הבן של דנזל וושינגטון הולך לשחק פוטבול
ג'ון דייויד, בנו של שחקן הקולנוע המהולל, הוחתם בסנט לואיס ויצטרף לשני כדורסלנים ולדוגמן-אלוף סקי ג'רמי בלום במצבת שחקני ליגת ה-NFL
ג'ון דייויד וושינגטון הוא שחקן פוטבול, אביו דנזל וושינגטון הוא שחקן, שחקן. אפילו זכה באוסקר. בנו יסתפק בינתיים בהופעה במגרשי ליגת ה-NFL. בנו של שחקן הקולנוע המוערך, שכיכב בסרטים כמו 'מלקולם איקס', 'תיק שקנאי', 'פילדלפיה', 'הוריקן', 'יום אימונים מסוכן' ועוד, קיבל בוודאי השראה מהופעתו של אביו כמאמן פוטבול ב'זכור את הטייטאנס' וינסה לעשות זאת דווקא כשחקן מן המניין בסנט לואיס ראמס.
לפנות בוקר (ג'), יומיים אחר סיום דראפט ה-NFL לשנת 2006, החליטה הנהלת הראמס לקחת צ'אנס על הראנינג-בק בן ה-22, שכיכב במורהאוס קולג' מליגת המשנה של המכללות בארה"ב. "זה סיפור טוב, אבל אני מקווה שהוא גם ראנינג-בק טוב" אמר מאמן הקבוצה סקוט לינהאן. וושינגטון הבן (91 ק"ג) מחזיק ברבים משיאי הקולג' הקטן עם 1,198 יארדים על הקרקע לעונה ו-3,699 יארדים בסך הכל בקריירה. הוא גם זכה פעם לתואר השחקן המצטיין השבועי בליגת המשנה.

סקוט לינהאן במחנה אימונים של הראמס. וושינגטון יקבל הזדמנות (איי.פי)
המאמן לינהאן סיפר כי לזוהר הסלבריטאי שדבק בוושינגטון לא היתה כל השפעה בהחלטה להחתימו וכי מלכחתילה לא היה מודה לזהות אביו עד שפנו אליו. אגב, זה המקום אולי לציין כי גיסו של לינהאן, ג'ים קבייזל, הוא השחקן שגילם את ישו בסרטו מעורר המחלוקת של מל גיבסון 'הפסיון של ישו'. לאחרונה סיים קבייזל לשתף פעולה עם וושינגטון האב בסרט שייצא לאקרנים בשנה הבאה.
לינהאן התלוצץ ואמר כי עכשיו יהוו שני שחקני הקולנוע אטרקציה במחנה האימונים של הקבוצה. "לא נעים לי להגיד לג'ים, אבל נראה לי שרוב האוהדים יעדיפו את החתימה של דנזל, אבל עליהם להתחיל קודם עם ישו" אמר המאמן. וושינגטון הצעיר יידרש לתמיכת אביו במחנה האימונים בסופו ייקבע האם ימשיך בקבוצה, או שישוחרר כמו רוב השחקנים הצעירים שהוחתמו. אחד מהם הוא אד נלסון, שחקן הכדורסל של אוניברסיטת קונטיקט.
נלסון, החליט לוותר על קריירת הכדורסל הלא משגשגת במיוחד שלו ביוקון והוחתם בראמס, למרות שלא שיחק פוטבול מאז התיכון. בשנה האחרונה שימש נלסון, המתנשא לגובה 2.03 מ', כמחליף לפורוורדים בקבוצה של ג'ים קלהון וסיים עם 3 נק' ו-3 ריב'. "הנוהג הנוכחי הוא להביא לליגה את הפאוור-פורוורדים הללו ולהסב אותם לטייט-אנד. הניסיון הזה הולך להיות מעניין" אמר לינהאן, שהתרשם בוודאי מהתקדימים של טוני גונזאלס מקנזס סיטי ואנטוניו גייטס מסן דייגו, שעשו הסבה דומה בתחילת הקריירה, שהפכה למוצלחת במיוחד דווקא על מגרש הפוטבול.
ניסוי נוסף שכזה יעשה בניו יורק ג'איינטס, לאחר שאלו החתימו את ג'אי לואיס, ששימש גם הוא כפאוור פורוורד בקבוצת הכדורסל של אוניברסיטת ג'ורג' מייסון, שכזכור הדהימה את ארצות הברית כשהעפילה לפיינל-פור המכללות השנה. לואיס בן ה-23 (2.02 מ'). בניגוד לנלסון, מדובר בשחקן חמישייה מוביל שקלע 13.7 נק' וקלט 7.8 ריבאונדים בממוצע למשחק. "להרבה פאוור פורוורדים יש את המימדים המתאימים ל-NFL, אבל זו לא עומדת להיות משימה קלה. אני אצטרך להילחם על מקום בהרכב" אמר לואיס
כך קורה שאל מצבת שחקני הליגה הצטרפו ביומיים האחרונים בנו של שחקן קולנוע, שני כדורסלנים וגם אלוף סקי שהוא גם דוגמן מצליח. ג'רמי בלום בן ה-24 נבחר על ידי הפילדלפיה איגלס כווייד-רסיבר, למרות שאולץ לקחת חופשה מפוטבול ולהקדיש את השנתיים האחרונות להכנות לקראת אולימפיאדת החורף בטורינו, בה סיים שישי בתחרות הסקי-פריסטייל. בלום, בן לאב יהודי, נבחר על ידי הפילדלפיה איגלס בסיבוב החמישי בדראפט. "לא האמנתי שאבחר וניסיתי להוריד ציפיות. אני צובט את עצמי כדי לוודא שאני מגיע לפילדלפיה".

ג'רמי בלום. הגשים עוד חלום, בינתיים (איי.פי)
בן נוסף לעם היהודי שהצטרף ל-NFL הוא מאט ברנסטין שחתם על חוזה בדטרויט ליונס וינסה להשתלב בקבוצה. הפול-בק בן ה-23 נודע בכל רחבי ארה"ב לאחר שהתעקש לצום ביום כיפור - למרות שזה הסתיים שעתיים לפני תחילת משחק אוניברסיטת וויסקונסין, קבוצתו. ברנסטין סירב גם לוותר על המשחק מול פן סטייט ואחרי שסיים את הצום והוזן באינפוזיות עלה לשחק וסיים הופעה מרשימה עם 123 יארדים בניצחון קבוצתו. זה עזר לו לזכות בתואר הספורטאי היהודי של השנה בארצות הברית.