שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    להתרענן בראש טוב - 4 קוקטיילים קיציים

    שלושה משקאות מעורבבים שיקפיצו כל מפגש חברתי חמים ולח לדרגות שמחה חסרות תקדים. הדרינקים של העונה החמה

    סנגריה לבנה עם פירות אוזו ואשכולית אדומה קוקטייל של אננס ורום לבן קוקטייל וודקה וגלידת וניל 

    קוקטיילים אלכוהוליים נתפסים אצלנו כמשהו ששותים בעיקר באירועים חגיגיים או מקסימום בברים. להכין קוקטיילים בבית? זה נראה מעט מסובך מדי, וחבל – גם למי שלא אוהב את טעם האלכוהול, הם צבעוניים ומשדרגים את מצב-הרוח בכל ארוחה או מסיבה. ההכנה לא מחייבת בהכרח השקעה כספית גדולה, הבנה נדירה באלכוהול או בר עשיר במיוחד, גם לא חייבים לגלגל בו זמנית חמישה בקבוקים באוויר בסגנון טום קרוז – אפשר פשוט למזוג ישר לכוס. במיוחד עכשיו, בתחילת אוגוסט, כשמזמינים חברים לארוחה או סתם לאירוח קיצי, כדאי להתרכז מעט פחות באוכל ולתת קצת יותר דגש וכבוד למשקאות שיעזרו להעביר את החום בצורה נעימה וקרירה יותר. הנה ארבעה קוקטיילים קיציים של הברמן עמית חוסטיק.‬

       

    טיפים:

     

    • בר בסיסי להכנת קוקטיילים כולל: ברנדי, ג'ין, רום, וודקה ואוזו או כל משקה אלכוהולי אחר עם טעם אניס.
    • כשרוצים להמתיק את המשקאות מומלץ להשתמש במי סוכר, כ‭1/2-‬ כוס סוכר או דבש ל‭2-‬ כוסות מים. ממיסים את הסוכר או הדבש במים רותחים.
    • כשרוצים לטשטש את הטעם האלכוהולי בקוקטיילים מומלץ להוסיף מיץ לימון או ליים.
    • אחת הדרכים להכין קרח כתוש היא לעטוף קוביות קרח במגבת נקייה ולכתוש בעזרת מערוך או כלי קהה אחר.
    • דרך קלה להכנת קוקטיילים היא לטחון בבלנדר סורבה פרי קנוי ולהוסיף משקה אלכוהולי לפי הטעם. שילובים מוצלחים הם סורבה לימון בתוספת גראפה ונענע או סורבה פסיפלורה בתוספת וודקה ומיץ תפוזים.

     

     

    סנגריה לבנה עם פירות

    המרכיבים:

    3 בקבוקים של יין לבן (עדיף חצי יבש בשביל המתיקות)

    100 גרם פטל אדום טרי

    100 גרם פטל שחור טרי

    200 גרם ענבים שחורים ולבנים

    מי סוכר לפי הטעם

    מי דבש לפי הטעם

    קוביות קרח

     

    אופן ההכנה:

    1. שופכים את היין לקערה (עדיף שקופה‭,(‬ מוסיפים את מי הסוכר ומי הדבש תוך כדי ערבוב עד לקבלת טעם חמוץ מתוק (יותר מתוק‭.(‬
    2. עושים חתכים קטנים בכל פרי ומוסיפים לקערה. לפני ההגשה מוסיפים קרח ויוצקים לכוסות.

     

    חזור למעלה
    אוזו ואשכולית אדומה

    נפלא להגיש בכוסות שוט כחלק מאנטיפסטי. הולך במיוחד עם קרוסטיני של גבינת פטה.

     

    המרכיבים:

    1 ליטר מיץ של אשכולית אדומה

    200 מ"ל אוזו

    קרח מרוסק

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב ויוצקים לכוסות.

     

    גיוונים:

    • ניתן להוסיף גבעול של נענע, טרגון או טימין לימוני.
    • ניתן להסיף אוכמניות טריות, פטל טרי או גרגרי רימון.

     

    חזור למעלה
    קוקטייל של אננס ורום לבן

    מתכון בסיסי שאפשר לאלתר איתו עם פירות אחרים או שילובי פירות שונים.

     

    המרכיבים:

    ‭1/3‬ כוס או יותר (לפי הטעם) רום לבן

    1 קופסת שימורים של אננס (כ‭800-‬ גרם)

    מיץ לימון

    קוביות קרח

     

    אופן ההכנה:

    1. מרסקים בבלנדר את האננס עם הנוזלים למחית חלקה, מוסיפים את הרום ומתבלים במיץ לימון. ממלאים כוסות בקרח ויוצקים מעל את הקוקטייל.

     

    גיוונים:

    • אפשר להחליף את קופסאת השימורים ב‭400-‬ גרם אננס טרי מקולף וחתוך לקוביות. במקרה זה מוסיפים לבלנדר מי סוכר.
    • אפשר להחליף חלק מהנוזלים בחלב קוקוס.

     

    חזור למעלה
    קוקטייל וודקה וגלידת וניל

    המרכיבים:

    120 מ"ל גלידת וניל

    4 כפות וודקה

    2 כפות ליקר קקאו

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בבלנדר ויוצקים לכוסות הגשה.

     

    חזור למעלה
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מור סגל
    קיצי ומרענן. קוקטייל
    צילום: מור סגל
    מומלצים