שתף קטע נבחר

קלגסבלד מואשם בגרימת מוות ברשלנות; המשפחה: "הוא היה שתוי"

בעקבות התאונה שגבתה את חייהם של יבגניה וקסלר ובנה ארתור, נאשם עו"ד דורי קלגסבלד ש"נהג ברשלנות פושעת, ובקלות ראש שגרמה לחבלה של ממש". משפחת וקסלר הציגה טופס לבדיקת רמת האלכוהול שנערכה לקלגסבלד בבית החולים איכילוב, וטוענת: "הוא היה שתוי". עוד טוענת המשפחה: היו כישלונות חמורים בחקירה

כמעט שלושה חודשים אחרי התאונה הקטלנית בדרך נמיר, שגבתה את חייהם של יבגניה וקסלר בת 22 ובנה ארתור בן ה-6, הוגש הבוקר (ה') כתב אישום נגד עו"ד דורי קלגסבלד על גרימת מותם ברשלנות, ו"נהיגה בקלות ראש שגרמה לחבלה של ממש".   

  

לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום לתעבורה, ב-11 באפריל נהג קלגסבלד בשעה 15:20 בצהריים במכונית הפולקסווגן טוארג בדרך נמיר מכיוון צפון לדרום. באותה עת נהגה וקסלר במכונית הפיאט פונטו שלה באותו כיוון והגיעה לצומת הרחובות דרך נמיר פינת אינשטיין.

 

באותו זמן נוצרו טורי מכוניות בדרך נמיר מכיוון שברמזור האור היה אדום. וקסלר עצרה את המכונית ונעמדה בנתיב השלישי מימין מאחורי טור ארוך של מכוניות שעמד במקום.

 

לפי כתב האישום, "תנאי הדרך בזמן הנסיעה היו כביש ישר, ראות טובה, שדה ראיה של לפחות 300 מטרים, כביש אספלט תקין ויבש ומזג אוויר נאה". בהמשך, כאשר התקרב קלגסבלד לצומת התחלף האור לירוק והמכוניות החלו בנסיעה, אך מכוניתה של וקסלר ומכוניות נוספות עדיין עמדו במקומן.

 

לפתע, כך על פי כתב האישום, סטה במפתיע שמאלה לכיוון הנתיב בו הייתה מכונית הפיאט וגרם למכונית נוספת לסטות שמאלה, כדי להימנע מפגיעת מכוניתו. אז הוא המשיך בנסיעה במהירות של כ-80 קמ"ש, או מעבר לכך, אל תוך מכונית הפיאט מבלי שעצר. כתוצאה מהפגיעה הוא חדר אל תוך הפיאט והטיח את המכונית קדימה, כך שהיא פגעה ברכב מאזדה אשר היה לפניה, אשר הוטח אף הוא במכונית שהייתה לפניו. כתוצאה מהפגיעות במכונית בה נסעה וקסלר הוא גרם למותם של יבגניה ובנה.

 

לפי כתב האישום, כתוצאה מהתאונה נחבלו גם שלושה מנוסעי המכוניות הנוספות שהיו מעורבות בתאונה ונגרמו להם חבלות חמורות, וכך גם לנאשם.

 

בנוסף, הפרקליטות הגישה בקשה לפסול את רישיון הנהיגה של עו"ד קלגסבלד עד תום ההליכים. לטענת הפרקליטות, לקלגסבלד 21 עבירות תנועה קודמות.

 

"רשלנות פושעת"

 

בכתב האישום כותב התובע אלי שוורץ כי "קלגסבלד לא נתן דעתו לדרך ולנמצאים בה ונהג ברשלנות פושעת באופן אשר סיכן משתמשים אחרים בדרך. זאת, על אף שמדובר בצומת גדול ומרומזר, בו נמצאו באותו זמן כלי רכב עומדים. הנאשם בנהיגתו, התעלם מקיומם של הפיאט וכלי הרכב הנוספים שהיו במקום ופגע במהלך נסיעתו במכוניות אשר עמדו בטור והמתינו כדין בכניסה לצומת.

 

"הנאשם לא בלם את רכבו מבעוד מועד, ולא האט את מהירות נסיעתו, באופן שהיה מאפשר עצירה זהירה של המכונית במרחק סביר מכלי הרכב, לרבות הפיאט שעמדו בכניסה לצומת. זאת על אף שתנאי הדרך ומצב המכונית אפשרו לו לעשות זאת ללא שום מגבלה ועל אף שיכול היה להבחין בפיאט וביתר כלי הרכב ממרחק של מאות מטרים מהצומת". 

 

המשפחה הציגה טופס בדיקה: "הוא היה שתוי" 

 

בעקבות הגשת כתב אישום נגד עו"ד קלגסבלד, קיים  עורך דינה של משפחת וקסלר מסיבת עיתונאים ובה הודיע כי ביקש לעכב את הגשת כתב האישום ופנה בבקשה ליועץ המשפטי לממשלה. על הבקשה חתומה גם שופטת בית המשפט המחוזי בדימוס נירה לידסקי. 

