בריטניה: בן 10 התפרע בטיול כיתתי - ונעצר
ילד הסובל מהפרעת קשב ניפץ את משקפייה של בת-כיתתו במהלך ריב. שוטר ניסה לרסן אותו וכשנתקל בשטף של קללות - עצר אותו
הטיול הכיתתי של טארוט קיבני בן ה-10 נגמר במקום בלתי צפוי - תא המעצר של תחנת המשטרה המקומית.
הכל התחיל כאשר קיבני, הסובל מהפרעת ריכוז וקשב ולומד בבית ספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים, יצא עם בני כיתתו לטיול בפארק בניוטון אייקליף, שבצפון אנגליה. במהלך הטיול פרץ ויכוח בין קיבני לבין תלמידה אחרת, והוא ניפץ בזעם את משקפיה. אחד המבוגרים שליווה את הכיתה בטיול נבהל מהתפרצות הזעם של הילד וקרא לשוטר שעבר במקום, בתקווה שהוא יסייע להרגיע אותו.
אך נוכחותו של השוטר לא הצליחה להשקיט את טארוט אלא ההיפך. קיבני החל לקלל את השוטר בלהט וזה בתגובה עצר אותו והוביל אותו לתחנת המשטרה. הילד הנסער בן ה-10 נאלץ לבלות שלוש שעות בתא המעצר עד שסבו הגיע לתחנה ושיחרר אותו.
אמו של הילד, ג'ניס קיבני, אמרה בראיון לעיתון "דיילי מייל" כי האירוע הותיר בבנה צלקת נפשית עמוקה. "מעצר וכליאה הם חוויות טראומטיות לכל ילד בן 10, ועל אחת כמה וכמה לילד הסובל מהפרעות נפשיות".
קיבני הביעה כעס על אופן הטיפול של המשטרה בפרשה. "הפרעות קשב וריכוז הן בעיות רווחות ומוכרות. מצבו של בני היה ידוע למשטרה, אבל היא לא התיחסה אליו בהתאם. ידוע שהפתרון הטוב ביותר להשקטת התקפי זעם הוא התעלמות. העובדה שהשוטרים התיחסו אליו כאל פושע מסוכן היא מחרידה".
בתגובה, אמר דובר המשטרה המקומית ל"דיילי מייל" כי הילד נכלא מאחר שהואשם בתקיפה ובהפרת הסדר הציבורי. הוא הוסיף כי קיבני שוחרר בערבות, ויחוייב להיפגש עם עובדת סוציאלית בחודש הבא.
אמו של הילד הוסיפה כי בכוונתה לשלוח מכתב תלונה למועצה המקומית על הטיפול של בית הספר בפרשה.