החשוד ברצח הקשישות: החלק שלי היה מזערי
הוארך בשישה ימים מעצרו של רוני פרץ, החשוד ברצח שתי הקשישות בקריית אתא. פרץ רמז שאדם נוסף מעורב בפרשה. "אני לא מל"ו צדיקים, אבל החלק שלי במעשה היה מזערי. אני מנוע מלהגיד מי עוד היה מעורב במעשה". המשטרה: אנו לא מחפשים אחר חשוד נוסף, ההודאה שלו במעשים מתועדת. השופטת: הוא מסוכן לציבור
בית משפט השלום בקריות האריך היום (ד') בשישה ימים את מעצרו של רוני פרץ, בן 40 מקריית אתא, החשוד ברצח שתי קשישות ובשוד של שני קשישים נוספים.
פרץ טען לפני תחילת הדיון המשפטי, כי מעולם לא רצח ולא שדד איש, וכי מעולם לא הודה במעשים – כפי שטוענת המשטרה. השופטת קבעה עם זאת כי אם ישוחרר הוא יהווה סכנה לציבור בין היתר בשל האכזריות שגילה כלפי קורבנותיו. פרץ נעצר לפני שבועיים, בעקבות חקירה מורכבת של משטרת זבולון וחוקרים מימ"ר חוף.
לפני הדיון בהארכת המעצר, חזר פרץ וטען בפני כתב ynet כי חלקו במעשי השוד והרצח מזעריים, ורמז כי אדם נוסף מעורב בפרשה. "אני לא מל"ו צדיקים, אבל החלק שלי במעשה היה מזערי", אמר פרץ. "אני מנוע מלהגיד מי עוד היה מעורב במעשה, אבל אני לא חושב שהאמונה של המשטרה שעכשיו הרחובות בקריית אתא בטוחים יותר היא נכונה. לדעתי יהיה גרוע יותר".
פרץ חזר פעם נוספת על הטענה כי לא הודה בפני חוקרי המשטרה ברציחות. "מעולם לא הודיתי ברצח או בשוד, בוודאי שלא שחזרתי את המעשים. הדברים שאמר אתמול מפקד המרחב לכלי התקשורת אינם נכונים. אני מקווה שכאשר הדברים יתבררו, הוא יתנצל".
במהלך הדיון המשטרתי הכחיש ראש הצח"מ שפיענח את הפרשה, רס"מ מאיר ממן, כי המשטרה ממשיכה לחפש אחר חשוד נוסף. הוא הגיש לשופטת, אורית קנטור, את המסמכים בהם מודה החשוד בחשדות המיוחסים לו, וציין כי בין היתר חשף החשוד בהודאות פרטי חקירה מוכמנים, שרק מי שביצע את המעשים או השתתף בחקירה, יכול היה לדעת עליהם. הוא ציין עוד כי כל שלבי החקירה, כולל ההודאה, והשלבים בהם הוביל החשוד את החוקרים לזירות הרצח והצביע עליהם, מתועדים.
_wa.jpg)
החשוד טען כי השופטת משחקת לידי המשטרה ונותנת לחוקרים את מלוא ימי החקירה תוך פגיעה בזכויותיו. כאשר השופטת קראה לחוקר לדוכן, כדי לקבל הבהרות כלשהן, העיר החשוד "אולי גם תתנו לו נשיקה".
השופטת קנטור קבעה שקיים יותר מיסוד סביר שהחשוד עבר את העבירות המיוחסות לו. "מדובר בעבירות החמורות ביותר בספר החוקים, ונסיבות ביצוען, הן בבחירת הקורבנות, הן באופן הביצוע והן באכזריות שגילה החשוד כלפי הקורבנות, עולה כי הוא מסוכן ביותר".
בתום הדיון חזר עורך הדין מוטי לוי, המייצג את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית, על דבריו של פרץ, כי לא הודה במעשים המיוחסים לו ורק אישר באוזני חוקרי המשטרה כי נכח בזירות הפשע.