שתף קטע נבחר

קורס חדש במשרד החקלאות: גידול דגי נוי

בחודשים האחרונים התמקמה ישראל בראש המדינות המייצאות דגי-נוי במים קרים לאירופה. במשרד החקלאות זיהו את הפוטנציאל העסקי, והחלו בתוכניות הכשרה למגדלי דגים מקצועיים וחובבים

ישראל הפכה ליצואנית הגדולה בעולם של דגי מים קרים לאירופה, עם למעלה מ-90 חוות גידול, המייצאות מדי שנה דגים בהיקף של כ-60 מיליון שקל.

 

בשנים האחרונות עלה באירופה הביקוש לדגי נוי של מים קרים. עסקים בישראל זיהו את הפוטנציאל העסקי הגלום בנושא והחלו מקימים חוות גידול רחבות, בהן מגדלים מינים רבים של דגי נוי במים קרים. לפי ההערכות, יעלה הביקוש בשנים האחרונות, וישראל תוכל למקם עצמה בראש המדינות המייצאות דגים באופן קבוע.

 

במשרד החקלאות הוחלט להקדיש משאבים לפיתוח ענף הייצוא המפתיע, במסגרתם ייפתח בעוד כחודש קורס ראשון מסוגו, במהלכו יוכשרו מגדלים חדשים של דגי נוי טרופיים. במשרד אומרים כי "בענף דגי הנוי המקצועיות והאיכות היא תנאי להצלחה ולכן יש חשיבות עליונה לקיום קורס מקצועי וכל זאת ניתן לעשות רק בעזרת כוח אדם מיומן ומנוס".

 

הקורס המקצועי מעוניין למגדלים המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם והתמקצעותם, אך גם לכאלו שמעוניינים להכנס לענף, גם אם הם חסרי ידע מוקדם בתחום. במהלך הקורס המשתתפים ילמדו וירכשו מיומנויות בגידול דגי נוי טרופים. בין היתר, עוסק הקורס בגנטיקה בסיסית, הזנת הדגים ושמירה על בריאותם, וכן צדדים טכניים של גידול דגי הנוי, כמו חימום המים, שימוש בפילטרים ביולוגיים לניקוי המים, תכנון מערכות גידול ועוד. הקורס אף כולל סיורים בחוות גידול שונות בארץ.

 

"ענף גידול דגי הנוי עבר בשנים האחרונות שדרוג עצום מבחינת הידע הניהולי והמקצועי", אמר יעקב פרץ, מדריך לגידול דגים בשירות הדרכה של משרד החקלאות. לדבריו, אחד היתרונות מהם נהנים המגדלים הישראלים ואשר הקפיץ את היצור בארץ הוא הקרבה היחסית לצרכן באירופה. "יצוא דגי הנוי נעשה בהטסה כדי לקצר ככל האפשר את הדרך שעושים הדגים מחוות הגידול עד לנקודת המכירה. מאחר והדגים נמצאים במים עלויות ההטסה גבוהות ולכן יש משקל רב לקרבתה של ישראל לאירופה", הוסיף. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לא רק דגי זהב (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
מומלצים