שתף קטע נבחר

סקירה: Samsung X200 - טלפון בסיסי מדי

ה-X200 של סמסונג ברשת סלקום ואורנג' הוא מכשיר בסיסי, המיועד למשתמשים המעוניינים בעיקר בשיחות ו-SMS. המסקנות: לא מחדש וכולל באגים

ה-X200 החדש של סמסונג הוא בעל מפרט בסיסי, קומפקטי בגודלו וקל משקל, ומיועד לקהל המשתמשים המעוניינים במכשיר בסיסי לשיחות ו-SMS בלבד, כיאה לדגם Low-end אמיתי, בשילוב עיצוב טרנדי ועכשווי.

 

מכשיר זה תואם לתוכנית של המפיצה בישראל, סאני, המעוניינת לשווק דגמים בסיסיים דווקא לקהל המשתמשים, בתג מחיר נמוך.

 

ה-X200 הוא מכשיר בתצורת הפולדר היוקרתית, הפועל על רשת ה-GSM בתדרי ה-Tri-Band 900,1800,1900MHz, ובעל אפשרות לנדידה לארה"ב, ללא כל צורך בהחלפת המכשיר.

 

ערכת המכשיר

 

ערכת המכשיר בסיסית למדי, ובהתאם למפרט המכשיר, אין תוספות שניתן להוסיף לה. בערכה נכללים הפריטים החיוניים הבאים:

 

  • סוללת Li-ion polymer 800mAh מדגם BST3108BE
  • מטען נייד מדגם HT6A430AS-7
  • חוברת הפעלה והדרכה
  • עלון מידע המודיע מראש על באגים במכשיר

 

באופן מפתיע, בערכת המכשיר צורף עלון מידע אשר הונפק על ידי סלקום, בו מצהירה החברה על באגים ותקלות ידועים במכשיר. כבר בפתיחת הערכה ובקריאת העלון ניתן להבין כי הכנסנו את ראשנו ל"מיטה חולה" ומלאה בבאגים טורדניים. התראה מראש על באגים ותקלות ידועות מראש - צעד נוסף מסלקום לשיפור השירות? תשפטו בעצמכם.

 

עיצוב – קומפקטיות מעל הכל

 

הסמסונג X200 מעוצב בתצורת צדפה ובעל עיצוב קומפקטי נקי ודקיק, בזכות האנטנה הפנימית. המכשיר בעל גוף פלסטי המתעטף בגוון האפור, עם "לוק" עיצובי מרשים בקידמתו, כאשר במקום מסך חיצוני, ממוקם לוגו היצרנית על גבי כיסוי פלסטי שחור.

 

בזמן החזקת המכשיר ניתן להבחין בגופו הדקיק יחסית ובמשקלו הדיאטטי. המכשיר מקנה מגע פלסטי, חלק ועמיד, המעיד על עמידות פלסטיקת המכשיר. סמסונג ויתרה על המסך החיצוני, אשר היום נראה כפריט בסיסי. במקום זאת, צ'ופרנו בנורית החיווי המתריעה בעת שיחה והתראות למיניהן, אשר היה נדמה כי כבר נכחדה מן העולם.

 

צדו השמאלי מצויד במקשי הווליום, המאפשרים חיווי עוצמת השמע בעת שיחה, המקשים ונוספים, מעליהם מכסה כניסת האוזנייה, ובפינה התחתונה קיימת עינית קישורית האלחוט מסוג אינפרה-אדום (IrDA), המאפשרת את העברת רשומות ספר הטלפונים בלבד. צדו השני נקי מתוספות, בדומה לחלקו העליון של המכשיר, שם ניתן להבחין בחיבור שרוך הנשיאה בלבד.

 

גב המכשיר

 

אם נסובב את המכשיר, ניתן יהיה להבחין במיקום הסוללה. אבל כאן סמסונג מפתיעים, והפעם מחליטים למקם את סוללת המכשיר אל מתחת לפאנל אחורי, שלא כמו כל שאר הדגמים הקודמים, בהם הסוללה חשופה לכל. פאנל המכשיר מחליק בקלות בעזרת לחיצה קלה בפינה העליונה.

 

למרות שליפת הפאנל הקלילה, הפאנל איננו מחליק ויוצא לפי רצונו, הן בעת הוצאת המכשיר מג'ינס צמוד והן בשעת "מעידת" המכשיר מידינו, כמובן ביחס ל"מעידה" ממוצעת. מתחת לפאנל האחורי, כידוע, ממוקמת סוללת המכשיר, ובהוצאתה ניתן להבחין במדבקות המכשיר ובמגירת כרטיס ה- Sim.

 

בפתיחת פומית המכשיר נחשפים בפנינו מסך המכשיר הצבעוני ולוח המקשים. מסך המכשיר הינו מסך צבעוני פשוט ונחות מסוג UFB, אחת הטכנולוגיות הפחות מתקדמות בזכות איכות הצפייה אשר הן מעניקות.

