אלף שיר לצפון - גרסת המשטרה
תוך כדי טיפול אינטנסיבי בנפילת הרקטות ובענייני השגרה, מצאו עשרת חברי הלהקה של המחוז הצפוני של המשטרה זמן, והתכנסו להקליט שיר חדש למען תושבי הצפון: "אנחנו שרים לך מדינה של פלדה, עומדים פה בעורף עם הרבה גאווה, כל שוטר ושוטרת הוא מגן בשבילך, נותן את הכל למענך"
בין קטיושה לקטיושה ועבודה שוטפת בלתי פוסקת, מצאה להקת המחוז הצפוני של המשטרה זמן להקליט שיר למען תושבי הצפון.
את השיר, "שמיים כחולים", כתב והלחין המעבד המוזיקלי של הלהקה, רונן ויליאמס, תוך פחות מ-24 שעות. עשרת חברי הלהקה המשטרתית הקליטו אותו כשברקע הדי מטחי הקטיושות. הם ביקשו להקדיש לתושבי הצפון: "גם אם קשה אנחנו פה מבטיחים, עוד נראה שמיים כחולים", מילות השיר.
דקות ספורות אחרי שנחתה רקטה בקריית ביאליק, קיבל מפקד הלהקה, פקד עופר אוסטה, שיחת טלפון בה נמסר לו שעליו להגיע לאולפן כדי להקליט את השיר. "הטלפון תפס אותי כשאני עם הראש למטה, בודק את הבור שנפער כתוצאה מנפילת הרקטה. הודיעו לי שבלילה, כשאסיים את המשמרת, עלי להגיע להקלטות".
אוסטה מכהן בשגרה כקצין אלימות במשפחה בתחנת זבולון. הוא סיים לטפל ברקטה ולאחר שפונו הפצועים מהזירה, התקשר לשאר חברי הלהקה. פקד קובי מרקוביץ' סיפר: "קיבלתי את הטלפון ומאוד התרגשתי, חשבתי לעצמי שמאוד נכון להקליט דווקא עכשיו שיר שיחזק את תושבי הצפון".
את הרעיון לכתיבת השיר הגה מפקד המחוז הצפוני, ניצב דן רונן, ביום שישי האחרון אחרי 17 ימי לחימה. בעודו עושה את דרכו לעבר אזור עפולה כדי לבחון מקרוב את הטילים ארוכי הטווח שנחתו התקשר רונן למנהל המוזיקלי של הלקה, ושאל אם יש אפשרות להפיק ללהקה שיר חדש.
ויליאמס הרים את הכפפה ותוך פחות מיממה העביר בפקס את מילות השיר למפקד המחוז הצפוני, שנקרא "שמיים כחולים" על שם המבצע הצבאי.
"אנחנו שרים לך מדינה של פלדה,
עומדים פה בעורף עם הרבה גאווה,
כל שוטר ושוטרת הוא מגן בשבילך,
נותן את הכל למענך.
כל אחד במדינה חדור אמונה,
שיחד נצליח לעמוד במשימה.
גם אם קשה אנחנו פה מבטיחים,
עוד נראה שמיים כחולים".
להקת המחוז הצפוני הוקמה באוקטובר 2004 על ידי מפקד המחוז. ללהקה רפרטואר עשיר, וחבריה מופיעים על במות המשטרה וגם מחוצה לה.
חברי הלהקה, תושבי המחוז הצפוני, עובדים בימים אלה סביב השעון, אך הם אזרו כוחות ובתחילת השבוע הגיעו בשעות הערב המאוחרות להקליט את השיר. "נכון שאחרי שאתה עובד שעות על גבי שעות זה מאוד מתיש, אבל הגענו לאולפן כדי להקליט שיר מהלב, וכשאתה עושה משהו הלב אתה מוצא תעצומות", אמר פקד קובי מרקוביץ'.
"אנחנו מבקשים לחזק את תושבי הצפון, שיידעו שאיש לא יצליח לשבור אותנו ואנחנו כאן בשבילם", הוסיפה רס"ר גלית עבדי, שוטרת מתחנת עכו. היא עצמה גם אמא לשתי בנות. חברי הלהקה מבקשים להוסיף, כמילות השיר "מחוז צפון שולח חיזוק ואהבה מכל הלב".
