שתף קטע נבחר

אלוני חץ תגייס 860 מיליון שקל בהנפקת אמות

חברת הנדל"ן של נתן חץ הגישה היום את טיוטת תשקיף ההנפקה: 500 מיליון שקל יגוייסו באג"ח, 260 מיליון שקל יגוייסו על ידי הנפקת אופציות לציבור ו-100 מיליון שקל יגוייסו בהנפקה פרטית לבעלי המניות. שווי החברה להנפקה: 1.3 מיליארד שקל

אלוני חץ, חברת הנדל"ן המניב בשליטת נתן חץ, מתכננת לגייס 860 מיליון שקל על ידי הנפקת אמות, אותה רכשה באוגוסט האחרון. הגיוס הוא לפי שווי חברה של 1.3 מיליארד שקל. כך עולה מטיוטת התשקיף להנפקת החברה שהוגש היום.

 

ההנפקה תבוצע על פי החלוקה הבאה: כ-500 מיליון שקל יגוייסו באמצעות הנפקת אגרות חוב, כ-260 מיליון שקל יגוייסו בהנפקת מניות ואופציות לציבור בבורסה בתל-אביב ו-100 מיליון שקל יגוייסו בהנפקה פרטית לבעלי המניות של החברה.

 

בעקבות ההנפקה ידולל אחזקתיה של אלוני חץ באמות מ-100% לכדי 80% וזו צפויה לרשום רווח הון של 100-120 מיליון שקל. 

 

באוגוסט 2005 רכשה אלוני חץ את אמות השקעות, תמורת 956 מיליון שקל. הרכישה מומנה בחלקה מגיוס אג"ח ממשקיעים מוסדיים ובחלקה ממקורות עצמיים. אמות, שנחשבת לאחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל, כוללת 87 נכסים בישראל בשווי של כ-2 מיליארד שקל. שווי החברה לצורך ההנפקה משקף עלייה של 36% לעומת שווייה ביום רכישתה על ידי אלוני חץ.

 

לפני חודשיים אישר דירקטוריון החברה את התוכנית להפיכת אמות לחברה ציבורית, למטרות גיוס הון והרחבת פעילותה.

 

לדברי נתן חץ, יו"ר אלוני חץ, "חברת אמות היא חברה בשלה, איכותית ובעלת היקף נכסים נרחב, שצפויה להכלל במדד ת"א 100 עם הנפקתה. לחברה התמחות ייעודית טהורה בתחום הנדל"ן המניב בישראל. אנו מעריכים כי אמות תהווה מענה לצורך הגובר של המשקיעים לקבלת חשיפה ממוקדת לשוק הנדל"ן בישראל".

 

אלוני-חץ מינתה רו"ח אבי מוסלר לתפקיד מנכ"ל אמות, במקום המנכ"ל אמנון ספרן, שפרש בסוף השנה שעברה. מוסלר שימש בשנה וחצי האחרונות כמשנה למנכ"ל אמות ובתקופתו בוצע מהלך של רה-ארגון בחברה כחלק מהכנתה למכירה.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתן חץ, יו"ר אלוני חץ
נתן חץ, יו"ר אלוני חץ
מומלצים