 

מקשים נוחים

 

מסכי ה-UFB אינם מתקדמים, ובעלי איכות צפייה ירודה, טיפה כהה, ואיכות צבע פחות חייה ממסכי ה-TFT LCD הנמצאים בשאר המכשירים היותר מתקדמים. מסך המכשיר בעל איכות צפייה סטנדרטית למדי, לא איכותית מדי, לא ירודה מדי, ומתאימה בהחלט לשימושי המשתמש הבסיסי. מסך המכשיר מעניק חוויית צפייה עשירה בגווני צבע של עד 65,000 גווני צבע שונים, תחת רזולוציית תמונה של 128X160.

 

לוח המקשים במכשיר בעל גימור מטאלי ומעניין, שכן המקשים טיפה בולטים, דבר המעניק חווית לחיצה נעימה. עיצוב לוח המקשים דיי יזכיר את עיצוב מקשי הסמסונג 854, עם גימור מלבני יותר. מקשי המכשיר מרווחים, גדולים, נוחים ללחיצה, ובעלי ספרות גדולות, ברורות ומוארות. הג'ויסטיק הרב-שימושי משמש אותנו לניווט במכשיר.

 

ממשק המשתמש

 

ממשק המשתמש מעוצב בתצורת האייקונים המוכרת. האייקונים מונפשים, ברורים, וגדולים, כאשר גם אם נתקשה בהבנת תפקיד כל אייקון, ניתן להבחין במקרא הגדול הממוקם בראש הממשק.

 

זיכרון המכשיר גדול מהממוצע בדגמי ה-Low, ועומד על 1.8MB. יומן השיחות במכשיר בעל זיכרון סטנדרטי, ובעל יכולת שמירת 20 המספרים האחרונים בכל קטגורייה (נכנסות, יוצאות ושלא נענו). נוסף על כך, זיכרון המכשיר מפתיע גם בכמות הצלצולים המורדים אשר ניתן לשמור על זיכרון המכשיר – עד למעל 30 צלצולים שונים, אפשרות לשמירת 1000 אנשי קשר על זיכרון המכשיר בנוסף לזיכרון כרטיס ה- Sim, הנמדד בכ-250 תאים נוספים לשמירה, ו-200 הודעות טקסט.

 

הסמסונג X200 מאפשר לשלוח הודעות טקסט (SMS) בדומה לכל מכשיר אחר בשוק, וכמו כן, גם קבלת ושליחת הודעות מולטימדיה (MMS). כתיבת הודעות הטקסט במכשיר נעשת בצורה נוחה וקלה בזכות לוח המקשים המרשים הנכלל במכשיר. לכותבי ההודעות הזריזים, הכתיבה תהפוך במהירות למועקה, שכן המכשיר דוגל באיטיות רבה במהירות ממשק ההפעלה.

 

מהירות הניווט בממשק ההפעלה הינה איטית ומעיקה, במיוחד בכתיבת SMSים ואחרים, או סתם בניווט פשוט במכשיר. למכשיר זמן תגובה לא מהיר במיוחד, אך אין הצורך להתאזר בסבלנות רבה עד שנעשת בו פעולה. איטיות על גבול הסבל.

 

העולם הפוליפוני חוזר ובגדול

 

ה-X200 כולל רמקול פנימי הממוקם מעל למסך המסוגל לייצר צלילים באיכות הנמדדת בכ-40 ערוצים שונים. עוצמת הצלצולים במכשיר גבוהה במיוחד, ושלא כמו בדגמים אחרים, גם הצלצולים המורדים נשמעים בחוזקה ובצלילות. המכשיר כולל כ-10 סוגי צלצולים שונים - כמות הצלילים המובנים במכשירי הסלולר למיניהם מתחת לממוצע.

 

חסרון מאוד בולט באפשרות התראת השיחה הנכנסת במכשיר, מתבטא בעיקר בחוסר האופצייה לקבוע התראת מנגינה+רטט בו זמנית, בדומה לדגמי 2004 הקודמים. מה שכן, ניתן לבחור בין התראת מנגינה, רטט, ורטט ואחריו מנגינה.

 

גלישה סלולרית

 

ה-X200 פועל על גבי רשת הדור 2.5, תחת טכנולוגיית ה- GPRS. טכנולוגיית ה-GPRS הופעלה לראשונה בישראל כבר בשלהי שנת 2003, והייתה ליתרון ברור ונצרך בכל המכשירים, וכיום, הפכה לחלק בסיסי בכל מכשיר חדש. הגלישה ב-GPRS מקנה למשתמש אפשרות לקבלת הודעות מולטימדיה (MMS), בנוסף לאפשרות הברורה לטעינת דפים בצורה מהירה יותר בשעת גלישה.

 

למעשה, בלי חיבור ה-GPRS, לא יהנה המשתמש מקבלת הודעות מולטימדיה. דפדפן המכשיר הינו מסוג WAP 1.2.1. הדפדפן מקנה אפשרות לגלישה לאתרים חיצוניים, הורדת תכנים, ואפשרות לכתיבה בשפה העברית על-גבי האתרים.

