שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס

איסטנבול: נרגילה עם חלב ובקלה בלחמניה

איפה יושבים המקומיים הכי מרתקים, מתי כדאי להגיע לתצפית הכי שווה, ומה לא תמצאו באף מדריך טיולים אחר. חדש ומיוחד לחודשי הקיץ: המלצות מקוריות על ערים מוכרות. מדי שבוע יגיש לכם יגאל צור טיפים מקוריים על יעד אחר באירופה רבתי, והפעם: קלאסיקה ים תיכונית - איסטנבול

ליגאל צור יש חיים קשים. מדי סוף שבוע הוא קופץ לעיר או אזור אחר, בעיקר באירופה. אבל גם אתם מרוויחים מזה, כי עם שובו הוא דואג לחלוק אתכם את הטיפים הכי מעניינים. הוא התחייב שלא יהיו כאן המלצות שבאו מהבוידם או כל מיני שמאטס שחוקים שעוברים ממדריך כתוב אחד למשנהו. מצד שני, אין לו שום יומרה או רצון להחליף מדריך רציני ומסודר. קבלו הצעות לגיוון הטיול, מניסיונו של נוסע מתמיד או מכתת רגליים כרוני.

 

 

לעתים קרובות מתוארת איסטנבול, העיר הגדולה ביותר בטורקיה, כ"צומת דרכים" בין מזרח ומערב, בין אירופה לאסיה. השילוב הזה מתבטא בשמירה על מסורת טורקית מפוארת מצד אחד ובצעידה קדימה עם הזמן מהצד השני. ברחובות העיר אפשר לראות מצחצחי נעליים, מוכרי "סימיט" (בייגלה) ועשרות דייגי חכות לצד חנויות מעצבים ובתי קפה, והכל משולב בחיי תרבות דינמיים. איסטנבול אינה עיר היסטורית רדומה כלל וכלל, אלא עיר שוקקת חיים שמוציאה מהמבקר בה קריאת תדהמה.

 

התצפית הכי מלהיבה:

בכל מדריכי העיר תמיד מופיעה התצפית מקפה פייר לוטי. נו, בסדר. אבל אם אתם רוצים תצפית מדהימה באמת, כזו שמוציאה את האוויר, ולאו דווקא בגלל העלייה, לכו למלון "Seven hills hotel", ובקשו לעלות לבית הקפה שנמצא על הגג שלו. חבל על הזמן. לשבת, לקחת אוויר ולהתחיל להסתכל, ורק אז לשתות משהו. אין תצפית כזאת בכל איסטנבול. מצד אחד הבוספורוס, מצד שני האיה סופיה והמסגד הכחול, וממש למטה בית המלון "ארבע העונות" שכולל שרידים של בית האסורים הישן. בימים אלה משפצים חלק מבית הכלא כהמשך למלון.

 

  • Seven hills hotel, Tevkhane sokak 8, Tel: 5169497

 

השקיעה הכי מדהימה:

בתחתית גשר גלטה יש שורת בתי קפה שפונים לצד מערב, זה המקום לשקיעות הכי מטורפות באיסטנבול. הטרנד הנוכחי הוא פופים גדולים וצבעוניים ששוקעים בהם יחד עם השמש ועם נרגילה או בירה או קפה. תנסו שם, למשל, את קפה on numara 10 וכדאי שתקדימו, כי ככל שתגיעו סמוך יותר למועד

 השקיעה, זה כבר יהפוך לעניין של "על בסיס מקום פנוי". חובה לחובבי צילומי שקיעות. 

 

המסעדה הכי טעימה:

אחרי שפתחו מסעדת טיקה גם בארץ זה נראה אולי קצת יח"צני ללכת למקור הטורקי, אבל בכל זאת הלכתי, ועוד לטיקה הראשונה שנפתחה ונקראת Levent (ברחבי העיר יש מספר מסעדות טיקה, חלק טוענים ששמונה, חלק אמרו תריסר). בטיקה לקחו אוכל רחוב טורקי והעלו אותו כמה דרגות מבחינת המצרכים. ללקק את האצבעות. 

 

  • Levent, haci adi caddesi 4, Tel: 2818871

 

הבורקס הכי היסטרי:

בוקרס טורקי זה לא עניין פשוט ולכל מקום יש את המומחיות שלו, אבל חד משמעית, הרשת הכי טובה של הבורקסים, ואת זה אומרים המקומיים, היא Karakoy. לרשת יש כמה סניפים בעיר והנגיש מכולם הוא זה שליד גשר גלטה. אם אתם עם הפנים למגדל, תפנו ימינה ותלכו לאורך המפרץ עד שתגיעו למקום שנקרא Gulluoglu. הוא נראה סתמי, רק עם שני שולחנות בחוץ ומקומות עמידה בפנים, אבל כמות הבורקסים שיוצאת החוצה היא היסטרית.

 

  • Karakoy, Mumhane cad. No. 171

 

מאכלי הדגים הכי משביעים:

שוק הדגים - שולחנות קטנים, שרפרפים, שמשיות. כל אלו פזורים בקצה שוק הדגים שליד גשר גלטה, שווה בכל שעות היום להגיע למקום הרגוע הזה.

 


שקיעה באיסטנבול. מחזה מרהיב (צילומים: יגאל צור)

 

ל"באליק אקמק" (דג בקלה בלחמנייה) יש חסידים רבים, ולא רק בין הטורקים ולא רק בגלל שזה זול ומשביע. המקום הכי מעורר השראה לבאליק אקמק נמצא ליד שוק הדגים הגדול שעל שפת ים מרמרה. סנדוויץ' אחד עולה 3ytl שזה בערך תשעה שקלים. לצד הבאליק אקמק שותים "שלאגן", שזה משקה משונה שעשוי מגזר סגול מותסס בתוספת צנון, צ'ילי, חיטה ומלח. תנסו.

 

הקינוח הכי מתוק:

נכון שחלבה יש בכל מקום, אבל אין כמו זאת של Koska, חנות עם מבחר מדהים שנמצאת ברחוב איסתיקלאל, המדרחוב הידוע שיורד מכיכר טאקסים.

 

ולחובבי הממתקים על בסיס חלב, כמו ה"סוק-לאצ'י" (אורז עם חלב), מומלץ לבקר בחנות Sarai, שנמצאת גם היא ברחוב איסתיקלאל.

 

בתי הקפה הכי מפתיעים:

אם צריך לבחור בית קפה אחד מבין המאות הפזורים ברחבי העיר הרי שזה הנמצא מתחת לסוכת הגפנים סמוך למגדל גלטה הוא הנחמד ביותר. באזור טופאנה, שנמצא בסמוך למסגד דולמבאחצ'ה, ישנם מספר בתי קפה ונרגיליות חביבות והומות צעירים. מפתיע לראות את כמות הבנות חובבות העשן ואפשר לקבל שם גם נרגילה עם חלב במקום מים. האזור פתוח 24 שעות ביממה ומתפוצץ מרוב בליינים בסופי השבוע.

 

מקומות הבילוי הכי שווים:

מקום לחימום האווירה, לפני היציאה לפעילות האמיתית, הוא ה-Corridor. פאב עם דיג'יי שנמצא באזור Nisantasi. נכנסים לקומפלקס עם בתי קפה וחנויות, יורדים קומה אחת ואז כבר שומעים את המוזיקה. פגשתי שם חבורה של צעירים שפרטו בפני רשימה ארוכה של המקומות הכי מגניבים ללילה. לא הספקתי לנסות אותם, אז נסו בעצמכם ושלחו תגובה.

 

באזור טאקסים: roxy Roxy, Arslan Yatagi, Sirasilveler Caddesi ו-"360 מעלות", שהוא מועדון לילה ומסעדה. המקום הכי "קולי", כהגדרתם, הוא ה-Babylon. ויש גם את Mojo בטאקסים, בו אפשר לשמוע רוק ואת Nardis שמנגן ג'ז. 


בית קפה באיסטנבול. בנות חובבות נרגילה

 

המקום הכי מטורף:

שוק הדגים ליד גשר גלטה הוא המקום הכי מוטרף לטיול בשעת הדמדומים. סוחרי הדגים מוציאים שיירים בחביות ועשרות שחפים מגיעים ועושים מהומה רבתי. זו חגיגה לצלמים, כשאור שקיעה אחרון משתלב באורות השוק ומעוף השחפים.

 

החנות הכי תרבותית:

רחוב איסתיקלאל מלא בחנויות ספרים ובכל אחת מהן תמצאו משהו שנכתב באנגלית, בעיקר על העיר. החנות הטובה ביותר ועם מגוון מפתיע, כולל נושאים יהודים-טורקיים כמו ספרים על שבתאי צבי, היא Robinson Crusoe במספר 389.

 

האיש הכי מדליק בעיר:

בחנות שטיחים שנקראת Jasmine במלון "שבע הגבעות" (שכבר הזכרתי למעלה) פגשתי את האיש הכי מדליק. Salid Dere הוא מוכר שטיחים עם מוניטין של איש מכירות אמריקאי, מה שמסביר לא רק את האנגלית המצוינת שלו אלא גם את הגישה. אבל מאחורי החזות המהוקצעת מסתתר איש עם ידע תרבותי מדהים. נסו אותו בשאלות על שטיחים וגם בציטוטים מהמשורר הסופי רומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוק באיסטנבול. אזור הדימדומים
צילום: יגאל צור
מוכר דגים. זול ומשביע
צילום: יגאל צור
מצחצח נעליים. שלא תגידו שהוא רק מבלה
צילום: יגאל צור
מומלצים