שתף קטע נבחר

דראפט ה-NFL: מריו וויליאמס נבחר לפני רג'י בוש

יוסטון טקסאנס פתחו את דראפט ה-NFL עם הדפנסיב-אנד וויליאמס, שהועדף על פני הראנינג-בק הנפלא שהולך לניו אורלינס. וינס יאנג לטנסי

פלייאוף ה-NBA צובר תאוצה, בפראג מכבי תל אביב עומדת לזכות בתואר שלישי ברציפות ביורוליג, אבל את האמריקנים זה בוודאי לא מעניין. בטח לא נוכח ההתפתחויות המדהימות יממה לפני דראפט ה-NFL. שעות ספורות לפני שפתחו את האירוע המתוקשר של סוף השבוע בניו יורק, הודיעו היוסטון טקסאנס כי הגיעו לסיכום עם הדפנסיב-אנד מריו וויליאמס ובחרו בו ראשון. רג'י בוש, הכשרון המבטיח ביותר בשנים האחרונות, נבחר מיד לאחר מכן על ידי הניו אורלינס סיינטס.

 

כבר שנתיים עוקבים בארצות הברית אחר התקדמותו של בוש בן ה-21, הראנינג-בק הנפלא מאוניברסיטת דרום קליפורניה, שעשה גדולות ונצורות בליגת המכללות והוכיח כי הוא שחקן מיוחד, כוכב-על עתידי גם ב-NFL. מאז הסתיימה העונה הסדירה בדצמבר 2005, היה ברור לכל כי הטקסאנס, שסיימו את העונה עם המאזן הגרוע ביותר (14-2) ינצלו את הבחירה הראשונה בדראפט כדי לזכות בשירותיו - פיצוי הולם לעונה הרעה שחוו.

רג'י בוש. כוכב עתידי - אבל לא ביוסטון (רויטרס)

 

למרות שמעמדו כתותח אמיתי רק התחזק נוכח האימונים האישיים המרשימים, איבד בוש מעט מהמומנטום שלו בשבוע האחרון - הקריטי כל כך לפני סוף שבוע הדראפט, שייפתח הלילה. תחילה נחשפה פרשייה מפוקפקת לפיה קיבלה משפחתו של בוש טובות הנאה מברנשים חשודים, שרצו לייצג את בוש כמקצוען, עוד כששיחק כחובבן במדי ה'טרוג'אנס'. בוש, שידוע כנער חביב וחיובי (וזכה אף ב'הייסמן טרופי' השנה), התנער מהפרשה ואף סיפר כי קיבל איומים מאותם סוכנים שחשקו בו.

 

בוש ויתר על שירותיהם, אולם יתכן סוכנו ג'ואל סיגל, לא הצליח להבטיח בסופו של דבר את הברור מאליו והטקסאנס העדיפו ללכת על וויליאמס אותו החתימו לשש שנים בתמורה ל-54 מיליון דולר (27 מיליון דולרים בכסף מובטח).

 

וויליאמס בן ה-21 מצפון קרולינה סטייט נחשב לאחד משני שחקני ההגנה הטובים בדראפט הנוכחי (לצד הליינבקר מאוהיו סטייט, איי.ג'יי. הוק, שנבחר ארבעה מקומות אחרי על ידי גרין ביי פאקרס), האיכותי והמעניין כל כך, גם בלי קשר להתפתחויות האחרונות. הדפנסיב-אנד האתלטי מתנשא לגובה 2.01 מטרים ומציג יכולות פיזיות נדירות לשחקן במימדיו ובתפקידו. עם 14.5 סאקס שרשם בעונה שעברה, השתכנע מנכ"ל הטקסאנס צ'ארלי קסרלי כי הוא זה השחקן המתאים ביותר לקבוצה נטולת ההגנה.

 

הניו אורלינס סיינטס הסתערו על המציאה, למרות שברשותם כבר שני ראנינג-בק'ס איכותיים בסגל, דיוס מקאליסטר ומייקל בנט שהוחתם ממינסוטה וייקינגס. הסיינטס, שכלל לא נפגשו עם בוש במהלך התקופה האחרונה, לא ויתרו על ההזדמנות הבלתי צפויה ללקט את הכוכב הגדול ולתת למאמן החדש שון פייטון כלי התקפי רב גוני ומסוכן ולהפוך את הסיינטס העלובים לאטרקטיביים.

 

השאלה שנותרה פתוחה האם הבעלים הקמצן טום בנסון יסכים לפתוח את הכיס ולשלם סכומי עתק לבוש. הסיינטס בוודאי יקבלו בקרוב שלל הצעות טרייד מפתות. זה כנראה יהיה שווה להם לדחות אותם ולהחתים את בוש ולאו דווקא מההיבט המקצועי.

בנסון (שני מימין) עם ג'ורג בוש האב. עכשיו עם רג'י בוש? (רויטרס)

 

אחרי עונה זוועתית בצל הוריקן קתרינה, בנסון אולץ על ידי הליגה להחזיר את הסיינטס לניו אורלינס ולעזור בעזרתם לשקם את ההריסות. הצטרפותו של בוש תעשה בדיוק זה, תחזיר את העניין של האוהדים בקבוצתם, תעודד דרמטית את מכירת המינויים ותתן לא מעט אופטימיות לתושבים שמנסים להתאושש מהטראומה. אם הנשיא ג'ורג' בוש לא עשה זאת עבורם, אולי בוש של הפוטבול יכול.

 

אגב, בוש לא היה היחיד שהופתע לרעה כבר בשלבים הראשונים של הדראפט. חברו מהקמפוס, הקווטרבק מאט ליינארט, שהיה אמור להיבחר ראשון בדראפט אשתקד, אך העדיף לחזור לשנה נוספת בדרום קליפורניה, לא נבחר על ידי הטנסי טייטאנס והניו יורק ג'טס והתדרדר עד למקום העשירי, כשדניס גרין הביאו לאריזונה קרדינלס. למרות הנוכחות של מאמנו לשעבר של ליינארט, נורם צ'ו (מאמן ההתקפה של הטייטאנס), הימרו בקבוצה על הקווטרבק מטקסס וינס יאנג, כיורשו של סטיב מקנייר. הג'טס העדיפו לבחור במקום הרביעי את האופנסיב-טאקל מווירג'יניה, ד'בריקשואו פרגוסון.

בוש, ליינארט, וויליאמס, יאנג, דייויס ופרגוסון על גג העולם (איי.פי)

 

בחירות הסיבוב הראשון

 

1. יוסטון: הדפנסיב-אנד מריו וויליאמס, צפון קרולינה סטייט

כולם תמהים על ההחלטה המוזרה, אבל הטקסאנס נאלצו לפני הכל לקבוע לעצמם דרך ובחרו בהגנה וצייד הקווטרבקים וויליאמס הוא המתאים ביותר לפסוע לאורכה ולהרבה שנים.

 

2. ניו אורלינס: הראנינג-בק רג'י בוש, דרום קליפורניה

קשה לדבר על הסיינטס במונחים של מזל טוב, אבל זה מה שקורה להם ובאופן לא צפוי לחלוטין. דיוס מקאליסטר יחטוף את רוב המכות כראנינג-בק מוביל ובוש ייתן את הנוק-אאוט כשנושא כדור או רסיבר. בקיצור, מזל טוב לסיינטס ו...לי. 

 

3. טנסי: קווטרבק וינס יאנג, טקסס

פיזית הואכבר מוכן ולמרות הנחיתות הטכנית שגרמה לאנשים לפקפק, יש להזכיר כי יאנג היה זה שניצח לבדו את ליינארט ובוש ברוז-בול. סטיב מקנייר רואה מהצד ונזכר בעצמו לפני עשור.

"וי פור וינס". יאנג חוגג אליפות עם טקסס (רויטרס)

 

4. ניו יורק ג'טס: הטאקל ד'בריקשואו פרגוסון, וירג'יניה

העצמות של צ'אד פנינגטון נשברו כולם, אבל מי היה שומר על ליינארט לו היה נבחר להחליפו? גדול, זריז ועירני, נראה ש'דה בריק' הוא מאץ'-אפ טוב אפילו ל'דה פריק' (הדפנסיב-אנד מפילדלפיה ג'בון קירז) 

 

5. גרין ביי: הליינבקר איי.ג'יי. הוק, אוהיו סטייט

ברט פארב חוזר לעוד עונה אחת וההנהלה דואגת שהוא יבלה אותה כמה שיותר על המגרש עם שדרוג משמעותי נוסף להגנה. הוק יעלה את האיי.קיו. של הגנת הפאקרס, שיש שיאמרו כי דווקא ירד עם החתמת הקורנרבק צ'ארלס וודסון.

 

6. סן פרנסיסקו: הטייט-אנד ורנון דייויס, מרילנד

בשנה שעברה ניצלו ה'ניינרס' את הבחירה הראשונה כדי לקחת את אלכס סמית'. שנה אחרי, הם מנסים להצדיק זאת עם האתלט המדהים שייתן לקווטרבק הצעיר מטרה אמינה בסגנון אנטוניו גייטס.

 

7. אוקלנד: הקורנרבק מייקל האף, טקסס

אל דייויס בונה על אארון ברוקס כקווטרבק? ב'ביג איזי' מתפוצצים מצחוק, אהל נשיא הריידרס מתעלם ומוותר על ליינארט לטובת הקורנרבק הטוב בדראפט. 

 

8. באפאלו: הסייפטי דונטה וויטנר, אוהיו סטייט

הבילס אולי צריכים סייפטי, אבל לבזבז עליו בחירה גבוהה כל כך?

 

9. דטרויט: הליינבקר ארני סימס, פלורידה סטייט

אין מי שיעשה סדר במרכז הגנת הליונס, אז סימס ההיפר-אקטיבי מגיע כדי לגרום לבלגן את התקפת היריבות. 

 

10. אריזונה: הקווטרבק מאט ליינארט, דרום קליפורניה

ב-2008 הקרדינלס יארחו את הסופרבול. ספק אם הם גם יגיעו לשם עם קרט וורנר, אבל חמש שנים יותר מאוחר, ליינארט יוכל לעשות זאת עם סוללת הרסיברים הצעירים והמדהימים שלו. הוא יכול לצמוח איתם למועמדת לתואר.

ליינארט. התדרדר עד לפאתי העשירייה הראשונה (איי.פי)

 

11. דנבר (בטרייד מסנט לואיס): הקווטרבק ג'יי קאטלר, ואנדרבילט

ג'יי קאטלר אין! ג'ייק פלאמר אאוט? האם הברונקוס מתכננים חילופי דורות דווקא אחרי עונת שיא של הוותיק יותר.

 

12. בולטימור (מקליבלנד): הדפנסיב-טאקל האלוטי נגאטה, אורגון

הרייבנס יזמו טרייד תמוה והתקדמו שלב אחד כדי להשיג את הממוטה, שאמורה לשטח שחקני היריבה, לפני שריי לואיס יוודא הריגה.

 

13. קליבלנד (מבולטימור): הדפנסיב-אנד קמריון ווימבלי, פלורידה סטייט

מאמן הבראונס רומאו קרנל אוהב ליינבקרים אגרסיביים עוד מימיו בניו אינגלנד ו-ווימבלי מתאים למודל הזה, ממש כמו ווילי מקגינסט שייבא העירה.

 

14. פילדלפיה: הדפנסיב-טאקל ברודריק באנקלי, פלורידה סטייט

זה לא ממש עוזר למשחק ההתקפה הדועך של האיגלס, לדונובן מקנאב אין עדיין למי למסור. מכיוון שבשלב זה אין רסיברים ראויים, אנדי ריד ממשיך לחזק את קו ההגנה.

 

15. סנט לואיס (מדנבר): הקורנרבק טיי היל, קלמסון

פתאום אחרי פיטורי מייק מארץ, הראמס חושבים הגנה. אחרי רכש נרחב בשוק השחקנים, הם הביאו גם קורנרבק רוקי מצטיין.

 

16. מיאמי: הסייפטי ג'ייסון אלן, טנסי

ריקי וויליאמס מושעה, אבל בדיוק בשביל זה הדולפינס בחרו את רוני בראון אשתקד. מי יחליף את סם מדיסון ששוחרר?

 

17. מינסוטה: הליינבקר צ'אד גרינוויי, איווה

לווייקינגס יש כבר הרבה ליינבקרים צעירים, אבל גרינוויי לפחות בוגר לגילו.

 

18. דאלאס: הליינבקר בובי קארפנטר, אוהיו סטייט

שותפו של הוק בקולג' יחבור כמקצוען לדמרקוס ווייר בחוליית הליינבקרים האגרסיבית של הקאובויס.

