שתף קטע נבחר

עושים חג מתוק - עוגת שוקולד, קוקוס ושקדים לפסח

דנית קימל ממגזין שף לקחה מתכון לעוגת פסח קלאסית מדודתה פאני, החליפה את הררי הקצפת שבהם עטרה אותם בציפוי שוקולד ויצרה עוגת פסח קלילה ומרהיבה

המרכיבים (2 תבניות קפיץ בקוטר 26 ס"מ):

למרנג קוקוס ושקדים:

10 חלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון

1 כוס (100 גרם) שקדים, קצוצים דק

למוס השוקולד:

400 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

100 גרם חמאה

5 חלמונים

1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור: ממתקי שוקולד, או קוקוס טחון או כל עיטור אחר שאוהבים

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. המרנג: מתחילים להקציף את החלבונים בקערת המערבל, במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מוסיפים לקצף בתנועות קיפול עדינות את הקוקוס ואת השקדים, עד לקבלת עיסה אחידה, ומחלקים אותה בין התבניות. מיישרים את פני העיסה במרית ואופים 25 דקות, עד שהמרנג מזהיב והוא יבש למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
  3. המוס: מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו סיר קטן יותר ובו השוקולד והחמאה. ממתינים עד שהם נמסים (לחלופין, אפשר להמיס אותם במיקרוגל) מערבבים לקרם אחיד, מצננים כדקה ומוסיפים את החלמונים, זה אחר זה, תוך בחישה מתמדת. בקערת המערבל, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומוסיפים אותה בתנועות קיפול עדינות לקרם השוקולד.
  4. ההרכבה: יוצקים את המוס על אחת משכבות המרנג ומאחסנים שעה במקרר או 20 דקות במקפיא. מוציאים את שכבת המרנג השנייה מהתבנית, ומניחים אותה על שכבת המוס הקרה. מחזירים למקרר או למקפיא.
  5. ציפוי השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן, מעל להבה בינונית. שמים את השוקולד בקערה, יוצקים עליו את השמנת החמה ומערבבים לקרם חלק. מצננים 15 דקות בטמפ' החדר. יוצקים את הציפוי על שכבת המרנג העליונה, ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות, עד לילה.
  6. ההגשה: מעבירים סכין בין שולי התבנית והעוגה, ומשחררים את התבנית. מעבירים לצלחת הגשה וזורים קוקוס לעיטור.

 

  • כמה זמן: 7 שעות לפחות (כולל קירור ואפייה)
  • איך שומרים: עטופה, במקרר 4-5 ימים, או עד חודש במקפיא.
  • זה הסוד שלי: איכות השוקולד שבמוס קובעת את איכות העוגה. חשוב להשתמש בשוקולד איכותי עם אחוזי חמאת קקאו גבוהים (מעל 50%) ולהקציף את החלבונים רק עד שנוצר קצף יציב מוצק ולא מעבר לזה כי אז המוס מאבד מקלילותו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עוגה מנצחת. עוגת שוקולד, קוקוס ושקדים
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים