שתף קטע נבחר

תקדים: בגדו בבני זוגם, נישאו וחויבו להתגרש

אשה שסרבה לקבל מבעלה גט, חויבה לעשות כן לאחר שהוא הצליח להוכיח כי בגדו בבני זוגם הקודמים זה עם זה. בית הדין הרבני בתל-אביב הכריז על נישואיהם בדיעבד כאסורים, משום שמבחינה הלכתית אסור להתחתן עם שותפים לבגידה

בית הדין הרבני האזורי בתל-אביב חייב את תושבת האזור להתגרש מבעלה, תושב הצפון, לאחר שזה הצליח להוכיח ששכב עמה בתקופה שבה היו שניהם נשואים לבני זוג קודמים. מבחינה הלכתית אסור לבני הזוג להינשא אם בגדו בבני זוגם הקודמים זה עם זה, ולפיכך הוכרזו נישואיהם בדיעבד כאסורים.

 

האישה חוייבה לקבל את הגט. בכך באה לסיומה תקופה של חמש שנים בה חיו בני הזוג בנפרד אולם האישה סירבה להתגרש, וקיבלה דמי מזונות מהבעל.

 

השניים נישאו זה לזו ב-1992, כשלגבי שניהם מדובר היה בנישואים שניים. מספר שנים לאחר מכן עלו נישואיהם על שרטון, ובשנת 2001 נפרדו סופית. בתביעת הגירושים שהגיש הבעל בסוף שנת 2005 לבית הדין הרבני, באמצעות עו"ד אסף מדינה, נטען כי האישה הגישה רק תביעת רכוש ומזונות, אולם אינה מעוניינת להתגרש.

 

על מנת להתיר את התסבוכת ההלכתית והמשפטית, טען הבעל כי עוד לפני ששניהם התגרשו מבני הזוג הקודמים שלהם כבר קיימו יחסי אישות. מצב כזה גורם לאיסור הנישואים, אולם נדיר כי בתי הדין הרבניים מתירים את הנישואים על סמך טענה כזו בדיעבד. הפעם השתכנעו הדיינים כי הבעל דובר אמת. האישה טענה כי בתקופה שלפני נישואיה השניים לא שכבה עם בעלה לעתיד, אלא רק חיבקה ונישקה אותו, אולם בתצהיר שהגישה לבית הדין נטען כי לנה בביתו עוד לפני שהתגרשה מבעלה הקודם.

 

"על פי דברי האישה לפני בית הדין", כתבו הדיינים בפסק הדין, "טוענת האישה שהם עשו הכל חוץ מהאקט של קיום יחסי האישות... אולם הם גרו כזוג לכל דבר, דהיינו גם קיימו יחסי אישות... כתוצאה מהנ"ל יש אכן לראות את נישואי הצדדים כנישואי איסור ועל כן עליהם להתגרש".

 

בשולי פסק הדין ציינו הדיינים כי מהלכיה של האישה, ובהם הרצון שהביעה לשלום בית והעובדה שלא הסכימה להתגרש, נובעים מרצונה לנחול להישגים כספיים.

 

עו"ד מדינה, ממשרדו של עו"ד ג'ינו מדינה בנהריה, הביע סיפוק מכך שבית הדין קיבל את הטענה לנישואי איסור. "בית הדין קיבל את טענותינו לאחר שהאישה נחקרה על ידינו בפני בית הדין והוכחו טענותינו הקשות. ניתן פסק דין המחייב את האישה לקבל גט מבעלה חרף התנגדותה. תוצאה זו משפיעה בעקיפין, אך באופן מהותי על הזכויות הממוניות ומפסיקה לאלתר את תשלום דמי המזונות החודשיים אשר מקבלת האישה מבעלה".

 

לדבריו, "תוצאה נדירה זו הינה ללא ספק ראויה, ומשקפת את פני הצדק בנסיבות העניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
נישאו לאחר בגידה (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
עו"ד מדינה. נישואי איסור
מומלצים