 

19. סן דייגו: הקורנרבק אנטוניו קרומרטייה, פלורידה סטייט

גבוה, מהיר ואתלטי גם אחרי הפציעה ויתן לצ'ארג'רס גיבוי נדרש מאחורי קו ההגנה המצוין.

 

20. קנזס סיטי: הדפנסיב-אנד טאמבה האלי, פן סטייט

הוא לא ג'ורג' וואה, אבל הצייד מליבריה יוסיף הרבה גמישות לקו ההגנה, לשביעות רצונו של המאמן החדש הרמן אדוארדס.

 

21. ניו אינגלנד: הראנינג-בק לורנס מארוני, מינסוטה

קורי דילון האט את הקצב והפטריוטס מצאו כבר יורש כי לטום בריידי קשה להמשיך לאלתר בלי משחק ריצה.

 

22. סן פרנסיסקו: הדפנסיב-אנד מני לאוסון, צפון קרולינה סטייט

אחרי שחזיקו את ההתקפה עם טייט-אנד, התפנו הניינרס להחליף את הפאס-ראשר אנדרה קארטר, עם מקבילו של מריו וויליאמס בצפון קרולינה סטייט.

 

23. טמפה ביי: הגארד דבין ג'וזף, אוקלהומה

כריס סימס וקארנל וויליאמס זקוקים למרחב מחייה והגארד הענק הוא בדיוק מה שהם צריכים כדי לגדר אותו.

 

24. סינסינאטי: הקורנרבק ג'ונתן ג'וזף, דרום קרולינה

המערך האחורי של הגנת הבנגאלס אמין אך מזדקן ומרווין לואיס דואג לתחזק אותו באתלט מרשים וצעיר.

 

25. פיטסבורג (מהג'איינטס): הרסיבר סאנטוניו הולמס, אוהיו סטייט

האלופים זיהו את הרסיבר הטוב בדראפט בקרבת מקום ויירטו אותו בעזרת טרייד, כדי שיחליף את אנטוואן רנדל-אל שעזב.

הולמס. חמישה נציגים לאוהיו סטייט בסיבוב הראשון (איי.פי)

 

26. באפלו (משיקגו): הדפנסיב-טאקל ג'ון מקגרו, צפון קרולינה סטייט

אחרי שדאגו לסייפטי מוקדם מן הצפוי, הבילס מביאים גוש בשר מקדימה שיחסוך ממנו יותר מדי משימות חיפוי.

 

27. קרולינה: הראנינג-בק דאנג'לו וויליאמס, ממפיס

הפנת'רס למדו בשנתיים האחרונות, שאף פעם אין יותר מדי נושאי כדור. במיוחד אצלם הם נוטים להיפצע ומישהו צריך לגבות את דשון פוסטר.

 

28. ג'קסונוויל: הטייט-אנד מרסדס לואיס, UCLA

ביירון לפטוויץ' חיפש טייט-אנד למסור לו ולא מצא. לואיס (ולא, אין מדובר בכינוי כמו קאדילק וויליאמס) גדול מדי בשביל לא להבחין בו.

 

29. ניו יורק ג'טס: הסנטר ניק מאנגולד, אוהיו סטייט

פרגוסון כבר פה כדי למנוע דליפות מהצדדים, מאנגולד (הסנטר הטוב בדראפט) ישים את האצבע בחור בשבמרכז הסכר.

 

30. אינדיאנפוליס: הראנינג-בק: ג'וזף אדיי, לואיזיאנה סטייט

דרוש מחליף לאדג'רין ג'יימס. גם אם אדיי הוא לא התשובה, התקפת הקולטס תיתן לו להזדמנות להיות כזה.

 

31. סיאטל: הקורנרבק קלי ג'נינגס, מיאמי

הסיהוקס הגיעו לסופרבול בזכות ההגנה וימשיכו להשקיע בה, כי הם רוצים לחזור.

 

32. ניו יורק ג'איינטס (מפיטסבורג): הדפנסיב-אנד מתיאס קיוואנוקה, בוסטון קולג'

אוסי אומניורה בצד אחד ואחרי שמייקל סטרהאן יפרוש, ישלים אותו קיוואנוקה לצמד כל-ניגרי בהגנה, כמו במ.ס. אשדוד.

פורסם לראשונה 29.04.06, 12:36

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריו וויליאמס. גבירותי ורבותי, מהפך
מריו וויליאמס. גבירותי ורבותי, מהפך
צילום: איי פי
מומלצים