שתף קטע נבחר

שיפור יחסי במצבו של אריאל שרון

ראש הממשלה לשעבר, שאושפז לפני כשמונה חודשים, הועבר הבוקר מהמחלקה לטיפול נמרץ לאחר שחל שיפור במצב ריאותיו ובתפקוד הכליות. גורם בכיר בבית החולים: " השיפור במצבו חל בזכות זה שהוא בנוי טוב"

שיפור יחסי חל הבוקר במצבו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, המאושפז בבית החולים תל השומר. שרון הועבר הבוקר מטיפול נמרץ למחלקה לשיקום נשימתי ומבית החולים נמסר כי אובחן שיפור ניכר במצב ריאותיו ובמצב תפקוד הכליות שלו.

 

 "השיפור במצבו של שרון חל בזכות זה שהוא בנוי טוב", ציין בכיר בתל השומר, והוסיף כי "הכשל בכליותיו היה כשל זמני, זה כמו מחלה שמבריאים ממנה. בגלל מצבו הכללי של שרון ודלקת הריאות שממנה סבל הדבר התבטא גם באי ספיקת כליות. אמנם שרון לא החלים לחלוטין מדלקת הריאות אבל מצבו השתפר מאוד, הטיפול האנטיביוטי עוזר, והגוף שלו עובד טוב, אך זו לא ערובה לכך שמחר הוא יילך לראשות הממשלה", אמר בחיוך, "אבל אין ספק שזה מצב טוב יותר".

 

לפני ההידרדרות במצבו שחייבה להעבירו לטיפול נמרץ הצליח שרון במשך מספר רב של שעות ביממה לנשום בכוחות עצמו, אולם, מאז שהועבר לטיפול נמרץ וגם כעת, הוא מחובר למכונת הנשמה כל הזמן. מבית החולים נמסר עוד שמוקדם לומר האם שרון יחזור לניסיונות השיקום שנעשו כאשר הגיע לתל השומר.

 

לפני כחודש דיווח בית החולים על הידרדרות במצבו של שרון, שכללה הרעה בתפקוד הכליות ואגירת נוזלים בגופו. שבועיים לאחר מכן חלה הידרדרות נוספת במצבו כשהתברר שהוא סובל מדלקת ריאות, ובבדיקת הדמיה התגלתה גם החמרה במצב מוחו. בנוסף, נצפתה ירידה בתפוקת השתן.

 

לאחר התייעצות שקיים צוות רופאיו הוחלט לתת לו טיפול מוגבר באנטיביוטיקה וכן טיפול בסטרואידים נגד דלקת הריאות ממנה סבל. כיום, לאור השיפור שחל במצבו, שרון כבר אינו זקוק למכשיר הדיאליזה אליו חובר לפני כחודש.

 

אושפז לפני שמונה חודשים

ראש הממשלה אושפז ב-4 בינואר בעקבות שבץ מוחי קשה ומאז הוא שוכב בבית החולים חסר הכרה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו כבר בחודש דצמבר, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי הראשון. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, ועמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

 

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית אולם בשעות הערב חש ברע ובסביבתו החליטו לפנותו מיד לבית החולים "הדסה" בירושלים. תחילה נשקלה האפשרות לפנותו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע אשר נמצא קרוב יותר לחוות השקמים, אולם בסופו של דבר התקבלה ההחלטה על "הדסה" בירושלים בשל העובדה שצוות הרופאים שם מכיר היטב את תיקו הרפואי של ראש הממשלה.

 

שרון הגיע אל בית החולים והוכנס לחדר הניתוח בעקבות דימום רב במוחו. במשך שבע שעות עמלו המנתחים על עצירת הדימום וההידרדרות במצבו של ראש הממשלה. במהלך הימים הבאים עבר שרון מספר בדיקות סי-טי ושני ניתוחים נוספים, ובסופו של דבר נותר מצבו קשה אך יציב. השיפור היחסי, לעומת הימים הראשונים, לא שינה את העובדה שהכרתו של ראש הממשלה לא שבה אליו ולמרות נסיונות הרופאים להעירו באופן הדרגתי, הוא נותר במצב של תרדמת.

 

בפברואר שוב הידרדר מצבו של ראש הממשלה, הפעם בעקבות נמק שהתגלה במעיו. ראש הממשלה נותח במשך ארבע שעות ובניתוח נכרת חלק המעי שגרם לנמק. מאז הניתוח נמשך אשפוזו של שרון וצוותים רפואיים של אחת ממחלקות השיקום בבית החולים תל-השומר אף הגיעו לצורך התייעצות בנוגע לטיפול שמקבל ראש הממשלה ולשיקום העתידי.

 

חמישה חודשים אחרי האירוע המוחי הקשה, הועבר ראש הממשלה לשעבר לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
אריאל שרון
צילום: איי אף פי
מומלצים