סטייק טי-בון: מדריך צלייה קצר
יוסי אסרף ממסעדת "פורטרהוס" ממליץ על הנתח החביב עליו ונותן טיפים לצלייה
- צילום וידאו: דלית שחם
T-bone: טיפים לצלייה נכונה
- הצלייה צריכה להיות בחום גבוה מאוד. אם צולים את הנתח על גריל פחמים, יש להמתין עד שהגחלים הופכות אפורות.
- ראשית יש לצרוב את הנתח על החלק החם ביותר בגריל, מצידו האחד, כ-3-5 דקות. אח"כ הופכים אותו וצולים בצידו השני 5 דקות נוספות. לאחר מכן מעבירים את הנצח לחלק מעט פחות חם בגריל וממשיכים לצלות.
- לקבלת מידת צלייה מידיום-רייר (המידה המומלצת) יש לצלות את הנתח בין 10-15 דקות. למידות צלייה גבוהות יותר צולים זמן נוסף - מקסימום 30 דקות (וול-דאן - מאוד לא ממולץ).
הטוב שבשני עולמות. פורטרהאוס
צילום: דלית שחם
מומלצים