נשיא איראן לשעבר חתאמי קיבל ויזה לארה"ב
בשעה שממשל בוש שרוי בעימות עם טהרן סביב תוכנית הגרעין האיראנית, נודע היום (ב') כי ארצות הברית החליטה להעניק אשרת כניסה (ויזה) לנשיא איראן לשעבר, מוחמד חתאמי, הצפוי לבקר בוושינגטון בשבוע הבא.
חתאמי שימש כנשיא איראן עד השנה שעברה, אז הוחלף בנשיא הנוכחי, מחמוד אחמדי-נג'אד. הוא ביקש אשרת כניסה לארה"ב כדי להשתתף בכינוס בוושינגטון הבירה, ולשאת נאום על פיוס בקתדרלה הלאומית ב-7 בספטמבר.
דובר מחלקת המדינה האמריקנית, שון מק'קורמק, אמר כי למיטב הבנתו, "אם חתאמי מתכוון לבקר בארה"ב למטרות שלשמן הוגשה בקשת הוויזה, בקשתו תאושר". מק'קורמק הוסיף כי לפקידי ממשל אמריקנים לא היו תוכניות להיפגש עם חתאמי במהלך ביקורו בוושינגטון.
אם אכן יבקר חתאמי בוושינגטון, הוא יהיה האישיות האיראנית הבכירה ביותר שביקרה בארצות הברית מאז שנותקו היחסים בין שתי המדינות, לאחר המהפכה האיסלאמית ב-1979.