי תיבול ולא פחות חשוב: ממש קל להכנה
המרכיבים:
2 כוסות עדשים ירוקות
2/3 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כפית חומץ בלסמי
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
4 כפות נענע קצוצה דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את העדשים ירוקות ושלוש וחצי כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי. מערבבים ומצננים קצת.
- מוסיפים לעדשיםאת הבצל הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ומגישים, אפשר עם יוגורט.
- השבוע במגזין שף: סדרת הקונדיטוריה והפטיסרי החדשה מתחילה. טיול ובישולים בנצרת, עם השף דוחול ספדי ממסעדת דיאנא. אוזני המן מצוינות לפורים הקרוב ועוד.
מומלצים