שתף קטע נבחר

שריפת ענק השתוללה ליד משמר העמק

שריפת חורש פרצה ליד קיבוץ משמר העמק. במקום פעלו כבאים בסיוע צוותי אוויר. עשן סמיך אפף את הקיבוץ, אך לא נשקפה סכנה לבתים. רק אחרי שעות כובתה האש

שריפה גדולה השתוללה במשך כמה שעות אחר הצהריים (יום ה') ביער הצמוד לקיבוץ. כוחות הכיבוי הדגישו כי אין סכנה לתושבים ולבתיהם. באזור פעלו שמונה צוותי כיבוי משירות הכבאות עפולה ומהסביבה בסיוע מטוסים. לאחר שעות הצליחו הצוותים להשתלט על האש.

 

כיבוי השריפה בעמק (צילום: חגי אהרון)

 

שריפת החורש הגדולה פרצה סמוך לשעה 12 בצהריים ביער הצמוד לקיבוץ משמר העמק. למקום הוזעקו צוותי כיבוי מעפולה, שהבינו שלא יוכלו לכבות בעצמם את האש והזעיקו צוותים נוספים מחדרה, חיפה וטבריה.

 

נזקי השריפה (צילום: גיא)

 

בשריפה נשרפו כמה מאות דונמים המשמשים למרעה בקר של קיבוצי הסביבה. "מדובר לפחות ב-3000 דונם של שטחי מרעה שנשמרו כרזרבות לתקופת הסתיו, אמנם לא נרגיש במחסור באופן מיידי אך זו בהחלט פגיעה קשה", אמר ל-ynet איציק שפרן מקיבוץ עין השופט.

 

ראש מדור מבצעים והדרכה בשירות כבאות עפולה, רשף משנה מיקי כהן, אמר ל-ynet: "זו שריפה גדולה שכילתה עד כה עשרות דונמים. משום שמדובר בשטח שאינו עביר, קשה לנו להשתלט עליה. האש מתפשטת לכיוון הישוב מדרך עוז. אנו מאמינים ששם נוכל להשתלט עליה, לא נשקפת באזור זה סכנה לבתי התושבים".

 

השריפה גרמה לעשן רב בקיבוץ ורבים מהתושבים מרגישים בו היטב. עם זאת, עד כה נדרשו להתפנות מבתיהם רק אלו המתגוררים בחלק הדרומי. אחד מתושבי הקיבוץ, גיא אמיר, אמר ל-ynet שעשן סמיך אופף את הקיבוץ: "קשה לנשום. העשן המקשה על הראייה ועל הנשימה". אחרי שעות, כאמור, כובתה האש.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור השריפה
אזור השריפה
השריפה בעמק
השריפה בעמק
צילום: גיא
מומלצים