שתף קטע נבחר

סחר בבני אדם: ישראל "מככבת" בדו"ח האו"ם

ישראל מוזכרת פעמיים בדו"ח השנתי האו"ם בנושא סחר בבני אדם. בפעם הראשונה בתור אחד ממדינות היעד הפופולריות ביותר בקרב הסוחרים ובפעם השנייה בראש רשימת מדינות אליהן מגיעים קורבנות סחר ממזרח אסיה. מהדו"ח עולה כי קורבנות הסחר מגיעים מ-127 מדינות ברחבי העולם. מחברי הדו"ח: קיום עבדות במאה ה-21 מבייש את כולנו

הסחר בבני אדם למטרות ניצול מיני או עבודה כפויה משפיע על כל אזור בעולם ועל הממשלות לעשות יותר על מנת להקטין את הדרישה לסחר, להגן על הקורבנות ולהעמיד לדין את האחראים. בדו"ח חדש של האו"ם שפורסם הלילה (ג') נכתב עוד כי על הרשויות להגביר את המאמצים לדווח על מקרים של סחר בבני האדם על מנת שתהיה אפשרות לאמוד את קנה המידה האמיתי של התופעה.

 

מהדו"ח עולה כי בני אדם מ-127 מדינות הינם קורבנות סחר ומנוצלים ב-137 מדינות שונות ברחבי העולם. "העובדה שעבדות, בצורתה החדשה של סחר בבני אדם, עדיין קיימת במאה ה-21 מביישת את כולנו", אמר ראש סוכנות האו"ם למלחמה בפשע ובסמים, אנטוניו קוסטה.

 

בהקדמה לדו"ח כותב קוסטה כי "קורבנות הסחר מקבלים יחס של סחורה ומנוצלים במספר הולך וגדל של מדינות". על פי הדו"ח, רוב הקורבנות נחטפים או מגוייסים על ידי סוחרים בארצותיהם ומועברים דרך מדינה שלישית לארץ היעד. ארצות היעד כוללות בין היתר את ישראל, לצד גרמניה, יוון, הולנד, יפן, תאילנד וטורקיה. הקורבנות מגיעים על פי רוב מאפריקה, מרכז ודרום-מזרח אירופה, מדינות ברית המועצות לשעבר, אמריקה הלטינית והקריביים.

 

בראש המדינות האפריקניות שאזרחיה הם קורבנות סחר עומדת ניגריה ואחריה בפער קטן בנין, גאנה ומרוקו. רוב הקורבנות האפריקנים מגיעים למערב אפריקה ומערב אירופה, מה שמדגיש לדברי מחברי הדו"ח את הקשרים הבין-אזוריים ברשת הסחר העולמית.

 

אסיה משמשת גם כמייבאת וגם כמייצאת של קורבנות סחר. ברשימת המדינות אליהן נסחרים אזרחי אסיה מופיעה ישראל בראש, לצד יפן, תאילנד וטורקיה. בראש המדינות הסוחרות באסיה עומדות תאילנד וסין.

 

באירופה המדינות בהן יש דרישה לסחר בבני אדם הן בלגיה, גרמניה יוון, איטליה והולנד. ברשימת המדינות מהן נלקחים העובדים באירופה נמצאות אלבניה, רומניה ובולגריה בראש.

 

גם צפון אמריקה מופיעה ברשימה, אך רק במסגרת האזורים אליהם מגיעים קורבנות סחר מכל העולם. רוב הקורבנות המגיעים לאזור הם מחבר העמים, אסיה, אמריקה הלטינית והקריביים. ניו זילנד ואוסטרליה מוגדרות כמדינות יעד בלבד שאליהן מגיעים בעיקר קורבנות ממזרח אסיה. 

 

מנהל המחלקה לזכויות אדם באגף לארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, דניאל מרון, ביקש להדגיש בשיחה עם ynet כי בשנים האחרונות התקדמה ישראל באופן ממשי בנושא תחום המאבק בסחר בבני אדם.

 

לדברי מרון, "ישראל שיפרה בשנים האחרונות את הרקורד השלילי שהיה לה בנושא הסחר בבני אדם ובמיוחד את הרקורד השלילי בתחום הסחר בנשים. למדנו לאחרונה כי מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס עומדת להעניק אות הוקרה מיוחדת למתאמת הבינמשרדית של ממשלת ישראל בתחום הסחר בנשים, עו"ד רחל גרשוני, על פועלה בנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
"עבדות במאה ה-21 מביישת"
צילום: גבי מנשה
צילום: רוני שיצר
הקורבנות נחטפים בארצותיהם (ארכיון)
צילום: רוני שיצר
מומלצים