שתף קטע נבחר

אנאן: אירופה תשלח ללבנון 6,900 חיילים

בתום הפגישה עם שרי החוץ של האיחוד האירופי, אמר מזכ"ל האו"ם ש-6,900 חיילים ממדינות האיחוד ישלחו ללבנון. לדבריו "אירופה תהיה עמוד השדרה של הכוח". פינלנד: "החיילים אמורים להגיע לאזור בתוך שלושה חודשים". מוקדם יותר אמר אנאן כי צרפת תוביל את הכוח שימנה בסופו של דבר 15 אלף חיילים. בישראל הביעו סיפוק מההחלטה

מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, אמר אמש (ו') בתום פגישה עם שרי החוץ של האיחוד האירופי בבריסל כי מדינות האיחוד התחייבו לשלוח עד 6,900 חיילים לכוח הרב לאומי שיתפרס בדרום לבנון. לדבריו, "אירופה מהווה את עמוד השדרה של הכוח. אנחנו יכולים להתחיל עכשיו בהקמת כוח אמין".

 

אנאן הציע שצרפת תוביל את הכוח הרב לאומי שיוצב בלבנון עד פברואר 2007, ולאחר מכן תוביל אותו איטליה. שר החוץ של פינלנד העריך שהכוח כולו ייכנס לפעולה בתוך שניים עד שלושה חודשים. איטליה התחייבה לשלוח כ-3,000 חיילים ללבנון, לעומת צרפת שתסתפק ב-2,000 ופולין ש-500 מחייליה יוצבו בלבנון. בנוסף ישלחו מאות חיילים נוספים מהולנד ומבלגיה.

 

ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, אמר כי חיילי ארצו יוכלו לצאת ללבנון כבר ביום שלישי הקרוב. כך דווח בסוכנויות ידיעות באיטליה. לדבריו, הממשלה תוציא ביום שני צו המאשר את פריסת הכוחות "ולכן המשימה תוכל להתחיל כבר ביום שלישי".

 

שר החוץ של צרפת, פיליפ דוסט בלאזי, אמר כי האו"ם יגדיר אזור מפורז בדרום לבנון בו יפורקו מנשקם כל מי שאינם רשאים לשאת אמצעי לחימה. "לדעתנו הדרך הטובה ביותר לפרק את חיזבאללה מנשקו היא להקים אזור כזה במקביל לנסיגת צה"ל ולפריסת צבא לבנון והכוח הרב לאומי", אמר.

 

במקביל, קרא הממונה על מדיניות החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולנה, לישראל להסיר את הסגר הימי והאווירי שהטילה על לבנון בעקבות חטיפת החיילים ופרוץ הלחימה מול חיזבאללה.

 

בישראל ובלבנון מרוצים 

שרת החוץ, ציפי לבני, אמרה כי היא מרוצה מהחלטת האיחוד האירופי. "ההחלטה תקדם את יישום החלטה 1701 של האו"ם", אמרה. לבני תגיע ביום ראשון לגרמניה שם תפגש עם הקנצלרית ושר החוץ.

   

לבנון בירכה על החלטתן של מדינות אירופה. גורם לבנוני רשמי אמר כי "ההחלטה תתמוך במאמציה של לבנון לאכוף את סמכותה בדרום המדינה ותתרום ליציבות האזור".

 

מוקדם יותר אמר נשיא צרפת, ז'אק שיראק, שנועד עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל. "יש לי תחושה כי הרכבת כוח של 15 אלף חיילים זה מופרז לגמרי", אמר שיראק על סדר הכוחות שלדעתו יגיע לדרום לבנון, "לדעתי, הכוח ימנה בין 4,000 ל-6,000 חיילים".

 

לעומתו, אמר אתמול בבוקר מזכ"ל האו"ם כי פגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי "תהיה התחלה טובה ליצירת הכוח הרב לאומי, שבסופו של דבר, ימנה 15 אלף חיילים". מזכ"ל האו"ם התכוון גם לחיילים שלא ממדינות האיחוד האירופי שיצטרפו לכוח.

 

בעקבות הודעתו של הנשיא שיראק שלשום כי ארצו תשגר 2,000 חיילים לכוח הרב-לאומי שיתפרס בדרום לבנון, אמרה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, כי היא מברכת את צרפת על תרומתה להקמת הכוח. "אני חושבת שמשימת יוניפי"ל תצליח ויהיה שלום בדרום לבנון. כמובן שנחוץ פיתרון פוליטי באזור, וצרפת וגרמניה הסכימו כי יש לטפל בצורה מעמיקה בקונפליקט בין ישראל לפלסטינים. הקהילה הבינלאומית חייבת לעבוד על זה - רק כך ייפתר הסכסוך במזרח התיכון".

 

במקביל, הודיע ראש ממשלת בלגיה, גאי פרהורשאדט, כי ארצו תשלח 400 חיילים לכוח הרב לאומי שיוצב בלבנון. במסיבת עיתונאים הוא הכריז כי הכוחות יכללו יחידות הנדסיות לטיפול במוקשים וכן צוותים רפואיים.


פורסם לראשונה 25/08/2006 18:48

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
חיילי או"ם בדרום לבנון
צילום: ניב קלדרון
צילום: רויטרס
קופי אנאן
צילום: רויטרס
צילום: אוראל כהן פלאש 90
לבני. מרוצה
צילום: אוראל כהן פלאש 90
מומלצים