שתף קטע נבחר

איך ליהנות ממטעמי השבועות ולא להשמין

חג החלב הוא תאווה לעיניים וסכנה למותניים: אלפי קלוריות ממתינות לכם בעוגות, במעדנים, בפשטידות ובארוחות החג. אבל זה לא חייב להסתיים בתוספת נכבדה של קילוגרמים. כך תשמרו על המשקל - גם בחג

ישראלים אוהבים חלב. לכן, חג השבועות, על מעדניו מבוססי החלב, יכול להיות אויב מסוכן לכל דיאטה. אז נכון שהחלב בריא, וקיימים לא מעט מחקרים המאשרים זאת, אבל בסיומו של החג הקולינרי הזה אתם עלולים למצוא את עצמכם עם כמה קילוגרמים עודפים מלווים במפח נפש.

 

ארוחה חלבית, צנועה יחסית שכוללת פרוסת פשטידה, בלינצ'ס אחד, פרוסת עוגה וכוס יין יכולה להגיע לכאלף קלוריות. ולא, אתם לא חייבים לוותר על מנעמי שולחן החג, אבל כמו תמיד - לאלה בינינו המאותגרים רוחבית עדיף להקפיד על כמה כללי ברזל, כדי לצאת ממנו בשלום. הנה מה שממליצות לכם הדיאטניות:

 

  • גבינות רזות בעוגה: דפנה בוסאני, דיאטנית במרכז שניידר לרפואת ילדים מציעה להשתמש בהכנת עוגות הגבינה בגבינות רזות עד כמה שאפשר, שמכילות סידן. גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. הגבינה מתאימה מאד לאפייה וכך - גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. אפשר ורצוי להשתמש גם בגבינות רזות (חצי אחוז שומן או 0% שומן). אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה, החליפו זאת ביוגורט או בשמנת קלה.

 

  • אל תגיעו לארוחת החג רעבים: זוהי העצה השכיחה ביותר בארוחות חג, ובכל זאת, במציאות אנחנו שוכחים. רחל גרנות, מרכזת קבוצות ירידה במשקל בביה"ח 'הרצליה מדיקל סנטר' מציעה להגיע לאירוח בדרגת רעב נמוכה. אם תהיו רעבים מאוד, אתם עלולים לאבד שליטה ולאכול מכל הבא ליד ללא שיקול דעת. הצניעו את הצהרות הדיאטה כדי לא למשוך אש ותשומת לב מיותרת, ומבלי שכל הנשמות הטובות מסביב בוחנות בשבע עיניים כל פירור שנכנס לכם לפה. העדיפו כמובן משקה דיאט שערכו קלוריות בודדות או מים, על כוס משקה רגיל שמגיע גם ל-200 קלוריות.

 

  • ותרו על הבצק: ענבל קרקו, דיאטנית שומרי משקל מסבירה שחלק משמין בעוגות הגבינה הוא הבצק הפריך שעשיר בשומן (חמאה או מרגרינה). אפשר לוותר עליו או להחליפו בביסקוויטים טבולים בסירופ או נס קפה או פשוט לבחור טורט גבינה ללא בצק, ויש עוגות נפלאות כאלה. 

 

  • תשאלו מה בפנים: אל תחששו לשאול מה מכיל המתכון. קרקו: "כשתבינו שהעוגה מכילה שני מיכלי שמנת מתוקה, שתי חפיסות שוקולד מריר, שתי חפיסות פודינג ועוד 200 גרם חמאה יהיה לכם הרבה יותר פשוט לבחור האם לאכול ביס ולוותר על היתר או לוותר לגמרי ולאכול פרי במקום".

 

  • לכו על הרוטב האלטרנטיבי: אל תאכלו פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת, פשוט כי אין בה אפילו אוויר- רק 38% שומן. ענבל קרקו ממליצה להעדיף רוטב אלטרנטיבי - עגבניות ושמן זית לפסטה ואפשר גם לעשות רוטב מגבינות: קוטג', גבינה בולגרית 5% שומן, שתי כפות פרמזן וכף חמאה (לערבב על הכיריים עם הפסטה המוכנה).

 

  • הכינו נישנושים בריאים: נצלו את הירקות. לכל ארוחה, ולכל בילוי הכינו מקלוני גזר, מלפפונים ופלפל הם הולכים נפלא עם רוטב יוגורט (יוגורט, שמיר, שום, מלח) כמתאבן מצוין לערב החג, או סתם כנישנוש.

 

  •  עצות לא משמינות למי שלא יכולים בלי מתוק? שבועות הוא חג הפירות והירקות. כוס סלט פירות מכילה חמישית מהקלוריות שבפרוסת עוגת גבינה. אפשר להכין סלטי פירות המשלבים גבינות שונות כמו צפתיות עד 5% שומן בולגריות עד 5% שומן וכדורי גבינה בעשבי תיבול שעשויים מגבינות לבנות עד 5% שומן (משאירים במסננת כמה שעות להוצאת נוזלים).  

פורסם לראשונה 01/06/2006 00:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת גבינה. ותרו על הבצק
פשטידה. הכניסו גבינות רזות
צילום: איילת בן-יוסף
ד"ר רק שאלה
מומלצים