שתף קטע נבחר

עסקים בצפון יקבלו פיצוי רחב על נזקי המלחמה

הושג הסכם לפיצוי עובדים ומעסיקים מקו חיפה, טבריה ועפולה צפונה. המעסיקים יוכלו לבחור בין פיצוי על 65% מהמחזור שהפסידו בשל המלחמה ובין כיסוי עלות שכר העובדים שנעדרו בזמן המלחמה, בתוספת בגובה של 45% משכרו של כל עובד שנעדר כפול מספר העובדים שנעדרו. העובדים יקבלו את מלוא שכרם לחודשים יולי ואוגסט, גם אם נעדרו. אלה שנעדרו יפסידו 2 ימי חופש על כל 10 ימי העדרות. ההסכם אמור להפוך לחוק

הסכם הפיצויים לאוגוסט

משרדי האוצר והתמ"ת, ההסתדרות ולשכת התיאום של האירגונים הכלכליים חתמו אתמול (ב') על הסכם לפיצוי עובדים ומעסיקים על נזקי המלחמה שהעסקים והעובדים בצפון יקבלו על הנזקים הכלכליים שגרמה להם המלחמה בחודש אוגוסט.

 

לפי ההסכם יחויבו כל המעסיקים מקו חיפה, טבריה, עפולה וצפונה לשלם ב-10 בספטמבר את מלוא שכר אוגוסט של כל העובדים, כולל עובדים שנעדרו מעבודתם ודיווחו כי נעדרו בגלל המלחמה. עובדים שנעדרו יפסידו שני ימי חופש על כל 10 ימים שנעדרו בהם מעבודתם.

 

 

המעסיקים יוכלו לבחור בין שני מסלולים של פיצוי. במסלול אחד, יקבלו העסקים פיצוי בגובה 65% מהפסד המחזור שגרמה להם המלחמה בחודש אוגוסט. הפסד המחזור יחושב כך: רשות המסים תשווה בין רווחי העסק באוגוסט שעבר ובין רווחיו באוגוסט השנה, אם הרוויח משהו, ותשלם לעסק 65% מההפרש.

 

במסלול השני תשלם הממשלה למעסיקים את מלוא שכר העובדים שלא הגיעו בגלל המלחמה וכן תוספת בגובה של 45% משכרו של כל עובד שנעדר כפול מספר העובדים שנעדרו. בנוסף, תשלם המדינה לכל עצמאי המעסיק עובדים פיצוי אישי סכום בגובה 245% משכרם הממוצע של עובדיו. זאת, כדי לסייע לבעלי עסקים קטנים, שמספר העובדים שלהם קטן יחסית, ולאפשר להם לקבל הכנסה אישית כלשהי על התקופה שבה העסק שלהם לא עבד.

 

עצמאים שאינם מעסיקים עובדים יקבלו פיצוי בגובה ההפרש בין הרווחים שהרוויחו ביולי שעבר לבין מה שהרוויחו ביולי השנה. עצמאים בלא עובדים שלא הרוויחו החודש דבר יקבלו פיצוי בגובה רווחיהם ביולי השנה. ההסכם כולל עובדים ומעסיקים בכל המגזרים, למעט ענפי התיירות והחקלאות שאיתם נחתמו הסדרים נפרדים.

 

ההסכם מבטיח תשלום שכר גם לעצמאים שהם עובדים בעצמם לפי אותה נוסחה. ההסכם חל רק עד לתקרת שכר של 20 אלף שקלים לעובד. עובדים בעלי שכר גבוה יותר עלולים "להסתפק" בשכר של 20 אלף שקל.

 

המעסיקים יוכלו להתחיל לדווח על הנזקים ב-5 לספטמבר, ואמורים לקבל את הפיצוי תוך 3 שבועות.

 

המשך להסכם יולי 

הסכם הפיצוי הוא המשך להסכם שנחתם בסוף חודש יולי, המבטיח לעובדים ולעסקים פיצוי על הנזק שנגרם להם ביולי.

 

הסכם יולי זהה להסכם אוגוסט בכך שהמעסיקים חוייבו לשלם לעובדים שכר מלא גם על חודש יולי וגם על חודש אוגוסט, בין אם העובדים הגיעו לעבודה ובין אם לא הגיעו לעבודה. בחלק מהמפעלים בצפון שילמו המעסיקים בונוס מיוחד לעובדים שהגיעו לעבודתם, כדי לדרבן אותם להמשיך להגיע לעבודה גם באוגוסט. ארגוני המעסיקים וההסתדרות דרשו מהממשלה לממן את הבונוס ולהפוך אותו לחלק מההסכם, אך לא הצליחו לשכנע את האוצר.

 

הסכם הפיצוי לחודש יולי היה נדיב פחות עם המעסיקים. מעסיקים, שדיווחו או ידווחו על נזקים שספגו בחודש יולי, יוכלו לבחור רק במסלול פיצוי אחד, לפיו יפוצו לפי מספר העובדים שנעדרו מעבודתם. המעסיקים יקבלו את עלות שכר העובדים בתוספת פיצוי בגובה 32% מעלות שכרו הממוצעת של כל עובד שנעדר.

 

הכנסת הפכה את הסכם יולי לחוק. החוק מחייב את כל העסקים בצפון ליישם את הסכם יולי ולשלם את שכר העובדים, וכולל גם איסור על פיטורי עובדים בשל המלחמה. ההערכה היא שהכנסת תהפוך לחוק גם את הסכם אוגוסט.


פורסם לראשונה 27/07/2006 17:46

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
שר האוצר אברהם הירשזון
צילום: הרצל יוסף
נשיא התעשיינים שרגא ברוש
יו"ר ההסתדרות עופר עיני
מומלצים