מעט קלוריות, הרבה טעם - תבשיל חיטה עם ירקות
ליאורה חוברה ממגזין "שף" מגישה מתכון שמשלב את הטוב שבכל בעולמות - גם טעים, גם נראה יפה בצלחת, גם בריא ואפילו לא משמין
המרכיבים (6 מנות/ 116 קלורית למנה):
3 כפות שמן (סויה או קנולה)
2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות
4 גזרים קלופים, מגוררים במגררת גסה
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
1 סלסילה (250 גרם) פטריות, פרוסות בעובי בינוני
2 כוסות חיטה מלאה שלמה, שטופה ומסוננת
מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון לפי הטעם
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מכינים סיר גדול שאפשר להכניס לתנור.
- מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים-מאדים אותו 2-3 דקות, עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה. מוסיפים את הירקות לפי סדר הופעתם ברשימת המרכיבים ולאחר הוספת כל ירק מאדים 2-3 דקות, מערבבים ומוסיפים את הירק הבא.
- מוסיפים גם את החיטה ומאדים תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים דקה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מכניסים את הסיר לתנור ל-4 שעות לפחות, ובמהלך האפייה או הבישול בודקים מדי פעם אם יש די נוזלים בסיר ומוסיפים מים אם צריך (סוגי חיטה שונים סופחים כמויות מים שונות). מגישים חם.
המון טעם. תבשיל חיטה עם ירקות
צילום: רן גולני
מומלצים