יוסי מימן פורש ממכרז בית הזיקוק באשדוד
חברת אמפל של מימן התמודדה על רכישת בית הזיקוק. אמפל מחזיקה 2% ממניות ספקית הגז הטבעי EMG, והממונה על ההגבלים העסקיים דרשה ממנה לוותר על חברת הגז או על בית הזיקוק. מימן החליט: הגז הטבעי חשוב יותר
חברת אמפל, זרוע ההשקעות של איש העסקים יוסי מימן בישראל, החליטה לפרוש מהמכרז הממשלתי להפרטת בית הזיקוק באשדוד.
הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, הודיעה לאחרונה לרשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר, המנהלת את המכרז להפרטת בז"ן, כי היא רואה פוטנציאל של ניגוד אינטרסים בין האפשרות שאמפל תרכוש את בית הזיקוק באשדוד לבין העובדה שאמפל ויוסי מימן מחזיקים חלק משותפות הגז הטבעי EMG. קן הודיעה לרשות החברות כי צפוי שהיא תדרוש מאמפל ומבעליה למכור חלק מאחזקותיהם ב-EMG כתנאי להשתתפות במכרז בז"ן באשדוד.
בתגובה להחלטתה של קן, שלחה אמפל מכתב לרשות החברות והודיעה: "למרות שאין כל ניגוד עניינים בין שותפות ב-EMG לבין רכישת בית הזיקוק באשדוד, EMG חשובה לנו יותר".
אמפל מתמודדת במכרז להפרטת בז"ן לצד 4 חברות הדלק הגדולות וחברת נפט רוסית. המתמודדים במכרז מבצעים בימים אלה בירורים אחרונים בחדרי המידע, לקראת הצהרה על כוונתם לרכוש את בז"ן אשדוד והגשת הצעות המחיר.
אמפל מחזיקה 2% ממניותיו של יוסי מימן בחברת הגז הטבעי הטבעי המצרית EMG שמימן שותף בה עם ממשלת מצרים ואנשי עסקים מצרים. בנוסף, מחזיקה אמפל באופציות לרכישת מניות נוספות בחברה המצרית. EMG חתומה על הסכם למכירת גז טבעי לחברת החשמל הישראלית ומנהלת משא ומתן למכירת גז נוסף לתחנות כוח ישראליות פרטיות.