שתף קטע נבחר

למרות מה שאמרו לנו: ממתיק מלאכותי לא מסרטן

עוד מיתוס נשבר: מחקר פדראלי שנערך בארצות-הברית, שנמשך חמש שנים וכלל כחצי מיליון גברים ונשים מצא כי הממתיק המלאכותי אספרטיים, המצוי בין השאר במשקאות הדיאט, אינו מגביר את הסיכון לסרטן מסוג לימפומה, לאוקמיה או גידולי מוח סרטניים

במשך שנים אמרו לנו שהממתיקים המלאכותיים מסרטנים, עכשיו הוכח שלא כך: מחקר רחב היקף שכלל מאות אלפי נשים וגברים קובע חד משמעית כי הממתיק הפופולרי אספרטיים אינו מסרטן. המחקר החדש הוצג בכנס השנתי של האיגוד האמריקאי לחקר הסרטן.

 

מיליוני אנשים ברחבי העולם צורכים את הממתיק המלאכותי "אספרטיים" ששווק לראשונה לפני 25 שנה, ומאז חולל מהפיכה בתחום המוצרים הדיאטטייים. עם זאת, במקביל לשיווקו צצו חדשות לבקרים שמועות בדבר סכנת הסרטן הטמונה בצריכת הממתיק.

 

אשתקד מצאו חוקרים איטלקיים במחקר שבוצע על חולדות, כי כמויות נמוכות של אספרטיים, הממתיק המלאכותי המצוי במשקאות ומוצרים דיאטטיים, מגבירות את הסיכון ללקות בסרטן מסוג לאוקמיה ולימפומה. אלא שהמחקר החדש שנערך באנשים, לא מצא כל קשר כזה.

 

המחקר כלל כחצי מיליון איש

 

במחקר החדש נבדקו 473,984 גברים ונשים בגילאי 50 עד 71 החל משנת 1995. המשתתפים נשאלו אשר לכמויות משקאות הדיאט ששתו, ובהם משקאות תוססים, מיצים או אייס תה. הנבדקים גם נשאלו האם הוסיפו ממתיקים מלאכותיים למשקאות התה והקפה.

 

מתוך התשובות חישבו החוקרים כמה אספרטיים צרכו הנבדקים על בסיס יומי. במהלך חמש השנים הבאות, 1,972 מהם לקו בלימפומה או לאוקמיה, ו-364 אחרים לקו בגידולי מוח סרטניים.

 

כשהחוקרים בדקו את אלה שצרכו כמות יומית ממוצעת של 400 מיליגרם אספרטיים או יותר, כמות שוות ערך לכשתי פחיות משקה דיאט ביום, לא נמצא כל קשר בין צריכת האספרטיים לבין כל אחד מסוגי הסרטן.

 

תוצאות דומות במחקר על בעלי חיים

 

הממצאים החדשים תומכים בתוצאות מחקרים אחרונים בבעלי חיים, שנערכו על ידי התוכנית האמריקנית לטוקסיקולוגיה, שבדקה האם אספרטיים אכן גורם לסרטן. במסגרת מחקרים אלה, עכברים שהונדסו גנטית כך שהפכו לרגישים במיוחד לאספרטיים, הוזנו בממתיק המלאכותי. חרף זאת, לא נמצאה כל פעילות סרטנית של האספרטיים בגופם של העכברים.

 

גורמים שדחקו בחוקרים לבצע את המחקר, אמרו כי הממצאים החדשים, אם אכן מדוייקים, מעודדים ומפיגים חששות רבות שצצו בעקבות המחקר האיטלקי אשתקד. בקרוב מתכוונים חוקרים לבדוק האם קיים קשר בין אספרטיים לסוגי סרטן אחרים מאלה שנבדקו.
פורסם לראשונה 06.04.06, 00:25

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיאט קולה. גם דיאטטי, גם בטוח
דיאט קולה. גם דיאטטי, גם בטוח
מומלצים