שתף קטע נבחר

קצב: לא נסחטתי על רקע מיני; מזוז פותח חקירה

הנשיא שיגר ליועץ מזוז מכתב ובו ציין כי לא ברור לו אם האיומים שספג עולים כדי סחיטה, אך גם אם כן - הדבר לא היה על רקע מיני. לדבריו, "חידה היא מי הדליף ולמה כאילו האיום הוא על רקע מיני". לאחר קבלת המכתב הורה מזוז על פתיחה בחקירה. וברקע: חברי כנסת כבר מתעניינים בשאלה כיצד מדיחים נשיא

המשטרה תחקור: נשיא המדינה, משה קצב, העביר הערב (יום ג') מכתב בפרשת הסחיטה לכאורה ליועץ המשפטי לממשלה. במכתב שב ומפרט הנשיא את האירועים שהובילו לטענה שלו כי נסחט, ומדגיש כי אין מדובר בסחיטה על רקע של הטרדה מינית. לאחר קבלת המכתב, הורה היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לפתוח בחקירה ראשונית של הנושא במסגרתה תיבדק השתלשלות האירועים שתוארה בפניו.

 

מזוז, ערך התייעצות עם פרקליט המדינה, ערן שנדר, עם המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים יהושע למברגר ועם ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב יוחנן דנינו. במהלך ההיוועצות נבחן תוכן מכתבו של הנשיא. בתום ההתייעצות הוחלט להורות למשטרה לפתוח בחקירה ראשונית. הממצאים יובאו בפני היועץ המשפטי לממשלה ובפני פרקליט המדינה ואלו יחליטו על המשך הטיפול.

 

מחר בבוקר יקיים מפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי, התייעצות עם דנינו לגבי המשך פעילות המשטרה בפרשה. בהתייעצות אמורה להתקבל החלטה על איזו יחידה תוטל החקירה והאם יוקם צוות חקירה מיוחד.

 

 

 

וכך כתב קצב למזוז: "בחמישה ביולי 2006 דיווחתי לך על אירוע שהיה בלשכתי, שנראה כניסיון סחיטה. בפגישתנו הדגשתי בפניך שיש לי ספק אם אכן התכוונה למה שאמרה, שכן ניכר היה בה שהיא במצב אישי, משפחתי, נפשי וכלכלי קשה. אין אני נסוג מהעמדה שמסרתי לך בפגישתנו, שהרי במסמך שמסרתי לך ביד בפגישתנו כתבתי: 'אין באפשרותי לקבוע כי נעשו מעשים פליליים, למרות שלעיתים נוצר רושם כזה. לדעתי, לא כל סערה נפשית המשולבת בהתפרצויות נפשיות פסיכולוגיות, יש מאחוריהן כוונה למעשה פלילי'.

 

"יתר על כן", ממשיך הנשיא, "האיום שליווה את דרישתה הכספית של הגברת היה שאני כביכול נוהג לתת חנינות תמורת כסף, שמופקד בחשבונות בחו"ל". בהמשך כותב קצב כי "דומני כי כל מי שמכיר, כמוך, את ההליכים המלווים במשרד המשפטים ובלשכתי בענייני חנינה, יודע כי אין ולא יכול להיות שחר לטענה זו וגם מטעם זה נראה היה לי שהאיום לא היה רציני".

 

קצב מדגיש כי: "מהטעמים הנ"ל אמרתי לך בפגישתנו כי מחד גיסא, נראה לי שאסור לי כנשיא המדינה להעלים מקרה זה וחובתי כנשיא לדווח לך ולשמוע את עצתך. מאידך גיסא, אמרתי לך בפגישתנו שאין אני מוצא לנכון להגיש תלונה פלילית. בדברים שאמרת ברבים ובהודעה שפרסמה לשכתך ביום תשעה ביולי 2006 נאמר בפירוש כי בפגישתנו אכן הדגשתי בפניך שבפנייתי אליך 'אין מדובר בתלונה פלילית'.

