שתף קטע נבחר

MED-1: פתח תקווה על המפה

ביקור באחד ממתקני התקשורת הרגישים ביותר בארץ, המחבר אותנו עם העולם. למה MED-1 מזכיר את הספארי ואיך סיב בעובי שערה מעביר שמונה מיליון שיחות טלפון

חייבים להודות: לתושבי פתח תקווה אין יותר מדי סיבות להרגיש מיוחדים בזכותן לעומת שאר ערי המרכז. עם זאת, העיר האפרורית הזו מספקת לתושביה לפחות נימוק אחד לנפח את החזה בגאווה - היא הקשר שלנו עם העולם בתחום האינטרנט והטלפוניה. יצאתי עם הצלם שירן ולק לביקור נדיר באחד המתקנים האסטרטגים הרגישים ביותר בישראל.  

 

צילום וידאו: שירן ולק
 
חברת Med-1, שהוקמה בשנת 1997, אחראית לתשתית הפנים ארצית המקשרת בין ישראל לעולם. החברה מתחזקת את מערכת התקשורת הימית (Israel Costline One) -  שתי טבעות אופטיות המקשרות את ערי החוף - מנהריה בצפון דרך חיפה, נתניה, הרצליה, תל- אביב, ראשון לציון ועד אשקלון בדרום. נוסף על כך, החברה מפעילה תשתית יבשתית - רשת אופטית הפרושה לאורכה ולרוחבה של ישראל, המחברת את הערים המרכזיות, אזורי תעשייה ופארקים טכנולוגיים.
 
מתקני התקשוב (Data Centers) התת-קרקעיים של החברה, בטירת הכרמל ובפתח-תקווה, מספקים שירותי אירוח והמשכיות עסקית לחברות התקשורת וארגונים גדולים. המתקן בפתח תקווה מחבר בין ישראל לעולם - באמצעות רשת הכבלים התת-ימית "מד נאוטילוס", שנכנסה לשימוש בסוף 2001, המופעלת על ידי חברת תשתיות התקשורת הבינלאומית MedNautilus.

 

רשת "מד נאוטילוס" מחברת את איטליה, יוון, טורקיה, מצרים וישראל באמצעות טבעת אופטית, המורכבת משישה זוגות סיבים אופטיים, ובעלת נפח כולל של 3.84 טרה ביט. מערכת זו מתחברת למערכות אורכי גל של החברה באירופה ובאוקינוס האטלנטי. רשת זו מחברת את ישראל לשדרת האינטרנט המרכזית בעולם.

 

מזכיר את הספארי

 

רגישות המתקן הורגשה כבר בתחילת הביקור, עם התדריך הארוך והמפורט של קצין הביטחון, שהקפיד להביט בצג הווידיאו של המצלמה כדי לוודא שלא נחשף שום פרט.
 
מתקן הכליאה של המתחם הזכיר לי את הספארי ברמת גן. למי ששכח, לפני הכניסה למתחם האריות נפתח שער חיצוני, והמבקר מוצא עצמו מול שער נוסף כאשר מאחוריו נסגר השער שזה עתה עבר. בשלב זה המבקר מוצא עצמו בין שני שערים נעולים ואז נפתח השער הפנימי. גם אני עברתי את אותו תהליך אולם במקום שערים מסורגים מדובר בדלתות עם זכוכיות משוריינות.
 
"השלב שעברת עכשיו נקרא "תא סינון", שמטרתו היא לאפשר למאבטחים פה לתפוס את כל מי שצריך לתפוס וללכוד אותו בין הדלתות עד שתוברר זהותו", מסביר רני ישראלי, מנהל השיווק של MED1. עד כמה הדוקה האבטחה - על כך תעיד העובדה שבשלב מסוים במהלך הביקור עובד בזק אומלל "נכלא" במתקן הכליאה לאחר שטעה בדרך ללא ליווי.
 
סיב בעובי שערה המעביר שמונה מיליון שיחות
 

"אנחנו מחזיקים במאגרים של סולר עבור הגנרטורים שלנו, המאפשרים להמשיך לפעול במשך מספר שבועות", אומר ישראלי, "המתקן מוגדר כגוף בדרגה מס 2 במל"ח (משק לשעת חירום), ולכן, אנו זוכים בעדיפות למשאבים כדוגמת הסולר גם בזמן מלחמה".

  

במהלך הביקור התרשמתי במיוחד מהסיב האופטי שהוצג לי. מוללתי את הסיב בידי כאשר יהושוע קוט, מנהל תחנת הנחיתה של

מד נאוטיאולוס הסביר כי סיב זה, שעוביו אינו עולה על שערה, הוא צינור תקשורת המסוגל להעביר כשמונה מיליון שיחות טלפון וכ-640 גיגה ביט לשנייה למרחקים אינסופיים.

 

"במערכת שלנו משולבים שישה זוגות כאלה" מוסיף רני ישראלי, "אנחנו די מכוסים מבחינת תשתית תעבורת לחו"ל למשך 20 השנים הבאות".

  

הכל טוב ויפה, אך נשארה שאלה אחת ללא מענה: אם יש לישראל תשתית המספקת העברת נתונים במהירות כה גבוהה, למה גולשי ישראל נשארים מאחור ביחס לקצב ההעלאה (קצב זרימת הנתונים מהמחשב בבית אל הרשת), ביחס לגולשים באירופה ובארצות הברית. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן ולק
MED-1. מתקן רגיש
צילום: שירן ולק
מומלצים