שתף קטע נבחר

דירוג אוניברסיטאות העולם: העברית במקום 82

בדירוג שפורסם בניוזוויק, המבוסס על קריטריונים בתחומי מחקר, פרסומים ועוד, מגיעה האוניברסיטה הירושלמית למקום מכובד בין מאה מוסדות אקדמיים מובילים

המגזין האמריקני ניוזוויק דירג את האוניברסיטה העברית במקום ה-82 בדירוג 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם. יתר האוניברסיטאות בארץ לא דורגו ברשימה.

 

צמרת הרשימה שפורסמה נשלטת בידי רוב האוניברסיטאות היוקרתיות בארה"ב, באירופה ובמזרח הרחוק. בראש הרשימה שלוש האוניברסיטאות האמריקניות: הרווארד, סטנפורד וייל. האוניברסיטה העברית דורגה במקום מכובד לפני מוסדות להשכלה גבוהה ותיקים ומובילים בארצות הברית ובאירופה. בנוסף, מדובר באוניברסיטה היחידה במזרח התיכון שהצליחה להתברג ברשימה.

 

לצפייה בדירוג 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם

 

בדירוג התבסס הניוזוויק על כמה קריטריונים להערכה. 50 אחוזים מהניקוד שלו לשלושה קריטריונים: מספר המחקרים המצוטטים ביותר במגוון תחומי מחקר, מספר המאמרים שפורסמו בכתבי העת Nature ו-Science; ומספר המאמרים שפורסמו באינדקסים של ISI מדעי החברה, אמנויות ומדעי הרוח.

 

40 אחוזים נוספים בניקוד חולקו בשווה בין ארבעה קריטריונים ששימשו את הסקר של Times of London: שיעור חברי הסגל מחו"ל, היקף הפרסומים האקדמיים של חברי הסגל, והיחס בין מספר חברי הסגל למספר הסטודנטים. עשרת האחוזים הנותרים בדירוג ניוזוייק התבססו על מספר הכותרים בספריות באוניברסיטאות.  

 

בדברי ההסבר לבחירת הרשימה, כתב הניוזוויק כי "בתגובה לאותם כוחות שהניעו את כלכלת העולם לעבר אינטגרציה גלובלית, גם האוניברסיטאות פיתחו מודעות עצמית גלובלית: איתור סטודנטים מרחבי העולם המייצגים את מכלול הספקטרום של תרבויות וערכים; שיגור סטודנטים לחו"ל להכנתם לקריירה גלובלית; הצעת קורסי לימוד המתמקדים באתגרים העומדים בפני עולם מקושר ותכניות לשיתוף פעולה מחקרי לקידום המדע ולרווחת האנושות".

 

הדירוג הסיני: העברית במקום ה-60 

בדירוג אחר שפרסמה השנה אוניברסיטת שנגחאי ג'יאוטונג בסין, הגיעה האוניברסיטה העברית למקום ה-60 מבין 500 אוניברסיטאות מובילות בעולם. מדובר בעלייה משמעותית לעומת השנה הקודמת, אז הגיעה האוניברסיטה למקום ה-78.

 

אוניברסיטאות ישראליות אחרות בדירוג שנגחאי: הטכניון, המדורגת במקום ה-115; אוניברסיטת תל אביב, 116; מכון וייצמן, 151; אוניברסיטת בר אילן, 303; אוניברסיטת בן גוריון, 304; ואוניברסיטת חיפה, סוגרת את רשימת האוניברסיטאות הישראליות במקום ה-467. בראש הרשימה הסינית, לפי הסדר: אוניברסיטאות הרווארד, קיימברידג' וסטנפורד.

 

"דירוג זה, ללא ספק, לכבוד הוא לאוניברסיטה העברית הבולטת בין האוניברסיטאות המובילות בעולם", אמר נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם מגידור. "אולם, עדיין קיימת סכנה לעתיד האוניברסיטה וההשכלה הגבוהה בישראל כל עוד לא יבוטלו הקיצוצים בתקציב הממשלה לאוניברסיטאות בשנים האחרונות. ברור שאי אפשר להמשיך ולקצץ בתקציבים להוראה ולמחקר ובאותה עת לצפות שהסטנדרטים שעמלנו כה קשות להציב לעצמנו - ואשר נתנו לנו מקום בין המוסדות המובילים להשכלה גבוהה בעולם - יישמרו, או יעלו".

 

ח"כ זאב אלקין (קדימה), חבר ועדת החינוך של הכנסת ובוגר האוניברסיטה, המלמד בקורס ההיסטוריה של עם ישראל, בירך על ההישג: "אני מברך את הנהלת האוניברסיטה על מיקומה המכובד ועל הכבוד שהיא מביאה למדינה, אולם מודאג כי אם כמדינה לא נדע להשקיע מספיק בהשכלה גבוהה ולהחזיר לאוניברסיטאות את התקציבים שנלקחו מהם בשנים האחרונות, לא נגיע עוד להישגים כאלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
מקום מכובד. האוניברסיטה העברית
צילום: סבסטיאן שיינר
מקום שני בישראל. הטכניון
צילום: לע"מ
צילום: פייר תורג'מן
כבוד לאוניברסיטה. פרופ' מגידור
צילום: פייר תורג'מן
מומלצים