שתף קטע נבחר

כל הסיבות לזרוק תינוק בן 3 חודשים למים

רוצים לחזק את הקשר עם התינוק, לשפר את המוטוריקה ואת היכולות החושיות שלו? לכו על שיעורי שחייה לגיל הרך. מאיזה גיל אפשר להתחיל, ואילו יתרונות יש לסביבה המימית. לפני שקופצים למים

הטרנד נחת בארץ כבר בשנות ה-90: ממרכזים לשיקום ילדים נכים ופגועים הפכו מרכזי הספורט הייחודיים שבהם בריכות שחייה למוקד משיכה להורים לתינוקות. הם נהרו לשם בעקבות תוצאות המחקרים הרבים, שהוכיחו כי הפעילות המימית מסייעת לא רק לילדים הסובלים מפגיעות או נכויות, אלא משפרת את המוטוריקה ואת יכולת הגירוי החושי של כל תינוק, ובעקיפין מחזקת את הקשר בין ההורה לילדו. 

צילום וידיאו: שירן וולק

 

אל רוב חוגי השחייה לתינוקות מתקבלים כבר מגיל שלושה חודשים, לאחר שהילד קיבל את החיסון הראשון בטיפת חלב. הפעילות נמשכת עד גיל 4, אז עובר הילד לחוגי שחייה של 'גדולים'. "המטרה היא להעניק לתינוק גירוי רב תחושתי, בסביבה תומכת של מים חמים ונעימים", מסבירה קרוליין ברמץ, מנהלת בריכת השיקום במרכז הרפואי שיבא.

 

ברמץ, המפעילה זה שנים רבות חוגי שחייה לתינוקות, עוטפת את הפעילות בשירים. "מבנה השיעור הוא חזרה על שירים כמו 'עוגה עוגה', וכך התינוק לומד להתנהג בצורה מסוימת כשהוא שומע שיר מסוים".

 

אבולוציה הפוכה

 

פעילות התינוק במים מתבצעת בצורה הפוכה לזו שמתרחשת על היבשה. "בדרך כלל התינוק מתחיל את חייו בשכיבה ומתקדם לכדי עמידה, אבל במים אנחנו עושים את ההיפך", אומרת ברמץ, "מתחילים כשההורה מחזיק את התינוק בעמידה עם הפנים אליו, וככל שהוא מתקדם - עובר התינוק למצב של שכיבה".

 

מתחת למים, מחזקים המדריכים את שליטת התינוק בראשו, בגוו ובהנעת הגפיים שלו, בזכות כוח הציפה המבטל את מרבית כוח המשיכה של כדור הארץ. 

 

השחייה אינה מחזקת רק את השלד והשרירים, אלא גם תורמת לקשר עין, לגירוי תחושתי, למגע ולחיזוק הקשר בין ההורה לילדו. באחד המחקרים שנערכו במרכז הרפואי שיבא, הצליחו מדריכי השחייה לתינוקות לסייע לאמהות שלקו בדיכאון לאחר לידה לחזור לשגרה ולחדש את הקשר בינן לבין התינוק.

 

קל יותר לבצע תנועות

 

אז מה יש במים שעושה את זה? "זוהי סביבה תומכת רגשית", אומרת ברמץ, "כל אחד שיושב מול ים, בריכה או אפילו אקוואריום מרגיש את ההשפעה הנעימה והמרגיעה שיש להם. בתוך המים קל יותר לבצע תנועה, מה שמאפשר יכולת לעומת מוגבלות שקיימת ביבשה".

 

חרף חששות של הורים רבים, נוכחות מציל בבריכה יחד עם מדריכים מנוסים, בנוסף לעובדה שמדובר על בריכה המותאמת לחוג שחייה לפעוטות - כל אלה הופכים את הפעילות המימית לבטוחה. בהיבט זה, הורה המצהיר שאינו יודע לשחות, לא מורשה להשתתף בחוג עם ילדו אלא אם כן הוא פועל בצמוד למדריך מיוחד.

   

הפעילות הזו מתחת למים עוזרת גם להורים. לדברי ברמץ, בחוגים אלה משתתפים גם הורים נכים הפועלים בחופשיות מתחת למים: "האינטגרציה הזו וההקבלה בין אנשים בריאים לאנשים עם מוגבלויות מחזקת אצל האחרונים את הביטחון העצמי. הם מרגישים קשורים לילד וחופשיים מהנכות, ומשתלבים מבחינה חברתית בפעילות הבריאה יחד עם הורים אחרים. זו חוויה ייחודית וקסומה עבורם".

 

  • סרט הווידיאו צולם ב"עולם המים", בהנהלת עדה ויוסי אטיאס, רמת חן, רמת גן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן וולק
בטוח ומהנה. חוג שחייה
צילום: שירן וולק
מומלצים