שתף קטע נבחר

עוגיות שחור-לבן - מאיזה צד מתחילים לאכול?

עוגיות ענק רכות בזיגוג שוקולד ווניל האופייניות לניו-יורק. הן קיימות כבר כ-40 שנה ומצויות כמעט בכל דלי ומאפייה בעיר. הניו-יורקים זוכרים שכילדים, הם לא ידעו מאיזה צד להתחיל לאכול, השחור או הלבן, אבל בסוף חיסלו את העוגיות עד לפירור האחרון

המרכיבים (כ-14 עוגיות):

לעוגיות:

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה

1/8 כפית מלח

125 גרם חמאה רכה

3/4 כוס (170 גרם) סוכר

1 ביצה

2 כפיות תמצית וניל טהור

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה

לציפוי הלבן:

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר, מנופה

4 - 1/2 4 כפות שמנת מתוקה

1/8 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 כף סירופ תירס בהיר "קארו" (בסופרים ומעדניות)

 

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. העוגיות: מחממים את התנור (לא טורבו) לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  3. בקערת מיקסר (עם וו גיטרה) מקציפים את החמאה במהירות בינונית כ-30 שניות עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת הווניל, ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם השמנת החמוצה (ב-2 פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
  4. בעזרת כוס מידה (מסט של כוסות מידה אוניברסלי), מודדים 1/4 כוס (או משתמשים בכף גלידה קפיצית באותה מידה) ומעצבים מהבצק תלוליות שמניחים על התבנית במרווחים של 8 ס"מ. מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את העוגיות לעיגולים בקוטר 6.5 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. אופים במרכז התנור, תבנית אחת בכל פעם, 14-15 דקות, רק עד שהן מתחילות לקבל צבע זהוב-בהיר. מצננים בתבנית על רשת 2 דקות, ואח"כ מעבירים לרשת לצינון מלא.
  5. הציפוי הלבן: בקערה בינונית מערבבים ביחד במטרפה את אבקת הסוכר, השמנת המתוקה והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד. אופן
  6. ציפוי השוקולד: בקערה בינונית שמים את השוקולד, השמנת המתוקה וסירופ התירס, וממיסים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מצננים בצד לחום פושר, עד שהתערובת במרקם יציב ונוח למריחה.
  7. ציפוי העוגיות: בעזרת מרית מתכת קטנה לקישוט, מצפים את מחצית העוגייה בציפוי הלבן, ומניחים בצד לייצוב ל-10 דקות. 8. בעזרת מרית מתכת לקישוט אחרת, מצפים את המחצית השנייה של העוגייה בציפוי השוקולד. מניחים את העוגיות לייצוב בטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
אופייניות לניו-יורק. עוגיות שחור-לבן
צילום: רונן מנגן
מומלצים