ים השיבולים שמסביב
מגל, בר, מוץ, תבן, עומר, סאה, מדוכה, כברה, מורג ומזרה הם מושגי היסוד שיוצרים את הלחם שמונח על שולחננו. הקציר בפתח ובשדות מצפים גם לידיים חובבניות שלא אחזו אלומת חיטה מימיהן
שאריות אביב בארץ. הכוונה אינה רק לעונת השנה - אביב הוא שמה העברי העתיק של התבואה טרם הבשלתה. בכלל, העונה הזאת שלפני הקציר מזמנת מפגשים מרתקים עם החקלאות המסורתית, זאת שהביאה לנו לחם, עם החקלאות המודרנית וגם עם העברית, זאת של מילים כמו בר, מוץ, תבן, אלומה, עומר, סאה, מדוכה, כברה, מורג ומזרה. מי שרוצה לזהות את המושגים האלה בעיניו הוא, מוזמן לאחד מהאתרים הרבים ברחבי הארץ שמציעים מגל וחרמש, התנסות קצרה בדיש, קציר וטחינת קמח, או לכל הפחות אפיית פיתות.
ברינה יקצורו
צילום: גילי סופר
אפשר לראות גם קומביין
צילום: שגיא קופר
שדה חיטה. לפני
צילום: גיל פלדמן
ואחרי
צילום: דובי זכאי
קציר במצפה גבולות
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים