שתף קטע נבחר

מגרש השדים - 5 מתכוני שום

השום הוא אולי התבלין הפופולרי ביותר ובצדק. טעמו משתלב כמעט בכל מאכל, כתיבול מרכזי או כתוספת - עם הקליפה, אפוי כראש שלם, או כשיניים אפויות עם דג או עוף. חנוך בר-שלום מגיש מתכונים ריחניים במיוחד

ראש שום אפוי

 

המרכיבים:

1 ראש שום

1 כף שמן זית

1 כף חמאה

2 גבעולי טימין

מלח

פלפל שחור טרי

 

נייר כסף או פרגמנט

 

אופן ההכנה:

  1. גוזרים מנייר הכסף ריבוע בגודל 15X15 ס"מ, ומניחים במרכז ראש שום עם שמן זית, חמאה, טימין, מלח ופלפל. מהדקים היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-40-30 דקות, מגישים עם לחם לבן.

 

 

דג אפוי בתנור עם שיני שום

 

המרכיבים:

4 דגים טריים (אדמונית, דניס, מושט)

100 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

30 שיני שום, לא מקולפות

1 כוס יין לבן יבש

3 כפות עשבי תבלין טריים (רוזמרין, מרווה, ריחן)

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הדגים וחורצים 3 חריצים בכל צד. מורחים כל צד ב-50 גרם חמאה ו-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים בצד.
  2. מניחים בתבנית חסינת אש שטוחה את שיני השום, מוסיפים את היין, 50 גרם חמאה, מלח ופלפל, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) כ-15 דקות.
  3. מוסיפים את הדגים ועשבי התבלין ואופים עוד 25 דקות.

 

 

בצל ממולא בשום

 

המרכיבים:

12 בצלים קטנים יפים, לא מקולפים

1 כוס פירורי לחם

8 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1/2 כוס עלי ריחן

75 גרם חמאה רכה

מלח

פלפל שחור

 

נייר פרגמנט

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את הרבע העליון של כל בצל, ובעזרת סכין חדה מוציאים את התוכן.
  2. מערבבים במעבד מזון פירורי לחם, שום כתוש, פטרוזיליה, ריחן, חמאה, מלח ופלפל, ממלאים את הבצלים בתערובת, מטפטפים עליהם מעט שמן זית ועוטפים היטב כל בצל בנייר פרגמנט.
  3. אופים בתנור שחומם לחום בינוני גבוה (190 מעלות) כ-30 דקות.

 

 

פטריות שמפיניון בליים ושום

 

המרכיבים:

1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות וקטנות

50 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ ליים טרי

6 שיני שום כתוש

1/2 כוס ריחן טרי קצוץ גס

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הפטריות בחמאה וב-2 כפות שמן זית, כ-5 דקות. מעבירים לקערה.
  2. מערבבים היטב את שאר החומרים ויוצקים מעל הפטריות. מצננים כ-6 שעות במקרר ומגישים

 

 

תרנגולת צלויה במילוי שום

 

מתכון של יענקל'ה שיין.

 

המרכיבים:

עוף שלם במשקל 1/2 1 ק"ג

למשרה:

1 כף יין לבן יבש

4 כפות שמן זית

1 כף טימין טרי קצוץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

למלית:

30 גרם מרגרינה בטעם חמאה

1 כף שמן זית

1 בצל פרוס דק

15 שיני שום פרוסות דק

6 פרוסות דקות של לחם לבן, ללא הקרום, חתוכות לקוביות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כפית טימין טרי קצוץ

1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ

1 ביצה

מלח

פלפל

למריחה על העוף:

150 גרם מרגרינה רכה בטעם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המשרה.
  2. מניחים את העוף על חזהו, ובעזרת סכין חדה חותכים ופותחים אותו לאורך הגב. משטחים את העוף ככל האפשר, ומכים עליו באמצע החזה בעזרת כף היד כדי להשטיחו עוד יותר. מרטיבים את האצבעות במשרה ומעסים את העוף בין העור לבשר, לכיוון חלקו התחתון של העוף. העור חייב להישאר מחובר בארבעה מקומות: בעצם הגב, בקצות השוקיים ובעצם החזה. יוצקים על העוף את המשרה ומשהים כמקרר במשך שעתיים.
  3. במחבת כבדה מחממים את. המרגרינה ושמן הזית. מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את השום, הלחם ועשבי התבלין, ומערבבים היטב. מקררים מעט.
  4. מוסיפים למחבת ביצה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. מכניסים את המלית לתוך החלל שנוצר בעוף, בין העור לבשר, ובעזרת מברשת מורחים על העור מרגרינה רכה.
  5. מחממים את התנור לחום 200 מעלות, וצולים כ-15 דקות.
  6. מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים כ-60 דקות נוספות. מדי 20 דקות מרטיבים את העוף בנוזלים שנקווים בתבנית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים