שתף קטע נבחר

שחקן אנדורה: "אופ"א טועה, היינו שמחים לשחק בישראל"

חוסטו רואיס בן ה-37 יוביל מחר את הנבחרת מהנסיכות הזעירה למשחק נגד בניון וקולאוטי: "היינו שמחים לשחק בישראל גם בזמן המלחמה בלבנון. נשחק בצניעות נגד נבחרת שתתחרה על אחד המקומות הראשונים בבית. עבורנו, המשחקים הללו הם פרס גדול"

"אני חבר של חאבי גונזלס ששיחק בעונה שעברה אצל חיים רביבו באשדוד ואני לא מבין את ההחלטה של אופ"א. חאבי, ששיחק איתי פעם בנערים של אתלטיק בילבאו, סיפר לי דברים נפלאים על ישראל ועל כל החופשות שלו שם עם רביבו, אז אני לא מבין למה אופ"א קבעה שלא נשחק שם נגד הנבחרת שלכם". כך, בנחרצות, אמר ל-ynet הקשר חוסטו רואיס, אחד השחקנים הבולטים של נבחרת אנדורה שתתמודד מחר (ד') נגד ישראל בניימכן שבהולנד במסגרת מוקדמות יורו 2008.

 

רואיס טען שהוא וחבריו היו בטוחים שיגיעו לשחק באצטדיון רמת גן: "רוב השחקנים שלנו היו שמחים לבוא לשחק במדינה שלכם. גם בזמן המלחמה בלבנון היינו מוכנים לבוא ולא פחדנו, כי ידענו שלא תהיה בעיה ושזו המדינה הכי בטוחה בעולם. כאשר הוכרזה הפסקת אש והמלחמה הסתיימה כבר הייתי בטוח שנשחק בישראל. אבל אופ"א החליטה אחרת ואני חושב שזו טעות".

אוסקר סוניחה מאנדורה באולד טראפורד (צילום: איי פי)

 

רואיס בן ה-37 משחק בגילו המתקדם באלופת אנדורה פ.צ ריינג'רס ועדיין אחראי על ניהול המשחק של נבחרתו. כמו מרבית השחקנים בנבחרתו, רואיס הוא ספרדי (יליד בילבאו שבחבל הבאסקים) שקיבל דרכון של הנסיכות לאחר שנשא אשה מקומית. בשבת היה שותף לתבוסה של אנדורה 5:0 לאנגליה במנצ'סטר.

 

לגבי הציפיות של נבחרתו מהמשחק מחר נשאר רואיס ריאלי: "ישראל עולה עלינו בכל האספקטים. ננסה להשאיר רושם טוב, אבל נשחק בצניעות כי נגדנו תשחק נבחרת שתתחרה על אחד המקומות הראשונים בבית. ישראל תשלוט במשחק ואנחנו ננסה להתגונן בצורה מסודרת ולסבך את המשחק. נסבול הרבה בנסיונות שלנו למנוע מישראל להבקיע".

"כולם זוכרים איזה שחקן בניון היה בסנטאנדר" (צילום: איי פי)

 

- אחרי ששיחקתם נגד אנגליה ב'אולד טראפורד' משחק נגד ישראל בהולנד לא צריך להיראות כל כך מפחיד.

 

"לצערנו משחק בינארצי נערך במדינה נייטרלית והוא יהיה שונה, כי מעט מאוד אנשים יגיעו. זה טוב שמוכרים כרטיסים לישראלים שיגיעו, כך כך לפחות יהיה קצת קהל. היה לנו את הניסיון לשחק ב'אולד טראפורד' נגד נבחרת עם הסטוריה כמו אנגליה. היה לנו קשה שם אבל השגנו תוצאה שבשביל מדינה כמו אנדורה היא מאוד ראויה. אנחנו מדינה קטנה ושום משחק לא קל בשבילנו. אנחנו הנבחרת הצעירה ביותר באירופה, כי רק עשר שנים אנחנו משחקים בטורנירים הבינלאומים".

 

רואיס הוסיף: "אי אפשר להשוות אותנו למדינה עם מסורת כדורגל כמו ישראל, עם כל השחקנים הידועים שלה. רובנו ספרדים ומכירים היטב את השחקנים בספרד, אז כמובן שאנחנו יודעים שישראל נבחרת חזקה מאוד. אנחנו זוכרים היטב שלפני כמה שנים ישראל שיחקה נגד ספרד, הפסידה פעם אחת רק 2:1 ובמקרה אחר היה תיקו 1:1. זה אומר הכל".

אנדורה נגד קרואטיה. "ישראל יכולה לנצח כל נבחרת בבית" (צילום: איי פי)

 

רואיס לא הפסיק להחמיא לשחקנים של דרור קשטן: "ישראל מסוגלת למרר את החיים לכל הנבחרות בבית הזה ולנצח אותן ואין לי ספק שהיא יכולה לקחת נקודות גם באנגליה. כולנו יודעים עד כמה מסובך לשחק באנגליה בגלל האווירה שם, בגלל האיכות של השחקנים שלהם וגם בגלל מה שאנגליה מייצגת בכדורגל העולמי. אבל ישראל הוכיחה גם בעבר וגם כיום שהיא מסוגלת להיאבק בכל נבחרת".

 

על הסיכויים של הנבחרות בבית אמר: "למרות שהתוצאה באסטוניה היתה נמוכה אני חושב שישראל תסבך לאנגליה את העניינים ותילחם איתה ועם רוסיה על שני המקומות הראשונים. קרואטיה גם נבחרת חזקה, אבל אנגליה ורוסיה פייבוריטיות וקרואטיה וישראל יכולות לנצח כל אחת מהן".

 

- אבל לישראל לא יהיו הרבה סיכויים אם לא יחזירו לנו את הביתיות.

 

"ישראל יכולה לשחק שווה בשווה עם אנגליה ורוסיה גם בחוץ, אבל זה מכשול גדול ורציני אם לא מאפשרים לך לשחק בבית, עם התמיכה של הקהל שלך. אני מאוד מקווה בשבילכם שהבעיה הזו תיפתר, כי אני יודע טוב מאוד מה זה. אנחנו למשל, לא נוכל לארח משחקים כמו זה נגד ישראל אצלנו באנדורה. המשטרה והממשלה לא ירשו לנו מסיבות בטחוניות, אז נצטרך לארח אתכם בברצלונה או בטולוז שבצרפת".

 

- מי השחקן הכי מסוכן בישראל?

 

"בניון הוא המוכר ביותר וכולנו זוכרים אותו מהתקופה בה שיחק בראסינג סנטאנדר. הוא לא כל כך חזק מהבחינה הפיזית, אבל הוא מהיר מאוד ובעל יכולת גבוהה. האיכות של בניון מאוד מפחידה אותי, כי הוא מסוגל לשנות את קצב המשחק ולעשות הרבה בעיות בזכות היכולת שלו באחד מול אחד".

"גם מס' 20 מסוכן". יניב קטן באסטוניה (צילום: איי פי)

 

בניון הוא לא היחיד שמפחיד את רואיס וחבריו: "גם מספר 20 (יניב קטן) שמסוגל לעבור מעמדת החלוץ לאגף מסוכן ואי אפשר להשוות את המקצוענים שלכם לשחקנים שלנו. תמיד היו שחקנים ישראלים שהטביעו את חותמם על הכדורגל הספרדי, כמו חיים רביבו למשל, שכולנו זוכרים שהיה שחקן גדול בסלטה ויגו".

 

רואיס סירב להתייחס לעבודתו מחוץ לכדורגל וגם לזו של חבריו: "השבוע הזה אנחנו הופכים למקצוענים והעבודה היחידה שלנו עכשיו היא כדורגל. תבין, לפני מספר שנים שיחקנו נגד אחת הנבחרות, אני לא זוכר נגד מי, ושאלו אותנו על העבודות שלנו מחוץ למגרש. בסופו של דבר הראיון היה לגלגני ועשו מאיתנו צחוק. זה התפרסם גם בעיתונות אצלנו וגרם לנו נזק. לכן החלטנו לא לדבר על זה, כי אנחנו מקצוענים שלא חיים מכדורגל.

 

"יש לנו ארבעה שחקנים מקצוענים, כאשר אחד מהם, אילדפונס לימה, מושעה ולא יכול לשחק. האחרים משחקים בליגות השלישית והרביעית של ספרד ובליגה הראשונה של אנדורה, בה הרמה נמוכה. השבוע הזה אנחנו מקצוענים כמו כולם, אנחנו נמצאים ביחד ומתגוררים בבתי מלון גדולים. חיים כדורגל 24 שעות ביממה".

 

- בסך הכל מה רע לכם? אתם נהנים. לא הרבה שחקנים מליגה שלישית ורביעית זוכים לשחק נגד נבחרות כמו אנגליה. 

 

"נכון, יש הרבה שחקנים בליגה הראשונה בספרד שלא זוכים להזדמנות להשתתף במשחקים כמונו. יש לנו מזל גדול שאנחנו יכולים ליהנות מזה ואנחנו מתייחסים לזה כאל פרס גדול".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאמן נבחרת ישראל, דרור קשטן
מאמן נבחרת ישראל, דרור קשטן
צילום: אלי אלגרט
מאמן נבחרת אנדורה, דויד רודריגו
מאמן נבחרת אנדורה, דויד רודריגו
צילום: איי פי
מומלצים