שתף קטע נבחר

הקאמרי יציג קטעים מתוך מחזה של ניסים אלוני שלא פורסם

הקטעים מהמחזה "האם יש מקקים בישראל?" יוצגו במסגרת אירוע מחווה לחתן פרס ישראל המנוח לרגל 80 שנה להולדתו. במהלך האירוע תושק גם הוצאה חדשה של הנובלה "רוץ חייל טורקי"

קטעים מתוך מחזה שלא הוצג או פורסם מעולם מאת חתן פרס ישראל ניסים אלוני, יועלו בבכורה במסגרת אירוע מחווה שייערך בתיאטרון הקאמרי לרגל ציון 80 שנה להולדתו של הבמאי והמחזאי המנוח. מדובר בקטעים מתוך המחזה "האם יש מקקים בישראל?", שאמור היה לעלות על במת תיאטרון הבימה בתחילת שנות התשעים, אך נגנז. לצד קטעים מתוך מחזה זה, יוצגו שירים וסצינות מתוך מחזות אחרים של אלוני, ובהם "הכלה וצייד הפרפרים", "הצוענים של יפו", "שפריץ", "חצוצרת התהילה", "הנפטר המתפרע", "בעל הבית אוהב את סטלה" ו"נפוליאון חי או מת". כמו כן יוקרנו קטעים מהסרטים "הגלולה" בבימויו של דוד פרלוב ו"הצוענים של יפו" שביים רם לוי.

 

את הערב ערך אודי בן משה בשיתוף עם היועץ האמנותי דורי פרנס. את המופע ילווה המוזיקאי עידן סוכולובסקי ובין המשתתפים בו יהיו אחיינו של אלוני, עילם אלוני, וכן אלון אולארצ'יק, אורי בנאי, אורנה בנאי, אפרת בן צור, שלמה בראבא, משה בקר, ששון גבאי, מיכאל גורביץ', ישראל גוריון, אלי גורנשטיין, דובלה גליקמן, אבי גרייניק, יבגניה דודינה, שמואל וילוז'ני, ג'יטה מונטה, יוסי פולק, אבי קושניר, רוזינה קמבוס, יוני רכטר, מיכה שטרית, ז'רמן אוניקובסקי ואולה שצ'ור.

 

במסגרת האירוע, שיתקיים ביום שישי 25 באוגוסט באולם הגדול של התיאטרון, תושק גם הוצאה מחודשת של הנובלה

"רוץ חייל טורקי", שנכתבה בשנות החמישים והודפסה לראשונה בספר "הינשוף" שראה אור בהוצאת "תרמיל" בשנת 1962. בנובלה, שרואה כעת אור בהוצאת "הספרייה החדשה", הוכנסו שינויי עריכה. גיבור הנובלה הוא ילד המתגורר בשכונה בדרום תל אביב בשנים של מלחמת העולם השנייה. בעוד המלחמה הגדולה מתגמדת למשפטים של קריין מאחורי עיגול האור הירוק של הרדיו, מתעצמים לגודל עולמי האירועים בעולמם של הנער וחבריו. ארבעת פרקי הספר, התלויים זה בזה, מהווים נובלת חניכה חצי אגדית שנוגעת בתחושות אין-אונים ואשמה מוסרית.

 

ניסים אלוני נולד בתל אביב בשנת 1926 ולמד היסטוריה ותרבות צרפת באוניברסיטה העברית בירושלים, שם שימש לימים כמרצה בחוג לתיאטרון. בין השנים 1967-1949 פרסם כעשרים סיפורים קצרים בכתבי עת ובעיתונים שונים. בשנת 1963 הקים יחד עם יוסי בנאי ואבנר חזקיהו את תיאטרון "העונות" בו שימש כמחזאי, במאי, ומנהל אמנותי. שנתיים מאוחר יותר נסגר התיאטרון והותיר אחריו חובות כבדים.

 

אלוני, מבכירי המחזאים בישראל, כתב מחזות רבים, בהם "אכזר מכל המלך", "בגדי המלך", "המהפכה והתרנגולת", "הכלה וצייד הפרפרים", "דודה ליזה", "נפוליאון חי או מת", "הצוענים של יפו", "שעיר אחד לעזאזל", "אדי קינג", "הנפטר מתפרע" ו"הנסיכה האמריקאית". לאורך שנותיו בתיאטראות ישראל עיבד ותרגם מחזות רבים מאנגלית, צרפתית ואיטלקית, בהם: "גנרל קישוט", "ליזיסטרטה", "אבק הארגמן", "הקרנפים", "כרגע לא פנוי", "צייד יצא לצוד בצד", "פרק ב'", "כל ילד טוב ראוי לקצת חסד", "הגברת הזאת ממקסים", "אנה כריסטי", "הנשים העליזות מווינדזור" ו"קולי קולות קלים". בשנת 1993 לקה אלוני באירוע מוחי ולאחר תקופת שיקום חזר לעבד ולתרגם. הוא נפטר חמש שנים מאוחר יותר, ב-13 ביוני 1998.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלוני. המחזה שנגנז
צילום: לע"מ
לאתר ההטבות
מומלצים