 

איכות שמע וקליטה

 

איכות הקליטה בדגם ה-X200 ממוצעת, אך לא ניתן להשוותה לאיכות הקליטה המצויה במכשירים הממוצעים בשוק. במשך כל זמן השימוש במכשיר, ניתן היה להבחין במד הקליטה, אשר כמעט ולא נגע בנקודה המרבית המצביעה על קליטה מלאה, ותמיד התמקם על נקודה אחת או שתיים לפני - למרות האזורים השונים בו שהה המכשיר.

 

על איכות השמע בשעת שיחה ניתן רק להגיד כי נוכחנו לשמוע טובות יותר. עוצמת השמע בשעת שיחה גבוהה, אך איכותה לא משתווה כלל לאיכות המצויה בדגמים מקבילים כדוגמת הנוקיה 3100, לצורך השוואה. איכות השיחה נמדדת על קצה גבול הממוצע. בשעת שיחה, ניתן לבצע מספר פעולות במכשיר. הראשונה, וויסות שמע השיחה אל הרמקול הפנימי (ספיקר), והשנייה, לבצע דפדוף בכל תפריטי המכשיר ללא כל הגבלה.

 

ביצועי סוללה

 

סוללת המכשיר היא מסוג Li-ion polymer. סוללת המכשיר מאפשרת למשתמש להנות מעד ארבע שעות דיבור בממוצע, ו-220 שעות המתנה. אנחנו הצלחנו לדבר איתו כשלוש שעות ורבע, עד להתראה על סוללה חלשה. זאת, בעוד מכשירים אחרים באותה הקטגורייה מסוגלים לספק עד שש שעות דיבור בממוצע ו-300 שעות המתנה.

 

יתרונות: קומפקטי וקל משקל, זמני סוללה נאים, תצוגת פונטים גדולה, צליל פוליפוני עוצמתי, לוח מקשים רחב ונוח, מחיר אטרקטיבי.

 

חסרונות: מסך באיכות ירודה, חוסר במסך חיצוני, ממשק הפעלה איטי, באגים רבים, רמקול פנימי (ספיקר) בשיטה ישנה, קישורית IrDA המשמשת להעברת רשומות בלבד.

 

סיכום ומסקנות

 

הסמסונג X200 בעל נתונים בסיסיים ואינו מציג חידוש מיוחד. המכשיר מהווה מענה מצד סמסונג למכשירים פשוטים ופופולרים כדוגמת ה-Nokia 3100. לאחר שימוש שוטף במכשיר ניתן לקבוע כי המכשירים המקבילים מצליחים לעשות את העבודה קצת יותר טוב.

 

בשימוש בתכונות המכשיר, ניכרת התעלמות מוחלטת מהנדסת אנוש ראויה לשימוש, תוך כדי האחזות בטכנולוגיות הישנות והזולות יותר בשוק. המסך הממוצע מסוג UFB והרמקול הפנימי (ספיקר) במכשיר, התומך בסטנדרט כה ישן, שאיננו מאפשר לבצע שיחה רציפה ומלאה.

 

ולסיכום, על השקת ה-X200 היה אפשר וכדאי לדלג, שכן המכשיר איננו מחדש דבר ומגיע עם באגים כבר מובנים במכשיר. המכשיר בעל חסרונות הרבה יותר מהיתרונות הקיימים בו. הצלצול העוצמתי, גודל הפונט במכשיר ולוח המקשים, הם יתרונותיו היחידים. המכשיר יתאים למחפשים מכשיר לשימוש שיחות ו- SMS בלבד ומוכן להתפשר תמורת מחיר אטרקטיבי ועממי ביותר.

 

סמסונג ככל הנראה העדיפה להעלים עין מכל מגרעותיו של המכשיר, ולהשקיע יותר בחיצוניותו. על אף כי מוגדר כמכשיר Low, נצרכת השקעה נוספת להשגת חווית שימוש טובה יותר, בליווי טכנולוגיות מעודכנות יותר. על כן נאמר, קומפקטיות מעל הכל.

 

מדובר במכשיר טוב, אך אנחנו ציפינו להשקעה בתכונות הבסיסיות - הסוללה, ממשק התוכנה, איכות הקליטה והספיקר.

 

המכשיר משווק ברשת סלקום במחיר זול ואטרקטיבי ביחס לתכונותיו בשיטת ה-Value for Money (תמורה למחיר). ברשת סלקום, מתומחר המכשיר במחיר של 19.90 שקלים לחודש כפול 36 חודשים (716 שקלים) והוא צפוי להיכנס לשיווק עוד החודש גם לרשת orange.  

 

מפרט טכני:

  • מכשיר GSM Tri-Band 900,1800,1900MHz
  • מסך פנימי UFB בעל 65,536 גווני צבע שונים, 128X160
  • צליל פוליפוני (40 ערוצים)
  • זיכרון פנימי 1.8MB
  • רמקול פנימי (ספיקר)
  • אפליקציות JAVA MIDP 2.0
  • טייפ מנהלים
  • קישורית אלחוט אינפרה-אדום (IrDA)
  • חיבור כבל נתונים (USB)

 

מפעילים: סלקום, אורנג'

 

מידות:

אורך - 85 מ"מ

רוחב - 43.5 מ"מ

עובי - 20 מ"מ

משקל - 77 גרם

 

רמת SAR: כ- 0.740W-Kg.

 

ציון:
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים