שתף קטע נבחר

עכשיו זה סופי: אלן שירר פרש

החלוץ בן ה-35, קפטן נבחרת אנגליה לשעבר, הודיע כי אין ביכולתו לסיים את העונה בשל פציעה ולפיכך לא יחזור עוד למדי ניוקאסל: "אני מאוכזב, אבל עם הזכרונות שיש לי איך אוכל להתלונן?"

כמה שבועות לפני התכנון המקורי, עולם הכדורגל האנגלי נפרד סופית מאחד משחקניו הגדולים. קרע קטן ברצועות הברך שאובחן בברכו של אלן שירר כפה על החלוץ האגדי להודיע על כך שמשחקו הרשמי האחרון התקיים ביום שני האחרון, ולהכריז סופית: "אני פורש".

 

שירר, שהיה אמור לעזוב סופית את הדשא כשחקן פעיל בסיום עונת הפרמייר-ליג, ייעדר משלושת משחקיה האחרונים של ניוקאסל, לפי הבדיקה שנערכה ביום ו'. "סיימתי, ויש לי זכרונות נהדרים. זה מאכזב שלא אוכל להמשיך עד סוף העונה, אבל איך אוכל להתלונן?", אמר החלוץ בן ה-35.

 

לפני שנפצע, שירר כבש שער בניצחון ניוקאסל 1:4 ביום שני. "הרבה אנשים אומרים שזו דרך פנטסטית להיפרד", אמר. "וכנראה שהם צודקים. אני מקווה שאוכל לבעוט בכדור במשחק הפרידה הרשמי (ב-11 במאי מול סלטיק)".

שירר אומר שלום, בפעם האחרונה. אנגליה מתרגשת (צילום: איי פי)

 

שירר החל את הקריירה בסאות'המפטון, ממנה עבר ב-1992 לבלקבורן, בשיא ההעברות דאז בשוק הבריטי (3.6 מיליון ליש"ט). עם הרוברס זכה בתואר המשמעותי היחיד שלו, אליפות הפרמייר ליג ב-1994/95, שנה אחרי שהפך למלך השערים באנגליה.

 

לאחר שהוביל את כובשי יורו 96, עבר לקבוצת העיר בה נולד, ניוקאסל יונייטד, במה שהיה אז שיא עולמי (15 מיליון ליש"ט). מהנבחרת הלאומית פרש בסיום יורו 2000, כשבאמתחתו 30 שערים ב-63 הופעות. בפברואר האחרון שבר גם את שיא הכיבשים של כל הזמנים בניוקאסל.

 

"זה לא משנה שלא זכיתי בעוד תארים, כי עשיתי הכל בדרך שלי וחייתי את החלום - שיחקתי מול האוהדים הנאמנים ביותר בעולם, הובלתי את נבחרת מולדתי ואת הקבוצה שעודדתי כילד", אמר שירר בהתרגשות. "רק מי שבא מהמקום בו גדלתי יכול להבין את המנטאליות, לפיה המועדון הזה הוא מעל הכל".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלן שירר
אלן שירר
צילום: רויטרס
מומלצים