אלטשולר-שחם וזאב ברונפלד מקימים "חממה ירוקה"
המיזם המשותף של בית ההשקעות וברונפלד רוכש את החממה הטכנולוגית ל.נ. טכנולוגיות מחיפה ב-4 מיליון דולר ויפוך אותה ל"חממה ירוקה" הראשונה בישראל
בית ההשקעות אלטשולר שחם וזאב ברונפלד, יזם בתחום ההיי-טק ומדעי החיים, רוכשים את החממה הטכנולוגית ל.נ. טכנולוגיות מחיפה, במטרה להפוך אותה ל"חממה ירוקה" הראשונה בישראל.
המיזם המשותף של קבוצת אלטשולר שחם וקבוצת ברונפלד ייקרא "אקו סייקל ישראל". המיזם יעסוק באיתור, טיפוח וליווי מקצועי ופיננסי של יזמיות שפיתחו טכנולוגיות סביבתיות בתחומי אנרגיה נקייה, יעילות אנרגיה, טכנולוגיות מים ושפכים, פתרונות תחבורה לא מזהמים, חלופות ביולוגיות לכימיקלים, טכנולוגיות מיחזור, טיפול בפליטות ועוד.
אלטשולר שחם וברונפלד רכשו את החממה מעמותה ללא מטרות רווח בתמורה להזרמה של 4 מיליון דולר להונה העצמי של החממה.
לדברי חן אלטשולר, ראש מחלקת מחקר ומנהלת הקרן הירוקה, "הסקטור הסביבתי יהיה קטר הצמיחה העולמי במאה ה-21. במהלך השנתיים האחרונות נחשפנו לעולם ההשקעות הסביבתיות והגענו למסקנה שאנחנו רוצים להיות שם, לא רק דרך השקעה בחברות ציבוריות".
"אנו מאמינים במוח וביכולת של היזם הישראלי. כמו שצמחו בישראל תעשיות לתפארת בתחומי ההיי-טק, האינטרנט והביוטכנולוגיה, כך יכולה לקום תעשייה גם בסקטור הסביבתי. אנו מאמינים כי יבוא יום, וחברות ישראליות רבות מהסקטור הסביבתי ייסחרו בבורסות העולם".
לדברי רן שחם, מנהל תיק הנוסטרו בבית ההשקעות, החממה נרכשה בכספי הנוסטרו (אלטשולר שחם היא חברה פרטית) של בית ההשקעות, ולא באמצעות כספי הציבור, אך יתכן ובעתיד החממה או חלק מפעילותיה תונפקנה לציבור.
החממות הטכנולוגיות הן מודל המאפשר לחברות עסקיות לקחת חלק במיזמים, תוך גיבוי פיננסי של המדען הראשי. החממות הטכנולוגיות קמו בתחילת שנות ה-90 כדי לענות על הצורך של המדענים העולים למצוא תעסוקה הולמת.
מומלצים