שתף קטע נבחר

חלב לנחירות, יוגורט לריח מהפה. תרופות סבתא במזון

חלב טוב למניעת נחירות, תה נגד אוסטיאופורוזיס ומרק עוף לשלשול. ספר חדש, "סודות התזונה", מקדיש פרק שלם למאכלים המתפקדים גם על תקן "תרופות סבתא" ומעגן במחקרים את ההשפעה החיובית שלהן. העיקר שסבתא תהיה מרוצה

מכורי הג'אנק פוד הגדולים ביותר לא העזו להתווכח עם הסבתא שלהם כשהכריחה אותם לאכול דבש כשהיו מקוררים. אבל איזה ערך תזונתי באמת יש לכל "תרופות הסבתא"? ספר חדש מנסה לעזור להבין איך כל אלה אכן משפיעים על הבריאות, ההתפתחות ובמניעת מחלות.

 

"סודות התזונה – המדריך השלם לתזונה נכונה", בעריכת התזונאית אולגה רז ובהוצאת פורום-מדיה, כולל גם התייחסות להשפעה של מזונות שונים, למשל השפעתן החיובית של העגבניות במניעת סרטן בלוטת הערמונית, וכיצד שתיית שמונה עד עשר כוסות נוזלים ביום (לא ממותקים בסוכר) תעזור להורדת לחץ דם.

 

הנה שלל עצות מהמדריך:

 

נגד ריח רע מהפה: יוגורט: קודם כל יש לאבחן את מקור הריח הרע (למשל, שיניים לא מטופלות או בעיות בקיבה). אבל עד שמגיעים לרופא, כדאי לאכול יוגורט, שמדכא התפתחות חיידקים על הלשון המייצרים את רכיבי הריח העשירים בגופרית וגורמים לריח הרע.

 

נגד דלקות בנרתיק - יוגורט, כבר אמרנו? מזונות המכילים חיידקים פרוביוטיים, כמו יוגורט ביו, מסייעים במניעת דלקות בנרתיק. בנוסף, מחקרים הראו שיפור במצב כשמחדירים את היוגורט לנרתיק עצמו.

 

נגד התקררויות - ג'ינג'ר בדבש: לפי הרפואה העממית, להקלה על כאבי גרון תוכל לסייע שתיית חליטת ג'ינג'ר מומתקת בדבש. גם אכילת שום ובצל, בעלי תכונות אנטי בקטריאליות, וכן לימון ופירות הדר שמוסיפים ויטמין C יכולה להקל בעת התקררויות. מסייעים תזונתיים נוספים להקלת תסמיני הצטננות: קינמון, פלפל אדום חריף, פפריקה חריפה וקארי. ומה באשר למרק עוף צח ותה? הם מועילים במקרי התקררויות, בדיוק כמו כל שתייה אחרת.

 

נגד נחירות - חלב (וגם יוגורט): רוב הנוחרים בלילה הם אנשים שמנים. לכן העצה המועילה ביותר היא: לרזות. ועם זאת, שתייה של כחצי כוס חלב לפני השינה, אכילת יוגורט או פרוסת לחם עם ממרח, יכולה להקטין את התופעה.

 

נגד עצירויות - שזיפים ותאנים: בראש ובראשונה, מומלץ לשתות לפחות 1-8 כוסות נוזלים ליום, לאכול ארוחות סדירות ולהרבות במזונות עשירים בסיבים, כמו ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. יש אנשים ששתיית כוס מים פושרים עם מעט מיץ לימון בבוקר, עושה להם טוב. פירות יבשים מסוימים, ובעיקר שזיפים ותאנים, מועילים במיוחד לפעילות המעיים.

 

נגד שלשול - מרק עוף: בראש ובראשונה: בדיקה רפואית שתאבחן את סיבת השלשול. שנית ולא פחות חשוב: לשתות והרבה וכל דבר. מרק עוף הוא שתייה מצוינת משום שהוא מכיל גם מלח וגם אשלגן מפטרוזיליה, הנחוצים במצב זה. יש לאכול בעיקר עמילנים שנספגים בקלות כמו אורז לבן, לחם לבן ותפוח-אדמה.

 

נגד אוסטיאופורוזיס - תה: במחקר שנערך בקיימברידג' על 1,134 נשים בגילאי 65-76 נמצא שנשים ששתו לפחות כוס אחת של תה ביום שיפרו את צפיפות העצם באופן משמעותי לעומת נשים שלא שתו תה. תוספת של חלב לתה רק שיפרה את ההשפעה החיובית של שתיית התה על העצם.

 

למניעת דלקות בדרכי השתן - חמוציות: חשוב מאוד להרבות בשתייה (לפחות 8-10 כוסות ביום) כדי לאפשר שטיפה של החיידקים מדרכי השתן, אבל להמעיט בשתיית קפה ואלכוהול. יש עדויות על השפעה מיטיבה של אכילת חמוציות או שתיית כוס עד שתי כוסות מיץ חמוציות ביום במניעת דלקות נשנות.

 

לשמירה על השיניים - ירקות ודגנים מלאי: לא צריך לספר לכם שכדי לשמור על השיניים כדאי להמעיט באכילת ושתיית מתוקים ולצחצח שיניים אחרי אכילתם. אבל כדאי שתדעו שמומלץ לאכול מזונות שמצריכים לעיסה כמו ירקות, דגנים מלאים וקטניות. לשמירה על החניכיים מומלץ לאכול ירקות ופירות המכילים ויטמין C: עגבניות, פרי הדר, תות שדה, פלפלים ועוד.

פורסם לראשונה 13/07/2006 01:15

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
ג'ינג'ר להתקררות
צילום: אביגיל עוזי
חלב להפסקת הנחירות
צילום: סי די בנק
צילום: צביקה טישלר
ירקות לשמירה על השיניים
צילום: צביקה טישלר
ד"ר רק שאלה
מומלצים