 

"חידה היא מי ולמה הדליף לתקשורת כאילו האיום עלי היה שאם לא אשלם לגברת כספים היא תטען כי הטרדתי אותה מינית. הגברת לא הגישה תלונה שהטרדתי אותה מינית, לא כאשר עבדה בלשכתי, לא בהיותה בחו"ל, לא בשובה ארצה ולא בפגישה בינינו עליה דיווחתי לך. במסמך שמסרתי לך בפגישתנו, בו דיווחתי בין השאר על האיום, אין זכר לתלונה או לטענה של הגברת על הטרדה מינית. נוכח הדברים הנ"ל, אני שוקל את השלמת תגובתי לפנייתך אליי מיום שישה ביולי 2006 (קרי - העברת ההקלטות - א"ז). מאחר ולי אין מה להסתיר, אכבד כל החלטה שלך".

 

מתעניינים בהליך ההדחה

 

ובתוך כך ל-ynet נודע כי מאז התפוצצה פרשת נשיא המדינה והפקידה לשעבר פנו שני חברי כנסת בנפרד לוועדת הכנסת בשאלה מהו ההליך החוקתי להדחת נשיא. עדיין לא ברור אם מדובר בתחילתו של הליך שהניע מי מהמתמודדים החדשים על התפקיד הנחשק, או בסתם סקרנות של חברי הכנסת.

 

אז איך אכן מדיחים נשיא? לפי "חוק יסוד: נשיא המדינה", העברת הנשיא מכהונתו מחמת התנהגות שאינה הולמת את מעמדו נתונה למליאת הכנסת.  תחילה צריכים 20 ח"כים לחתום על קובלנה לוועדת הכנסת נגד הנשיא. הוועדה מתכנסת לדיון מיוחד, וההחלטה צריכה להתקבל ברוב של לפחות 19 מתוך 25 חברי הוועדה. לנשיא תינתן אפשרות לסתור את הקובלנה, והוא יכול לחילופין להיות מיוצג על ידי בא כוחו. כמו כן ניתן להזמינו לדיון כדי להציג את עמדתו.

 

מהוועדה עוברת הבקשה למליאת הכנסת. החלטת המליאה להעביר את הנשיא מכהונתו טעונה רוב של שלושה רבעים מחברי הכנסת, כלומר 90 מתוך 120 הח"כים צריכים לתמוך בהדחתו. ניתן לכנס את המליאה לדיון מיוחד גם בזמן פגרת הכנסת.

 

גם אמש נמשכה מלחמת הגרסאות בין נשיא המדינה משה קצב, הטוען שנסחט , לבין עובדת שלו לשעבר, שאיימה לכאורה להתלונן שהיתה קורבן להטרדה מינית. מקורביה של הפקידה לשעבר אמרו ל-ynet: "היא מעולם לא באה בדרישה לנשיא למצוא לה מקום עבודה ספציפי". אתמול התייחס קצב לראשונה בקולו לפרשת סחיטתו לכאורה על-ידי אחת מעובדות בית הנשיא ואמר: "לא היו לי יחסים עם אף עובדת מעבר ליחסי עבודה". 

 

ובתוך כך, אחר הצהריים ביקר הנשיא יחד עם רעייתו את משפחתו של החייל החטוף, גלעד שליט. הנשיא אמר בתום הפגישה כי הוא קורא לשחרר את החייל ואף הביע את שמחתו על כך שלראשונה אנשי איסלאם קוראים לעשות שימוש בהלכה האסלאמית שקובעת כי יש לשמור על חייו של גלעד. אביו של החייל החטוף, נעם שליט, יצא עם הנשיא קצב לעיתונאים בתום הפגישה.


פורסם לראשונה 11/07/2006 18:16

 

בהכנת הידיעה השתתפו אילן מרסיאנו ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
קצב. העביר את החומר
צילום: חיים צח
צילום: יואב גלאי
העובדת, מלחמת גירסאות
צילום: יואב גלאי
מומלצים