שתף קטע נבחר

הנשיא ייחקר הבוקר: "הוא יילחם להוכיח חפותו"

חוקרי המשטרה יגיעו בבוקר ללשכת הנשיא בירושלים ויחקרו את קצב בחשד שהטריד מינית עובדת וכן בנוגע לחשדות לפיהם העניק חנינות תמורת תשלום. הנשיא מכחיש וטוען שהעובדת ניסתה לסחוט אותו. עו"ד ציון אמיר, מפרקליטיו של קצב: "לנשיא אין שום כוונה להתפטר והוא יילחם בכל האמצעים החוקיים כדי להוכיח את חפותו"

נשיא תחת חקירה: צוות מיוחד של חוקרי משטרה יגיע הבוקר (יום ד') למעונו של נשיא המדינה בירושלים ויחקור באזהרה את הנשיא, משה קצב, בפרשת ההטרדה המינית וכן בעניין החשדות להענקת חנינות תמורת תשלום.

 

החוקרים יתשאלו את קצב בנוגע לגרסאות הסותרות ביחס לחשדות נגדו. עובדת לשעבר בלשכת הנשיא טוענת כי הוא הטריד אותה מינית ואילו קצב מכחיש את החשדות וטוען כי העובדת ניסתה לסחוט אותו. לדבריו, העובדת דרשה ממנו כסף ואיימה כי אם לא ייענה לדרישתה היא תטען כי הנשיא נוהג להעניק חנינות לאסירים תמורת תשלום, המופקד בחשבונות בחו"ל. בליל שני פשטו חוקרי המשטרה על מעון הנשיא והחרימו מחשבים ומסמכים הקשורים בחקירה. 

 

בראש צוות החקירה עומד תת-ניצב יואב סגלוביץ', ראש היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית. מדובר בצוות חקירה מיוחד בן חמישה חוקרים, המלווים גם על ידי נציגים מהפרקליטות. החקירה נעשית בשיתוף פעולה ותיאום מול בית הנשיא. החוקרים צפויים להגיע בשעות הבוקר למעון הנשיא וההערכה היא כי החקירה תימשך כמה שעות ותסתיים בשעות אחר הצהריים המאוחרות.  על פי חלק מהדיווחים, ייתכן כי גם אשת הנשיא גילה קצב תידרש למסור עדות במהלך היום.

 

אחד מפרקליטיו של הנשיא, עו"ד ציון אמיר, אמר הערב ל-ynet: "ברור לגמרי כי הנשיא מכחיש לחלוטין כל טענה או חשד לפלילים. אנחנו טוענים לחפות מלאה. לנשיא אין שום כוונה להתפטר והוא יילחם בכל האמצעים החוקיים כדי להוכיח את חפותו". אמיר הוסיף כי בכוונת הנשיא לשתף פעולה באופן מלא עם החוקרים.

 

"מדוע המזכירה ביקשה לשוב לעבודה?"

קצב מיוצג גם על ידי עורך הדין, פרופ' דוד ליבאי. אמיר וליבאי מציינים כי הנשיא הוא זה שפנה ליועץ המשפטי לממשלה ואילו העובדת לשעבר לא הגישה תלונה במשטרה נגד הנשיא ואף ביקשה, לטענתם, במספר הזדמנויות לשוב לעבודתה.

 

"אם המזכירה אכן הוטרדה וסבלה כביכול מהנשיא מדוע לחצה לחזור ולעבוד בלשכתו ומדוע הרעיפה עליו מתנות ודברי יוקרה?", שואלים עורכי הדין.

 

השניים פנו ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ודרשו לפרסם את הקלטת בה לדבריהם נשמעת העובדת כשהיא מנסה לסחוט את הנשיא. זאת על מנת להפריך את גרסתה, לפיה היא הוטרדה מינית ומעולם לא ניסתה לסחוט את קצב. הפרקליטים טוענים כי ההקלטה מוכיחה כי לניסיון הסחיטה לא היה שום קשר למגע מיני וכי גרסת המזכירה "דמיונית ושקרית".

 

"הטענה על קיום יחסי מין היא גרסה מאוחרת ומתוכננת לצורכי חקירת משטרה כדי לתת פרשנות מעוותת ומזכה לניסיון הסחיטה", טוענים השניים. 

 

עורכת הדין, כנרת בראשי, פרקליטתה של העובדת א' אמרה ל-ynet: "אני לא מוצאת לנכון להגיב לדבריהם של פרקליטיו המלומדים של נשיא המדינה ואני סמוכה ובטוחה כי חקירת המשטרה תוביל למיצוי האמת".

 

"החקירה עשויה להימשך חודשים"

ליבאי ואמיר דרשו מהיועץ גם להורות על פתיחת חקירה לאיתור מקור ההדלפות הרבות והמגמתיות, כלשונם, מחקירת המשטרה. הם טוענים כי ישנם גורמים במשטרה המדליפים חומרים מהחקירה משום שיש להם אינטרס להדיח את הנשיא עוד בטרם ייחקר.

 

מקורות הבקיאים בחומרי החקירה מעריכים כי חקירת הפרשה תימשך כמה שבועות וייתכן שאף כמה חודשים. לדבריהם, לא מדובר בפרשה פשוטה שניתן למצות את חקירתה תוך זמן קצר אלא בפרשה סבוכה שמתפצלת לכמה כיוונים. המקורות ציינו כי חקירת הנשיא אינה ממצה את הטיפול בתיק ובחומרי החקירה.  

 

בניגוד להערכות שפורסמו בתקשורת, נראה שהיועץ המשפטי לממשלה לא יתערב בשאלת השעיית הנשיא מתפקידו או התפטרותו. ככלל, הכנסת היא זו שרשאית לפטר את הנשיא או שהנשיא עצמו יכול להודיע כי נבצר ממנו למלא את תפקידו. החוק קובע כי לנשיא חסינות שרק הכנסת יכולה להסיר על ידי העברתו מתפקידו.

 

משמעות החוק היא שגם אם תתקבל החלטה להעמיד את הנשיא לדין אפשר יהיה לעשות זאת רק לאחר שהכנסת תעביר אותו מתפקידו ובכך תסיר את חסינותו. העברתו מתפקיד של נשיא מכהן נעשית בתהליך מיוחד בכנסת שסופו באישור ההצעה ברוב של 90 חברי כנסת. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
קצב. ימסור גרסה
צילום: חגי אהרון
צילום: יואב גלאי
העובדת. "לא הייתה סחיטה"
צילום: יואב גלאי
מומלצים