שתף קטע נבחר

צילום: אמיר כהן

לבני: השעות הקרובות קריטיות; אולמרט: אין חסינות לאיש

בפגישה עם שגרירים זרים בירושלים ביקשה שרת החוץ להפעיל לחץ על הרשות הפלסטינית, כדי שרב"ט גלעד שליט יחזור בשלום. ראש הממשלה ציין שהנחה את הצבא להיערך לפעולה "ארוכה ומתמשכת". מאחורי הקלעים מנסות צרפת, מצרים וקטאר למצוא מוצא. ובשטח פוצצה המנהרה, שהתבררה כמסועפת ומתוחכמת במיוחד

"הוריתי למפקדי הצבא להכין את כוחותינו לפעולה צבאית ארוכה ומתמשכת, כדי להכות בטרור ובמפקדיו. שיהיה ברור שנגיע לכולם בכל מקום שיהיו. שיהיה ברור, לא תהיה חסינות לאף אחד". את הדברים אמר בצהריים (יום ב') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בכנס התאחדות המלונות בירושלים. הוא שב והבהיר כי מבחינתו, הרשות הפלסטינית והעומד בראשה נושאים באחריות לשלום החייל, ואמר: "אני שולח חיבוק למשפחת שליט, אלו רגעים קשים שדורשים סבלנות אדירה וכוח עמידה".

 

 

ומאחורי הקלעים - מאמץ ישראלי, פלסטיני ובינלאומי אדיר להתחקות אחר עקבותיו של החייל החטוף, רב-טוראי גלעד שליט. בפגישה עם כ-60 שגרירים ונציגים זרים קראה שרת החוץ, ציפי לבני: "עליכם לפנות למדינותיכם ולהביא ללחץ על הרשות הפלסטינית לשחרר את החייל. השעות הקרובות הן קריטיות". הנשיא קצב מצידו נפגש עם שגריר הוותיקן בארץ, וביקש גם את עזרת "הכס הקדוש" באיתור החייל ובשמירה על שלומו.  

 


הזדהות עם המשפחה וישראל (צילום: חיים צח)

 

השגרירים הזרים הביעו הזדהות עם ישראל, וחלקם הציעו סיוע במאמצים לשחרור החייל. במגעים לשחרורו של רב"ט שליט מעורבת גם צרפת, שאת אזרחותה הוא נושא - לצד זו הישראלית. שגריר צרפת בישראל, ז'ראר ארו, אמר היום שלבקשתה של ישראל, פתחה פריז במגעים עם לשכתו של אבו-מאזן. השגריר מתכוון לבקר בבית משפחת שליט במצפה הילה.

 

"אנחנו רוצים להבטיח למשפחה שהשלטונות הצרפתיים התגייסו כדי להביא לשחרור בנה, ושצרפת נמצאת במגעים עם כל הגורמים האפשריים הרלוונטיים", אמר השגריר ארו. בפריז אמר דובר משרד החוץ, דניס סימונו, כי צרפת נמצאת במגעים עם כל הגורמים, כדי למצוא פיתרון למשבר.

 

אבל לא רק צרפת בסוד המגעים. תפקיד מרכזי ממלאת מצרים, ששיגרה משלחת מיוחדת מטעמה לרצועה, וכן קטאר, שמפעילה לחצים על הנהגת החמאס בחו"ל כדי למצוא מוצא מן המשבר. ל-ynet נודע כי בכירים קטארים שוחחו בימים האחרונים עם ראש הלשכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, ועם בכירי הארגון בדמשק.  

 

לצד המאמץ הבהול להביא לחילוצו של החייל בשלום, בודקים בצה"ל את השאלות הקשות, הקשורות לתקיפה במוצב. אלוף (מיל') גיורא

 איילנד, ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, מונה באורח נדיר לעמוד בראש הוועדה שתגיש את מסקנותיה לשר הביטחון ולרמטכ"ל. הבוקר פוצצו כוחות צה"ל את המנהרה דרכה חדרו אתמול המחבלים לשטח ישראל, לא לפני שגילו את הסתעפויותיה - שעשויות להעיד על תכנון פעולה מורכבת עוד יותר.

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר היום בסיעת העבודה: "החזרת החייל הביתה היא ערך עליון, אין ערך חשוב יותר. כל תוכנית שנשקלת מביאה בראש ובראשונה את ההשלכות על היכולת לשחרר את החייל. מצד שני, בהחלט מדובר במבחן לכוח ההרתעה. נכון שצה"ל לא צריך להוכיח כל בוקר מחדש את העליונות הצבאית שלו ... אך מי שינסה להשתמש בחייל ככלי או חלילה יפגע בחייו, שידע שעל זה לא תהיה מחילה ולא תהיה כפרה".

 

"כולי תפילה שנקבל את ההחלטות הנכונות ונצליח להחזיר את החייל שלנו הביתה בשלום", סיכם שר הביטחון, שגילה כי מתקיימים מגעים מדיניים "בדרגים הגבוהים ביותר" ומופעל לחץ בינלאומי כבד על הרשות, כדי שתעשה הכל להחזרת החייל. לחבריו הפוליטיקאים קרא להתייצב כאיש אחד מאחורי צה"ל: "כל אמירה שיוצרת מחלוקת בשעה כל-כך רגישה היא חסרת אחריות".  

 

בהכנת הידיעה השתתפו חנן גרינברג ועלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
שעות קריטיות: לבני
צילום: חיים צח
צילום: גיל יוחנן
בלי חסינות: אולמרט
צילום: גיל יוחנן
צילום: יואב גלאי
לגבות את הצבא: פרץ
צילום: יואב גלאי
צילום: פלאש 90
מגייס את הוותיקן: קצב
צילום: פלאש 90
צילום: אורי פורת
החוקר: איילנד
צילום: אורי פורת
צילום: רויטרס
פיצוץ המנהרה
צילום: רויטרס
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
רב"ט גלעד שליט
צילום רפרודוקציה: חגי אהרון
מומלצים