 

עו"ד זרי חזן אמר כי "אתמול בערב הגשתי בקשה לעיכוב הגשת כתב האישום ליועץ המשפטי לממשלה. הבקשה סוקרת לטענתנו כישלונות חמורים בחקירה אשר לא מובנים לנו ובעיות בתפקוד ובתוצאות שאליהן הגיעו במשטרה ובפרקליטות".

 


הדוד ויטלי וקסלר (מימין), עו"ד חזן והסבתא ויקטוריה וקסלר (צילום: עופר עמרם)

 

עו"ד חזן טוען גם כי על פי חוק הדין הפלילי, חשוד צריך להיחקר בתחנת המשטרה, אך קלגסבלד נחקר בביתו לאחר ששוחרר מבית החולים. חזן הודיע כי הוא מבקש לקבל את הנימוק של החוקר מדוע עשה זאת בניגוד לחוק.

 

הטענה הקשה ביותר של חזן היא כי שש שעות לאחר שהגיע קלגסבלד לבית החולים נלקחה ממנו בדיקת דם שנייה. זאת, לאחר ששעתיים קודם לכן נלקחה ממנו בדיקת דם שקבעה שהוא לא שתוי. חזן תוהה מדוע נלקחה הבדיקה השנייה, על ידי כירורג מבית החולים איכילוב, שמוכיחה  לטענתו של חזן כי קלגסבלד כן היה שתוי.

 

"לקחו מקלגסבלד בדיקת דם ארבע שעות לאחר התאונה והיא נלקחה לבית החולים תל השומר ושעתיים מאוחר יותר נלקחה בדיקת דם נוספת, אשר לא ברור מדוע נלקחה וממנה עולה כי הוא היה שתוי. בדיקת דם זו הושמדה בהתאם להוראות בדיקת בית החולים ולא ניתן לבדוק אותה".

 

לפי טופס הבדיקה שהציג דודו של ארתור, ויטלי וקסלר, בבדיקה השנייה התגלו בדמו של קלגסבלד 33.7 מיליגרם אלכוהול. זאת, כאשר במשך שש השעות שחלפו נספג האלכוהול בדמו, כך שהרמה בשעת התאונה היתה גבוהה יותר.

 

עו"ד חזן התייחס גם למהירות הרכב הפוגע. בכתב האישום מצוין כי המכונית הפוגעת נסעה במהירות של כ-80 קמ"ש או יותר. חזן: "עד היום לא יודעים להגיד בוודאות מה הייתה מהירות הרכב. יש מומחים שהיו מוכנים להגיע, לבדוק את מהירות הרכב, אך לא קיבלנו תשובה מהפרקליטות".

 

הדוד ויטלי וקסלר הוסיף כי הם ביקשו ש"יבואו לישראל מומחים מחברה אמריקנית אשר יודעת לחשב את הכוחות הפיזיקלים ואת הצורה הגיאומטרית של הזירה וכך לומר מה בדיוק קרה ובאיזו מהירות נסע הרכב. אלה דברים שאנחנו רוצים לדעת ולא יודעים".

 

חזן הוסיף כי רק בעקבות תחקיר שנערך בטלוויזיה נזכרו במשטרה, לדבריו, כי ניתן לבדוק את המהירות של הרכב וכי עד היום הם מחכים לתוצאות כרית האוויר שנשלחה לטכניון.

 

חזן אמר כי על פי חוק זכויות נפגעי עברה אין באפשרותם לקבל את חומר החקירה, אך הוסיף: "לא נעצור פה, יש מספיק אמצעים שננקוט בהם בהמשך הדרך. זו מדינה דמוקרטית".

 

סבתו של ארתור, ד"ר ויקטוריה וקסלר, אמרה כי היא מבקשת להודות למי שתמך בבני המשפחה בתקופה הקשה שעוברת עליהם ואמרה. "אין צורך להסביר את הסבל שאנחנו עוברים. הכאב יהיה איתנו עד סוף החיים. אנחנו מתגעגעים מאוד ורוצים עכשיו רק את הצדק. אני מרגישה שהוא היה שתוי ואני לא מבינה למה עשו לו כל כך הרבה הנחות".

 

משרד המשפטים: "שיקולים מקצועיים בלבד"

 

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי "חקירת המשטרה בתיק זה לוותה על ידי פרקליטות ת"א (פלילי), וכל פעולות החקירה שהמשטרה התבקשה לבצע - בוצעו באופן מקצועי וענייני. בהתאם לראיות שהונחו בפניה, ובכלל זה המסמך שהוצג במסיבת העיתונאים, החליטה הפרקליטות כי העבירה המתאימה בכתב האישום נגד קלגסבלד הינה גרימת מוות ברשלנות. הפרקליטות פועלת בהתאם לשיקולים משפטיים ומקצועיים בלבד וללא קשר לזהות נאשם זה או אחר. בהתאם לשיקולים אלה קיבלה את החלטתה גם בתיק הנדון.

 

טרם התקבלה תגובתו של עורך דינו של קלגסבלד לטענות המשפחה.


פורסם לראשונה 06/07/2006 09:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
עו"ד קלגסבלד
צילום: ראובן שוורץ
צילום רפרודוקציה: אבי כהן
יבגניה וקסלר ז"ל
צילום רפרודוקציה: אבי כהן
צילום: דודו סולומון
התאונה הקטלנית
צילום: דודו סולומון
מומלצים