שתף קטע נבחר

"גאידמק סייע לתושבי הצפון, ונדרש לשלם"

במהלך דיון בוועדת המשנה לבחינת מצב העורף, גילה נציגו של איש העסקים שהקים עיר אוהלים ללא סיוע הממשלה, שהוא קיבל חשבון מהמשטרה, מכבי האש ומד"א על נוכחותם במקום. בנושא חלוקת המזון אמר הרב קריב שבמשרד הרווחה לא ידעו מה חסר לשוהים במקלטים

ועדת המשנה לבחינת מצב העורף שפירסמה היום (ב') מסקנות ראשוניות בנוגע לתפקוד הממשלה, נפגשה במהלך הדיון בכנסת עם נציגי הארגונים ההתנדבותיים שפעלו למען תושבי הצפון בזמן הלחימה בלבנון. הנציגים פירטו בפני חברי הכנסת את הקשיים הרבים בהם נתקלו, למרות הרצון הטוב שלהם לסייע לאלו שברחו מצפון הארץ.  

 

על אי שיתוף הפעולה עם איש העסקים, ארקדי גידמאק, שהקים עיר אוהלים בחוף ניצנים בהשקעה של 15 מיליון דולר, אליו הגיעו אלפי תושבי הצפון, סיפר דוברו ויועצו, יוסי מילשטיין: "לשכת מנכ"ל ראש הממשלה ידעה כבר ביום הרביעי ללחימה שאנחנו מתכוונים להקים את עיר האוהלים תוך 48 שעות, אך היא סירבה לשתף פעולה. המדינה לא שיתפה פעולה אפילו בפינוי אלו שנזקקו לטיפול רפואי לבית חולים ברזילי. גאידמק שילם כחצי מיליון דולר רק על פינויים לבתי החולים".

 

אבל בנוסף להוצאות השהייה של תושבי הצפון בעיר, טוען מילשטיין שאיש העסקים נאלץ לשלם לגופים אחרים ובהם שירותי הצלה וביטחון. "בסופו של דבר המדינה גבתה ממנו תשלום מלא גם על שירותי המשטרה והכבאות שניתנו לעיר. ארקדי גאידמק תרם למגן דוד אדום עם תחילת המלחמה כעשרה מיליון שקלים, אבל לאחר סיום המלחמה מגן דוד אדום גבו ממנו חצי מיליון שקל עבור שירותי הרפואה שהוא שכר לעיר".

 

גם הרב גלעד קריב מהתנועה הרפורמית, העלה טענות נגד הממשלה שלא הציגה תמונה ברורה על הצרכים של התושבים שנותרו בצפון הארץ. "שלחנו צוותים לצפון שעברו במקלטים ובדקנו מה חסר. כאשר פנינו למשרד הרווחה קיבלנו תשובה ש'אין למשרד תמונת צרכים ברורה - תעשו מה שאתם יכולים...', הם אמרו לנו. ביטול קו הרכבת והתחבורה הציבורית צפונה מחיפה, הביא למצב קשה. היו אנשים שרצו לנסוע לקרובי משפחה בדרום, אבל הם לא יכלו - פשוט כי לא היה להם רכב פרטי", אמר הרב קריב.

 

מנכ"ל עמותת "ידיד", רן מלמד, אמר כי משרדי הממשלה לא מתפקדים גם ביום שאחרי. "ההתנהלות הבירוקרטית של חלק ממשרדי הממשלה בטיפול ביום שאחרי לא פחות שערורייתית מהתנהלותם במהלך הלחימה. על אף העובדה שהרשויות המקומיות קיבלו תרומות מזון בעבור כלל התושבים שלהם - הם סירבו לחלק את המזון למקלטים פרטיים בתואנה שאין באחריותם לדאוג למקלטים הפרטיים אלא רק לציבוריים".

 

דודי זילברשלג מ"ישראל ביחד" - קבוצה של מספר ארגונים שפעלו במשותף, הצביע על בעיות בחלוקת המזון לתושבי הצפון ששהו 34 ימים במקלטים. "חשוב להדגיש באופן ברור שללא ההתערבות של רשת מזון בעיית המזון של תושבי הצפון לא היתה נפתרת. בנוסף הייתה התעלמות מוחלטת של המדינה מהציבור הערבי. הארגון הקים בצפון מטבחים להסעדת נזקקים. חיילים שירדו להתרעננות הגיעו למטבחים הללו וביקשו ארוחה חמה, כולל חיילים מיחידות מובחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
גאידמק. תרם וקיבל חשבון
צילום: איי פי
צילום: אמיר כהן
עיר האוהלים של גאידמק
צילום: אמיר כהן
הרב קריב. בדקנו מה חסר במקלטים
צילום: עופר עמרם
מלמד. בעיות בחלוקת המזון
צילום: עופר עמרם
זילברשלג. התעלמות מהערבים
מומלצים