חילופי אש בין כוח צה"ל למחבלים בגבול הצפון
בצהריים דווח על קרבות באזור אביבים; לפחות מחבל אחד נהרג. לאזור הוזנקו מסוקי קרב כדי לסייע לכוחות בשטח. קצין בכיר בפיקוד צפון אמר היום כי כוחות צה"ל פועלים בעומק השטח הלבנוני כדי להרוס את עמדות חיזבאללה ולעצב את קו הגבול
חילופי אש כבדים מתנהלים החל משעות הצהריים (יום ד') בין כוח צה"ל לבין למחבלים באזור אביבים, צפונית לצפת. לאזור הוזנקו גם מסוקי קרב וטנקים שמסייעים לכוחות בשטח. בתקרית נהרג לפחות מחבל אחד ומחבל נוסף נמלט. כוחות גדולים חסמו את הגישה למוצב אביבים וכוחות רפואה התפרסו סמוך לאזור.
כמה שעות לאחר שהחלו חילופי האש פונו אנשי התקשורת למקומות בטוחים יותר. אש ממשיכה להשתולל מסביב ועשן כבד מיתמר מעל כל אזור אביבים. במקביל נמשכים כל העת חילופי אש כבדים מאוד בין כוחות צה"ל לחיזבאללה.
במקביל לחילופי האש באזור נרשמו נפילות באזור הגליל וצה"ל מבצע ירי ארטילרי מאסיבי לעבר מקורות הירי.
מוקדם יותר היום אמר ל-ynet קצין בכיר בפיקוד צפון כי "כוחות קרקעיים של צה"ל פועלים באזורים שונים בלבנון". הכוחות פועלים ברחוב ובעומק השטח הלבנוני. לדברי הקצין הבכיר, צה"ל ממשיך לפעול גם באזורים בהם מוקמו עמדות של חיזבאללה באזור הגבול. לפי התוכנית, אמור צה"ל להרוס בין 15 ל-20 עמדות במטרה לעצב את קו הגבול החדש.
חיזבאללה הודיע כי אנשיו ניהלו קרב עם כוח צה"ל סמוך לעיירה עייתרון בדרום לבנון. כך דיווחה רשת אל-מנאר של החיזבאללה; לא נמסרו פרטים נוספים על הקרב. יצוין כי גם הבוקר וגם בימים האחרונים התפארו אנשי חיזבאללה כי אנשיהם סיכלו ניסיונות חדירה של חיילי צה"ל לתוך שטח לבנון.

חיילים באזור התקרית (צילום: ניב קלדרון)
צה"ל פועל בלבנון, באמצעות כוחות מיוחדים למשימות מיוחדות וכן באמצעות חיל האוויר. לפני מספר ימים חשף ראש אגף המבצעים בצה"ל, האלוף גדי אייזנקוט, כי כוח מהקומנדו הימי (שייטת 13) שהיה בפעילות בלבנון, סייע לספינת הטילים אח"י חנית שנפגעה מטיל שירו אנשי החיזבאללה. לדבריו, הכוח המיוחד השלים גם את משימתו באותו הערב.
במקביל, כוחות קרקעיים של צה"ל פועלים מרחק של כקילומטר מהגבול על מנת לפגוע בתשתית הקידמית של החיזבאללה. הכוחות נכנסו לשטח לבנון בגזרה המערבית, צפונית לשלומי ולראש הנקרה ופעלו לחשיפת תוואי הקרקע סביב עמדות חיזבאללה באזור, כל זאת על מנת לעצב את המציאות הביטחונית החדשה לאורך גבול ישראל-לבנון. במסגרת פעילות זו, הרסו כוחות צה"ל השבוע שני מוצבי חיזבאללה בחלק הצפוני של הכפר רג'ר.
בצה"ל נזהרים מלסכם את המבצע הצבאי הגדול ביותר בשנים האחרונות, אך אומרים בשביעות רצון כי "חיזבאללה המום מכמות המידע שהייתה בידי ישראל שהביאה להרס עצום של יכולותיו". אבל למרות שביעות הרצון, נמשך הירי המאסיבי של הרקטות. עד חצות נמנו כ-750-800 רקטות שנורו אל יישובים ישראלים, כ-100 מהן אמש.
היום אישר הקבינט המדיני-ביטחוני שלא להגביל את צה"ל בהיקף ובזמן במהלך פעולתו בלבנון. ההחלטה התקבלה בדיון שנערך בלשכת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בירושלים.
ההתפתחויות האחרונות בצפון:
ירי הרקטות לעבר חיפה נמשך - מטח של רקטות פגע באזור חיפה; שני תושבים נפצעו קל מרסיסים, שלושה תושבים נפגעי חרדה. אחת הרקטות פגעה בבית לא מאוכלס בעיר והרסה אותו כליל. מרבית הרקטות נחתו בשטחים פתוחים.
צה"ל רודף אחרי הכסף של החיזבאללה - חיל האוויר תקף היום שישה יעדים אשר בהם מוחזקים כספים של החיזבאללה - בבינת ג'בל, בנבטיה, בבעלבק ובאזור צור.
הרמטכ"ל ברמב"ם: "סבלנות היא מילת המפתח" - רב-אלוף דן חלוץ אמר במהלך ביקור בבית החולים: "עברו רק 8 ימים, יש מבצעים קטנים יותר שנמשכו זמן רב יותר". במהלך הביקור התרגש הרמטכ"ל כאשר חייל שנפצע קשה ניסה להצדיע לעברו.
