מכללת מדיאטק הייטק מכשירה אסירים משוחררים
מכללת מדיאטק הייטק הצפונית, בשיתוף עם עיריית חיפה ומשרד התעשייה והמסחר, משיקה את המחזור השלישי של פרויקט הכשרת אסירים אסירים משוחררים בתחום המחשבים. המשתתפים, אסירים משוקמים שישבו שנים רבות בכלא, מוסמכים בסיום הקורס כמנהלי רשתות וטכנאי PC.
מסלול הלימודים האינטנסיבי כולל 40 שעות לימוד שבועיות במסגרת יום לימודים ארוך, חמישה ימים ברציפות, והיקפו כ-1,100 שעות לימוד. עם סיום המסלול, מנהלי הפרויקט מסייעים לתלמידים למצוא עבודה. "70 אחוז מהאסירים שסיימו את שני המחזורים הקודמים מצאו עבודה בתחום", מציינים היוזמים בגאווה.
"רוב האסירים המשוחררים בישראל חוזרים לכלא משום שהם אינם מצליחים להשתקם", אומר מנכ"ל מכללת מדיאטק הייטק יריב ענבר. "במהלך הקורס התלמידים מקבלים תמיכה נפשית, כלכלית וחברתית. מדובר בלימודים קשים, ולמרות זאת שני המחזורים שהסתיימו הוכיחו את עצמם, ואין לנו ספק שהמחזור הנוסף יציל אנשים נוספים מחזרה לעולם הפשע".
"ישנם קורסים נוספים שמיועדים לאסירים משוחררים, אך קורסים אלה בדרך כלל מקנים מקצועות כמו ריתוך או מסגרות", מוסיף אבי חכים, מנהל היחידה להכשרה מקצועית והשכלה בעיריית חיפה. "אנו יודעים שחלק גדול מהמטופלים הגיעו לפשע או לסמים בגלל התסכול והתחושה שהם מסוגלים להרבה יותר, אך לא מימשו את יכולתם. הקורס הוא בעצם חוויה מתקנת שמפצה על שנים רבות של תחושת כישלון ופספוס".
פורסם לראשונה 05.03.06, 13:55
"תמיכה נפשית, כלכלית וחברתית". סטודנטים מאוניברסיטת חיפה מתפללים יחד עם תלמידי הפרויקט
מומלצים